opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang leuke aanbiedingen!

Zwaarden & Ninja

Het is een gegeven: mannen willen zwaarden. Het zit ons in het bloed. Vreemd eigenlijk want wanneer je met zo’n object de straat oploopt loop je kans meteen door de politie in de kraag gegrepen te worden. Ook sociaal wordt het minder goed ontvangen wanneer je in gezelschap ineens je zwaard tevoorschijn haalt. Je jaagt er mensen alleen maar mee weg. Wellicht is dat trouwens wel een nuttige functionaliteit. Heb je een keer inbrekers in huis dan krijg je ze op die manier gemakkelijk je huis uit. Echt gebruiken als wapen, dat moet je dan helaas weer laten. Let op hoor: beheers je!

Artikel 1 tot 11 (van de 11 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 11 (van de 11 artikelen). Resultaat:1

Als een geliefde...

Het zal toch iets met een gevoel van macht en kracht te maken hebben dat mannen worden aangetrokken door zwaarden. In vroegere tijden was zo’n wapen natuurlijk van significant belang om te kunnen overleven. Mannen koesterden hun zwaard daarom vaak alsof het een geliefde was. En blijkbaar zit dat nog steeds in onze genen.  

Wat voor zwaarden?

Zwaarden werden toegepast in allerlei oude culturen en hebben daarom een sterke, nostalgische aantrekkingskracht. In de middeleeuwen waren ze zwaar en log van karakter en zonder veel kracht kon je ze niet eens optillen.

Maar wat dacht jij ervan om een elegante handgesmede Samurai Katana in je bezit te hebben. Dat is een stijlvol wapen en een replica van het wapen van Hattori Hanzō. Dat was een beroemde Samurai uit het Sengoku-tijdperk. Zo’n wapen staat niet per se symbool voor dood en verderf maar vooral voor moed en heldhaftigheid. Realiseer je dat in de tijd dat dit soort wapens in Japan gangbaar was, het vaak een kwestie van “jij of ik” was. Met zo’n zwaard was je in elk geval in staat om jezelf en je geliefden te beschermen.

Zie jij jezelf al slagoefeningen doen met zo’n geweldig mooi vervaardigd wapen? Dat is te vergelijken met mediteren en Yoga. Kijk wel uit dat je niemand raakt of geen objecten aan stukken slaat. In de beheersing toont zich de meester.

Onze zwaarden worden meestal geleverd met een schede zodat je je niet bezeert en in een fraaie houten doos. Het is echt een accessoire om te koesteren. En zorg er daarom voor dat je je wapen ook goed kunt onderhouden. In onze webshop kun je daartoe ook een slijpsteen aanschaffen zodat je het lemmet van je zwaard scherp kunt houden. Messcherp, zoals het hoort te zijn.

Waarom nog meer?

Misschien heb je wel een beetje angst voor zwaarden terwijl je er toch toe aangetrokken wordt. Dat kan. Je schaft deze wapens niet alleen aan om ze te gebruiken voor sportieve oefeningen. Ze zijn ook uiterst sfeerbepalend en kunnen je interieur verfraaien. Dat interieur geven ze karakter. 

Overweeg om er meerdere aan te schaffen, bijvoorbeeld uit verschillende tijdperken. En hang ze aan de muur met onze wanddisplay voor 3 zwaarden. Bijvoorbeeld boven je open haard. Dat wekt de suggestie dat je ze eigenhandig in het vuur hebt gesmeed. Iedereen die bij je binnenkomt zal zich afvragen wat het verhaal daarachter is. 

Vertel hen het verhaal achter jouw zwaarden. Of het nu verzonnen is of niet.