opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang leuke aanbiedingen!

Whisky stenen

Whiskystenen zouden op whiskeygebied wel eens je beste investering in een lange tijd kunnen zijn, wanneer je houdt van lekker koele whisk(e)y. Er bestaan namelijk nog wel wat vooroordelen, aannames en misverstanden over het drinken van deze drank. Vooropgesteld: je moet ‘m vooral drinken zoals jij hem lekker vindt. Maar graag leggen wij je uit wat het effect is van koelen, waarom je dit met exact de juiste hoeveelheid ijs moet doen, wat water aan de whisky toevoegen doet met de drank en waarom whiskystenen zo handig zijn.

Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen). Resultaat:1

Wat zijn whiskeystenen eigenlijk?

Whiskeystenen zijn kleine stenen die je in de vriezer bewaart en in je whiskeyglas doet wanneer je de whiskey lekker koud wilt drinken. Door de stenen te bevriezen, worden ze ontzettend koud en ze houden deze kou ook lang vast. Ze zijn zo effectief dat je aan enkele stenen in je glas al genoeg hebt. Heb je een complete set whiskeystenen, dan kun je dus de hele avond je whiskey gekoeld drinken.

Whiskey koud drinken: hoort dat?

Tja, wanneer je het kenners vraagt, zul je verschillende antwoorden krijgen. Puristen zullen zeggen dat je whiskey niet koud moet drinken. Dit omdat bepaalde nuances uit de smaak verloren kunnen gaan wanneer de drank te sterk gekoeld wordt. Zoiets is echter zeer persoonlijk. Drink jij je whiskey wel het liefst gekoeld, dan moet je dit gewoon lekker doen. Whiskeystenen kunnen hier perfect bij helpen en zijn een beter alternatief dan ijsblokjes. We leggen graag uit waarom.

Waarom geen ijsblokjes?

Whiskey on the rocks: een favoriet voor velen. Het kan heerlijk zijn, maar je moet er wel voor zorgen dat je het juist aanpakt. Voor een goede whiskey on the rocks heb je namelijk een riante hoeveelheid grote ijsblokjes nodig. Deze ijsblokjes moeten elkaar koud houden in het glas, zodat ze niet snel smelten. Smelten ze wel, dan verdunnen ze je whiskey. Bij whiskeystenen heb je dit probleem niet. Ga dus voor whiskey on the real rocks!

Maar, geen water bij whiskey dus?

Nog zo’n punt waarop mensen van mening verschillen: water bij whiskey: ja of nee? Dit hangt van de whisky af. Bijna elke whisk(e)y wordt namelijk met water verdund om op het uiteindelijke alcoholpercentage te komen. Cask strength whisk(e)y is onverdund, en daarom een stuk hoger in alcoholpercentage (doorgaans zo’n 55-70%). De meeste mensen verdunnen deze whiskey met wat water.

Doe je dit bij whiskey met een lager alcoholpercentage, dan loop je de kans dat de whiskey te slap wordt. Je hebt ongetwijfeld gehoord dat whiskey lekkerder wordt met een paar druppels water. Dit is een mythe: de waterdruppels zorgen voor een doorbraak in de oppervlaktespanning, waardoor de aroma’s beter vrijkomen. Een ander effect heeft dit eigenlijk niet.

Enfin: van het koelen van je whiskey kun je dus een hele wetenschap maken. Gebruik dus gewoon whiskeystenen. Whiskeystenen koelen effectief, zonder bijsmaak, zonder de drank te verslappen en zonder dat ze smelten. Als klap op de vuurpijl zien ze er nog cool uit ook. Daarom zijn whiskeystenen ook een te gek cadeau.

Toch ijsblokjes? Do it in style! 

STOERE IJSBLOKJES

Stoere ijsblokjes. Wat moet jij je daar nu bij voorstellen? Welnu: ijsblokjes die man cave waardig zijn. We weten het: het is slechts een detail. Maar wel een belangrijk detail. Er zijn nu eenmaal dingen die cruciaal zijn in je man cave. Goede drank, bijvoorbeeld. En in veel goede drank gaat ijs. Of het nu gaat om een verfrissend glas cola (al dan niet spiked met wat rum), een cocktail of een goede dram whisky. IJs heb je nodig.

ZIJN ER DAN OOK GEEN STOERE IJSBLOKJES?

Je vraagt je natuurlijk direct af: ijsblokjes... ja, tof, maar zijn er dan ook geen stoere ijsblokjes? Ga zitten en laat ons je een verhaal vertellen. Dit is het verhaal van John. John heeft een man cave. Veel van zijn vrienden ook, maar die van John… ja, die is wel het neusje van de zalm. Een vette inrichting, heerlijke stoelen, een gigantische flatscreen en genoeg controllers voor een goede pot FIFA of Call of Duty met al zijn vrienden. John is slim. Hij heeft zijn eigen minibar in zijn man cave geïnstalleerd. Zijn cave is echt van alle gemakken voorzien. Komen zijn vrienden hier, dan weten ze dat het hen aan niets ontbreekt. Een goede sfeer, fijne gesprekken, en altijd lekkere happen en dranken. Ja, die John weet wel hoe jij een goede gastheer is voor zijn maten.

Op een avond waarop er fanatiek wordt gegamed of met passie naar een sportwedstrijd wordt gekeken, wordt men natuurlijk dorstig. Een goede gastheer als hij is, zorgt John altijd voor voldoende ijs. Bijna altijd. Deze avond gaan niet alleen de blikjes bier, maar ook de flessen cola er nog sneller dan gebruikelijk doorheen. Vooral bij Milton, die cola drinkt alsof het water is. Maar dat geeft niet: hij is te gast en dus krijgt hij alle cola die hij wilt. Hij drinkt zijn cola graag met ijs, maar bij wijze van hoge uitzondering is het ijs op. Hoongelach valt John ten deel, maar hij laat zich niet kennen.

Hij loopt naar de keuken om ijs te halen voor zijn vriend. Dat is namelijk wat vrienden doen. John heeft een hele lieve vriendin die altijd bezig is met de styling van het huis. Dat is prima, als ze maar van Johns man cave afblijft. En dat doet ze. Hij weet dat hij op haar kan vertrouwen en dat er nog wel ijsblokjes liggen in de vriezer in de keuken. Dat klopt. Wat John alleen niet weet, is dat zijn vriendin die middag naar de woonwinkel is geweest en nieuwe ijsvormen heeft gekocht. Milton zijn cola zonder ijs serveren, is geen optie. En dus pakt John wat niet zo stoere ijsblokjes in de vorm van lieftallige ijsblokjes. Vertwijfeld stopt hij ze in het glas van Milton, in de hoop dat hij het niet doorheeft. Natuurlijk heeft hij het wel door, want Milton heeft altijd alles door. Het gerucht gaat dat er vervolgens een stevig gesprek plaatsvond. Een gesprek waarin rake woorden vielen. Uiteindelijk waren alle vrienden het er unaniem over eens dat John zijn fout vergeven mag worden, maar zijn vrienden vroegen zich wel af waarom John niet gewoon stoere ijsblokjes bij Hop.nl heeft besteld.

WIJ HEBBEN STOERE IJSBLOKJES. PUNT.

Jij wil niet zijn zoals John. Zorg gewoon voor stoere ijsblokjes. Je drank smaakt toch gewoon nog net wat lekkerder met ijsblokjes in de vorm van een pistool erin? Gewoon, omdat het kan.