opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang leuke aanbiedingen!

Reinigen

Je starter set, brouwketel of laboratorium reinigen is essentieel. Natuurlijk: dit is niet de leukste klus van het brouwen. Je zit er eigenlijk niet op te wachten, maar het is wel zeer belangrijk dat je dit doet. Doe je dit niet, dan loop je niet alleen het risico om de levensduur van je apparatuur en spullen te verkorten, maar zullen je toekomstige batches bier ook lang niet zo goed smaken. Je bent bezig met het brouwen van bier. Dat betekent dat je werkt met verse ingrediënten en verhitting. Met andere woorden: het zorgt voor prima omstandigheden voor bacteriën. Maak er dus een gewoonte van om na het brouwen alle spullen goed te reinigen. Wij zorgen er niet alleen voor dat je heerlijk bier kunt brouwen, maar ook dat je na afloop weer kunt zorgen voor een schone set, ketel en andere materialen.

Artikel 1 tot 6 (van de 6 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 6 (van de 6 artikelen). Resultaat:1

Wat moet je precies reinigen?

Het reinigen van je thuisbrouwerij kan uit meerdere onderdelen bestaan. Wij hebben hiervoor specifieke producten in ons assortiment. Graag vertellen wij je daar meer over zodat je weet wat je wel en niet nodig hebt. 

Met Chemipro Oxi kun je alle licht vervuilde materialen reinigen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de flessen die je gebruikt om je bier te bottelen. Deze wil je natuurlijk zo lang mogelijk hergebruiken. Dit schoonmaakmiddel reinigt eenvoudig en effectief.

Chemipro Acid zorgt eveneens voor een goede reiniging van licht vervuilde materialen. Maar pas op: dit is niet geschikt voor koper en ijzer. Maak je gebruik van een brouwketel, dan kun je deze niet hiermee reinigen.

De grootste bron van verontreiniging vormen achtergebleven organische resten. Dit is niet te voorkomen en je spullen die met organische materialen in aanraking komen, zul je goed moeten reinigen. Hiervoor is Enzybrew bijzonder geschikt. Dit reinigingsmiddel pakt effectief alle organische resten aan en is te gebruiken op alle onderdelen van je thuisbrouwerij.

Heb je alles een goede reinigingsbeurt gegeven, dan kun je de puntjes op de “i” zetten met behulp van Alcodes, een ontsmettingsmiddel op basis van alcohol. Deze spray is uitermate geschikt voor het echt schoonmaken van reeds gereinigde kleine oppervlakken.

Voor het grondig schoonmaken van je ketels, raden wij SaniClean aan. Dit zure en anionische reinigingsmiddel schuimt amper, maar reinigt grondig en is eenvoudig na te spoelen. Het is specifiek ontwikkeld voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie, maar niet in CIP-systemen.

Star San heeft eenzelfde soort werking maar is nog net wat krachtiger. Hierdoor is er slechts een contacttijd van een minuut nodig. In die tijd worden alle organische materialen afgebroken. De krachtigheid van dit middel maakt het niet geschikt voor zachte materialen en CIP-systemen.

Goed reinigen betekent lang genieten

Je hebt niet voor niets geïnvesteerd in je thuisbrouwerij. Je wilt hier zo lang mogelijk van genieten. Goed reinigen, betekent lang genieten, de levensduur van je spullen verlengen en elke keer weer heerlijk bier brouwen. Reinig dus altijd met speciale schoonmaakmiddelen die rekening houden met de producten en de soort vervuiling. In onze webshop kun je alle benodigde producten bestellen. Zorg er altijd voor dat je voldoende schoonmaakmiddelen op voorraad hebt, want het is aan te raden om snel na het brouwen te reinigen.