opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Hacker gijzelt ‘slimme’ kuisheidsgordel: ‘Je penis is van mij’

kuisheidsgordel

Oké, even geen bier whisky, sigaren of mancaves vandaag. Dit nieuwtje konden we jullie simpelweg niet onthouden. Een hacker is er namelijk in geslaagd een ‘smart’ kuisheidsgordel te hacken. Deze apparaten zet in feite de penis van een man ‘op slot’, maar die heb je nu dus ook in slimme varianten. En daar zijn heel wat gebruikers nu door de pineut…

“Je piemel is nu van mij”, aldus de hacker in een bericht verspreid aan zijn slachtoffers...

In oktober vorig jaar werd er al gewaarschuwd dat de Qiui Cellmate, zoals het kuisheidsapparaat heet, niet veilig genoeg is en mogelijk kan worden gehackt. Zo geschiedde, want een hacker ‘gijzelde’ hiermee vervolgens enkele gebruikers en vroeg ze losgeld om hun penis weer te bevrijden. Ja, écht!

Lees ook: Drink whisky en red de natuur!

Benarde situatie...

Qiui beloofde de veiligheid te verbeteren nadat een beveiligingsbedrijf eerder al opmerkte dat de manier waarop de software met de kooi ‘praat’ niet goed was beveiligd. Dat lijkt echter niet gebeurd te zijn. Om weer controle te kunnen krijgen over hun penis, moesten de mannen maar liefst 0,2 bitcoin overmaken. Deze melding ging gepaard met het toepasselijke bericht: ‘Je piemel is nu van mij’. 

Mediabedrijf Vice sprak een aantal gebruikers van het apparaat die bevestigen dat er geen enkele manier was om het weer open te krijgen. Geen van hen had de kooi op dat moment in gebruik, maar er lijken wel mensen te zijn geweest die de kooi op dat moment wél om hun zaakje hadden zitten. Ai…

Lees ook: Unieke whisky’s onder de hamer om Schotse whisky-industrie te redden

Moet echt alles smart?!

Deze hacks laten eens te meer zien dat alleen omdat je iets met internet kunt verbinden, dit niet altijd betekent dat je dat ook echt moet doen (of willen). Vooral als je dan niet zorgt voor het beveiligen van het apparaat of de verbinding, dan kan er blijkbaar nog weleens wat mis gaan. Qiui, de in China gevestigde fabrikant van het apparaat, dat toepasselijk Cellmate wordt genoemd, reageerde niet op een verzoek van Vice om commentaar. 

"Bijna elk bedrijf en elk product zal tijdens zijn leven een soort van kwetsbaarheid hebben”, zegt Alex Lomas, een beveiligingsonderzoeker bij Pentest Partners, die het Cellmate-apparaat controleerde. “Misschien niet zo erg als deze, maar iets", zei Lomas in een online chat. "Het is belangrijk dat alle bedrijven een manier hebben waarop onderzoekers contact met hen kunnen opnemen en dat ze contact met hen houden." 

Terug