opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Unieke whisky’s onder de hamer om Schotse whisky-industrie te redden

whisky veiling industrie

Ben je, net als de redactieleden van Hop.nl, groot liefhebber van Schotse lekkernijen? Dan is het wellicht tijd om in actie te komen. Want waar we hier in Nederland regelmatig acties voorbij zien komen om onze eigen horeca te steunen, vraagt nu de Schotse whisky-industrie om je hulp. Whisky-fans kunnen namelijk tot en met 11 januari bieden op een reeks zeldzame uitgaven. Het doel? Geld inzamelen om de geliefde industrie uit ons favoriete whisky-land in leven te houden!

“2020 is een van de moeilijkste jaren voor onze sector geweest en als gevolg daarvan hebben we een recordaantal begunstigden geholpen”

The BEN heeft een reeks zeldzame en exclusieve whisky’s verzameld, die momenteel onder de hamer gaan. De opbrengst wordt gebruikt als broodnodige fondsen voor mensen en bedrijven uit de drankindustrie in Schotland die het zwaar hebben door de huidige  Covid-19 pandemie. De liefdadigheidsinstelling ondersteunt mensen van alle leeftijden die in de handel hebben gewerkt, waarbij begunstigden jaarlijkse financiële steun ontvangen, evenals eenmalige subsidies voor noodsituaties.

Lees ook: Onderzoek laat zien dat baarden helpen klappen te absorberen

The BEN

“The BEN is als een vangnet voor iedereen die in onze branche werkt en als gevolg van het virus in extreme financiële moeilijkheden verkeert, en we zijn wellicht in staat om per geval eenmalige financiële hulp te bieden”, aldus de website van het Schotse goede doel. “De horeca en drankenindustrie in Schotland is enorm verwoest door het huidige klimaat. We hebben uw hulp nodig om de mensen in onze industrie in Schotland te ondersteunen! Whisky Auctioneer is de wereldwijde marktleider en vertrouwde autoriteit op het gebied van het kopen en verkopen van whisky en sterke drank op veilingen. We hebben een aantal fantastische flessen voor het grijpen!” 

Het goede doel wordt overspoeld met aanvragen voor ondersteuning vanwege de verwoestende impact die Covid-19 op de industrie heeft gehad.Om deze steun voort te zetten, moet het goede doel jaarlijks fondsen genereren, voornamelijk uit evenementen en donaties. Maar omdat het op dit moment niet mogelijk is om evenementen te houden, heeft het team dus een ​​reeks zeldzame whisky's verzameld, gedoneerd uit de hele industrie, om te veilen.

Lees ook: Alcoholische hoogtepunten: eekhoornbier, mierenjenever en poep-wijn

Wat is er te koop?

Zeldzame whisky's die je op de kop kunt tikken zijn onder meer een Glendronach PX single cask, een zeldzame 22 jaar oude Hazelburn (1 van 1), een fles (gesigneerd door Alex Bruce) van de allereerste Single Cask van de Ardnamurchan-distilleerderij, een ‘first-ever' Imperial Gallon of Imperial (1 van 1 van een gesloopte distilleerderij), 25 flessen van 14 jaar oude Ardbeg van Whiskey Cellar en virtuele evenementen zoals een Glenfarclas online proeverij waar zes vrienden deel aan kunnen nemen.

De kavels zijn vrijwel allemaal gedoneerd door whiskybedrijven om The BEN te steunen, en al het ingezamelde geld gaat op dit moment rechtstreeks naar mensen in de gelicentieerde handel. Vanwege het enorme succes van de eerste en tweede Ambassadors' Collection-veiling in voorgaande jaren, hebben de BEN hun eigen liefdadigheidsveiling georganiseerd die tot 11 januari online wordt gehouden door Whisky Auctioneer.

Lees ook: 7 items die niet in je mancave mogen ontbreken

‘Een van de moeilijkste jaren’

“Toen Covid toesloeg hadden we geen idee hoeveel stress dit zou opleveren voor onze vrienden en collega's in de horeca. Dit jaar moesten we meer dan ooit tevoren helpen. Dat is de reden waarom Whisky-ambassadeurs uit het hele VK op korte termijn hebben samengewerkt om genereus diverse unieke single cask-bottelingen, virtuele proefervaringen en flessen te schenken die zijn ondertekend door beroemdheden uit de industrie om het bewustzijn en de fondsen voor The BEN in Schotland te vergroten.

“2020 is een van de moeilijkste jaren voor onze sector geweest en als gevolg daarvan hebben we een recordaantal begunstigden geholpen, aangezien de financiële impact op ons als liefdadigheidsinstelling aanzienlijk is, en al het geld dat met deze veiling wordt opgehaald, gaat rechtstreeks naar het helpen van individuen in Schotland"

Lees ook: Leuke vondst: stel vindt 66 unieke flessen whisky verstopt in muren

Deelnemen aan de veiling

Zelf ook een mooie fles op de kop tikken? Dat kan hierrr! Het online bieden begon al op woensdag 23 december en eindigt op maandag 11 januari vanaf 19.00 uur. Je hebt dus nog een paar dagen de tijd om de door ons zo geliefde industrie een hart onder de riem te steken. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.