opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen
S.T. Dupont

S.T. Dupont

150 Jaar geschiedenis van S.T. Dupont

Al bijna 150 jaar staat S.T. Dupont synoniem voor luxe - een combinatie van creativiteit, compromisloze kwaliteit en unieke expertise die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Simon Tissot Dupont

Als fotograaf van Napoleon III en pionier met een scherp oog voor esthetiek opende Simon Tissot Dupont in 1872, slechts 25 jaar oud, zijn eerste lederwarenzaak in Parijs.Zijn gepersonaliseerde reiskoffers werden al snel het ultieme accessoire voor de Europese elite. De toonaangevende winkels van de late negentiende eeuw, zoals de Grand Magasins du Louvre, kozen hem als leverancier en persoonlijkheden zoals Eugénie de Montijo kochten hun koffers bij Dupont.

De nieuwe werkplaats in Faverges

Lucien en André, de zonen van Simon Tissot Dupont, namen de leiding over in 1919 en besloten in 1924 om de Parijse werkplaats te verhuizen naar het familiehuis in Faverges, in de Haute-Savoie. Met de nieuwe werkplaats aan het meer van Annecy, het zuiverste meer van Europa, worden de producten van S.T. Dupont vervaardigd in een van de meest opmerkelijke natuurlijke omgevingen van Frankrijk.

De innovaties die het Maison beroemd hebben gemaakt

Maison Dupont onderscheidt zich door haar opmerkelijke vermogen om dingen opnieuw uit te vinden, wat tot uiting komt in talrijke innovaties. Deze reis van voortdurende evolutie strekt zich uit van de ontwikkeling van de baanbrekende diamantpoeder looitechniek in 1930 tot de beheersing van de kunst van het aanbrengen van Chinese lak op metaal, een geheim dat het tot op de dag van vandaag exclusief bewaart.

Tijdens de tumultueuze tijden van de Tweede Wereldoorlog ontwikkelden de gebroeders Tissot Dupont op ingenieuze wijze de eerste luxe benzineaansteker. In 1952 luidde het huis een technische revolutie in met de introductie van de eerste luxe gasaansteker, die als enige de mogelijkheid bood om de intensiteit van de vlam aan te passen via een kleine hendel.

Om aan de hoge verwachtingen van haar veeleisende klantenkring te voldoen, beantwoordde het Maison S.T. Dupont in 1973 een verzoek van Jackie Kennedy Onassis door de eerste luxe balpen te creëren, waarmee de reputatie van het bedrijf als pionier op het gebied van luxegoederen verder werd verstevigd.

De koffer makers van de koningen

Al in 1934 werd het Maison door de pers geprezen als de "koffer makers van de Koningen". Van gekroonde hoofden en filmlegendes tot mode-iconen, industriële fortuinen en politieke figuren, ze werden allemaal verwelkomd op het Parijse hoofdkantoor door Lucien en zijn personeel, met de zorg en aandacht die ze verdienden.

Onder de illustere klanten van het Maison was de Hertogin van Windsor, die in 1945 een op maat gemaakte reiskoffer bestelde. Twee jaar later werd de iconische "Bogie" geboren, na een bestelling van de Hollywood acteur Humphrey Bogart. Datzelfde jaar vervaardigde S.T. Dupont de laatste reiskoffer in haar geschiedenis voor prinses Elizabeth van Engeland ter gelegenheid van haar huwelijk met de hertog van Edinburgh.

In 1953 ontwierp André Tissot Dupont voor Audrey Hepburn de "Riviera", een handtas uitgerust met een geheime lade, waarmee de unieke combinatie van luxe en innovatie van het Maison nog duidelijker werd.

Artikel 1 tot 6 (van de 6 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 6 (van de 6 artikelen). Resultaat:1