opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang leuke aanbiedingen!

Survival messen

Survival messen zijn gemaakt voor mannen die graag de natuur in gaan. Je kunt op een aantal manieren de natuur in gaan. Lekker veilig, gewoon van de natuur genieten, bijvoorbeeld. Daar is helemaal niets mis mee. Je hoeft geen avonturier te zijn om de natuur te kunnen waarderen. Echter: wat als je dat nu wel bent? Wat als jij een echte outdoor liefhebber bent? Wat als jij pas echt van de natuur geniet als je hier middenin bent, er één mee wordt? Dan zijn survival messen verplichte kost.

Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1

Survival messen komen in tal van soorten

Het is altijd fascinerend om echte survivalists en andere natuurkenners te horen praten over messen. Voor een leek is een mes vaak maar een mes. Zo lang het scherp is, doet het zijn taak wel, toch? In veel gevallen gaat dat op. Maar wanneer je gaat survivallen, écht gaat survivallen, gaat dit vaak niet op.

Mensen die bekend zijn met survival, weten dat het verstandig is om diverse soorten messen mee te nemen. Het klinkt misschien een beetje overdreven in de oren van wie dit nog nooit gedaan heeft maar wanneer je de wilde natuur induikt, moet je op alles voorbereid zijn. Goede survival messen maken dan deel uit van je standaarduitrusting. 

Bekende survival messen zijn combat messen. Dit zijn scherpe, puntige messen die gemaakt zijn om jezelf uit hachelijke situaties te redden. Okay, op de Nederlandse heide of in de Belgische Ardennen zul je niet snel in zo’n situatie terecht komen, maar vraag het aan een specialist in de Australische outback en hij zal direct zeggen dat dit must have survival messen zijn. 

Deze messen komen ook in een variant die je in boots kunt dragen. Ook die hebben wij in onze webshop voor je. Evenals multifunctionele survival messen en bonesaw messen. Bonesaw survival messen kenmerken zich door een gekarteld blad. Dit is precies de reden waarom de echte outdoor avonturier altijd verschillende soorten messen meeneemt: elk mes snijdt anders en het is geheel van de situatie afhankelijk welk mes je gebruikt.

Houd je messen altijd scherp

Wanneer je survival messen meeneemt, wil je hier ook echt op kunnen vertrouwen. Dat betekent niet alleen dat de messen van een goede kwaliteit moeten zijn, maar ook dat ze scherp moeten blijven. Zelfs het beste mes verliest op een gegeven moment zijn scherpte. Daar wil je natuurlijk niet achter komen op het moment dat je het mes het hardste nodig hebt. Daarom vind je in onze webshop ook messen die worden geleverd met slijpsteentjes. Door zo’n steentje bij je te dragen, weet je altijd zeker dat je op elk moment je mes kunt slijpen. Zo ben je altijd verzekerd van een scherp mes op het moment dat dit nodig is. 

Een goede survivalist is altijd goed voorbereid. Natuurlijk kun je survival messen zien als fraaie hebbedingen en dat zijn het ook. Wij zijn echter serieus wanneer we zeggen dat het zeer verstandig is om enkele van deze messen mee te nemen wanneer jij je gaat wagen aan een echte intensieve survivaltocht. De natuur blijft onvoorspelbaar.