opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang leuke aanbiedingen!

Machetes en kapmessen

Een machete: is er een iconischer mes denkbaar? Waarschijnlijk niet. Dit is dan ook een van de redenen waarom een machete zo populair is. Maar laat je niet misleiden: dit mes is echt niet alleen voor de show. Voor het betere hak- en kapwerk is dit namelijk het mes dat je hebben wilt. 

Artikel 1 tot 6 (van de 6 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 6 (van de 6 artikelen). Resultaat:1

Machete: effectiviteit met een vleugje Hollywood

Je ziet de machete voorbij komen in menig Hollywood-film. Vooral de bad guys lijken er patent op te hebben zo’n mes bij zich te dragen. Het mes heeft dan ook een beetje een gangster imago. Dat is aan de ene kant cool, maar aan de andere kant doe je het mes daarmee flink te kort. Het is inderdaad wel een mes dat verkoopt op basis van zijn reputatie alleen. Zijn uiterlijk is cool, maar heeft ook zeker een functioneel aspect.

Echt niet alleen voor de show

Dit mes is namelijk echt niet alleen voor de show of om cool mee te doen. Nee, zeker niet: dit is echt een utility knife: een mes voor zeer zware klussen. Zijn stevige handvat en riante blad zorgen ervoor dat dit mes stuff hakt of kapt waar andere, kleinere messen moeten afhaken. Niet voor niets wordt een machete vaak gebruikt als kapmes in de jungle, daar waar je echt een scherp en sterk mes nodig hebt.

Dit zorgt er wel voor dat het een mes is dat je met beleid moet hanteren. Maar juist dat is ook een deel van de charme van een machete. Dit is een mes voor echte mannen, niet voor doetjes. Dat zie je overigens direct wanneer je ernaar kijkt.

Voor gebruik of voor de sier

Of je jouw machete nu wilt gebruiken of voor de sier in huis wilt halen: ons kan het niet schelen. Allebei is namelijk top. In beide gevallen maak je misschien wel de beste keuze. Om tentoon te stellen is een machete namelijk wellicht wel het meest indrukwekkende mes dat je in huis kunt halen. Qua gebruik is het zoals we eerder schreven een echte krachtpatser.

Daarmee moet jij je natuurlijk afvragen: heb je het mes ook echt nodig? Het is namelijk geen klein mes dat je even met je meeneemt voor een klusje her en der. Nee, je machete haal je tevoorschijn als er echt prestaties geleverd moeten worden.

Tof idee: personaliseren

In onze webshop kun je diverse te gekke machetes vinden. Heb je een machete gezien die je bevalt, dan weet je zeker dat je een fraai stuk vakmanschap in huis haalt. Daar hoeft het echter niet te stoppen. Het uiterlijk, de stijl en het formaat van het mes maken dat het perfect geschikt is om te laten personaliseren. Laat hem graveren met je naam, breng een persoonlijke tekst aan of je familiewapen.

Geef een machete cadeau

Alles bij elkaar is een machete dus ook te gek om te geven. Wat het extra interessant maakt, is dat een fraai mes helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Kaar maar eens in onze webshop en laat je verrassen.