opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang leuke aanbiedingen!

Tools

Waar zou je zijn zonder goede barbecue tools? Oké, waarschijnlijk op exact dezelfde plek in je leven, maar iedereen die wel eens heeft gebarbecued weet dat het gebruiken van de juiste accessoires het grillen een heel stuk makkelijker en smakelijker maakt. Iedereen kan barbecueën. Althans, er zijn altijd figuren die op de een of andere manier zelfs de simpelste hamburger kunnen laten verkolen, maar laten we zeggen: vrijwel iedereen kan barbecueën. Goed barbecueën draait om lekker vlees, maar ook om skills. De juiste methode en kerntemperatuur zijn cruciaal. Maar hoe zorg je hiervoor? Met de juiste tools kan ook jij vlees op tafel zetten waar mensen hun vingers bij aflikken.

Artikel 1 tot 14 (van de 14 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 14 (van de 14 artikelen). Resultaat:1

Wat zijn de essentiële tools om optimaal te grillen?

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar het is aan te raden om te beginnen met enkele tools en accessoires die makkelijk in gebruik zijn en die jouw barbecue sessies gegarandeerd naar een (nog) hoger niveau zullen tillen.

We moeten wel beginnen met het juiste bestek. Gebruik niet gewoon een vork om je vlees te draaien, maar zorg voor de juiste tools in dit opzicht: een tang, spatel en speciale vork, bijvoorbeeld. Voordat je gaat kijken voor verdere accessoires, zorg eerst voor deze basis.

Goed, je bestek heb je, nu is het tijd om te kijken naar de absolute must haves. Zoals je weet, bepaalt de kerntemperatuur van het vlees of je vlees klaar is of niet. Daarom is een thermometer een must. Hiermee kun je zeer nauwkeurig de temperatuur van het vlees monitoren. Het voorkomt buikpijn (het zal je toch niet overkomen dat je vlees serveert dat nog niet gaar is), zorgt ervoor dat je niet moeilijk hoeft te doen met snijden om te kijken of de boel gaar is en garandeert een optimaal stuk vlees.

Ben jij iemand die altijd de puntjes op de “i” wil zetten met een heerlijke home made marinade? Dan is een marinadespuit een van de must have tools voor jou. Hiermee kun je vlees heerlijk onder de huid marineren. Want een goed gemarineerd stuk vlees, wie zegt daar nu nee tegen? Soms heeft vlees tijdens het barbecueën wat olie nodig. Dan wil je natuurlijk niet in de weer gaan met een fles. Al was het alleen al om brandgevaar te voorkomen. Ga dan voor een speciale oliefles met rubber mond zodat je gedoseerd aan kunt brengen.

Tools for all

Enfin: wij hebben tools for all. Neem maar eens een kijkje in het assortiment. Stuk voor stuk zijn het handige hulpmiddelen die het barbecueën voor jou gemakkelijker en aangenamer maken. En smakelijker voor jou en je gasten, bovendien. Deze tools maken het verschil tussen een lekker stuk vlees en een fantastisch stuk vlees. 

Of je nu een beginner bent, of een gevorderde: er zijn altijd wel tools die je kunt gebruiken. Voor een goede chef zijn hulpmiddelen geen teken van zwakte, neen: het zijn juist de ontbrekende puzzelstukjes in zijn zoektocht naar het perfecte stuk vlees. Daarom zijn deze accessoires ook leuk om te geven aan een maat die helemaal bezeten is van BBQ.