opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang leuke aanbiedingen!

Sigarenknippers

Sigarenknippers zijn van een ontzettend groot belang. Iedereen die met enige regelmaat een sigaar rookt, of er wel eens eentje heeft aangestoken, weet dit. Wie nog niet zo ervaren is op het gebied van sigaren, snapt misschien niet zo goed waarom sigarenknippers zo belangrijk zijn. Wie voor het eerst een sigaar prepareert zonder knipper, weet echter direct waarom ervaren rokers deze altijd gebruiken. Je zult niet de eerste en ook niet de laatste zijn die het belang van sigarenknippers niet kent en die zijn eerste sigaar afknipt met een schaar. Als er niemand in de buurt is om je te waarschuwen, loopt dit geheid uit op een ietwat lachwekkende en ongemakkelijke situatie. De kans is namelijk groot dat de sigaar helemaal rafelt en afbladdert op de plek waar je deze knipt...

Artikel 1 tot 29 (van de 29 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 29 (van de 29 artikelen). Resultaat:1

Waarom lukt knippen met sigarenknippers wel goed?

Er is een duidelijk verschil tussen sigarenknippers en normale scharen. Sigarenknippers knippen met gelijke druk van twee kanten en houden de sigaar op zijn plek. Hierdoor wordt op elke plek druk uitgeoefend en wordt de sigaar op gelijke wijze afgesneden. Dit houdt het uiteinde van de sigaar mooi rond. Het resultaat is dat er een keurig topje afvalt en dat je sigaar klaar is om gerookt te worden.

Knip je het topje van de sigaar af met een gewone schaar, dan druk je de sigaar plat. De bladeren kunnen (en zullen) dan wegspringen naar de zijkant. Het gevolg is een rafelig uiteinde. Dit ziet er niet alleen slordig uit; het zorgt er ook voor dat je de sigaar minder lekker kunt roken, want je krijgt allemaal rafels in je mond. 

Wie in gezelschap voor het eerst een sigaar knipt, moet oppassen: zeker wanneer iemand je vraagt om een sigaar af te knippen. Ze halen maar wat graag een geintje met je, wanneer vermoed wordt dat jij niet weet dat je sigarenknippers moet gebruiken. Tja, die fout maak je eens, maar nooit meer.

Veel mensen proberen na een mislukte poging opnieuw de sigaar de knippen. Meestal met hetzelfde resultaat. Dat is ontzettend jammer van een goede sigaar, want je houdt minder over om te roken.

De juiste knippers voor iedereen

Sigarenknippers komen in verschillende soorten. Zeer bekend zijn de sigarenknippers met de kenmerkende drie gaten. Je stopt het puntje van de sigaar in het middelste gat en plaatst je vingers in de buitenste gaten. Vervolgens knip je en wordt het topje afgeknipt. Dit is behoorlijk fool proof en deze sigarenknippers zien er ook nog eens fraai uit.

Daarnaast bieden wij je ook sigarenscharen (deze sigarenknippers zijn meer geschikt voor de gevorderde gebruiker) en sigaren punchers, ook bekend als sigarenboren. Deze punchers openen het mondstuk door hier een opening in te maken, in plaats van een stuk af te knippen.

Geef een vriend een knipper cadeau

Sigarenknippers zijn gegarandeerd originele cadeaus. Heb jij ooit wel eens iemand een ander op een feestje een knipper zien geven? Precies. Maak een vriend die van sigaren houdt blij met een stijlvolle sigarenknipper. Dit is natuurlijk een extra goed cadeau als die vriend kennelijk nog niet weet hoe je sigaren rookt.