opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Zo combineer je bier met vlees voor een hemelse smaakbeleving

bier vlees combinaties

Het barbecueseizoen mag dan al voorbij zien, maar dat betekent nog niet dat je je passie voor vuur en vlees in de ijskast moet zetten tot volgend jaar. Ook deze herfst én winter kunnen we gewoon blijven genieten van rokerige stukken vlees. En hoe doe je dat nou beter dan in combinatie met een héérlijk glas bier (of twee)? Het mooie van bier en vlees combineren is dat de mogelijkheden letterlijk eindeloos zijn. Toch zijn er een aantal vlees- en biersoorten die samengaan als Mario & Luigi en als Batman & Robin. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder!

Lees ook: Wordt alcoholvrij bier écht het bier van de toekomst?

Biefstuk

Hoe kan het ook anders dan dat we de lijst lanceren met waarschijnlijk het meest favoriete stuk vlees onder mannen: een heerlijke biefstuk. Een biefstuk of steak is een best zwaar gerecht dat rijk is aan verschillende smaken. Dit maakt het een prima combinatie met zwaardere bieren. Op welke manier het ook wordt bereid, het moet worden gecombineerd met een bier dat de intensiteit kan evenaren.

Bij het bereiden van een ‘standaard’ steak, is een red ale bijvoorbeeld een geweldige match. Rode ales zijn zwaar en hebben een fijne aroma waardoor ze de smaak van het sappige vlees versterken. Ook porters passen geweldig  bij een biefstuk - vooral bij een een porterhouse steak. De volle smaak van een porter gaat super samen met de rijke vlezige textuur van een biefstuk, van rare tot medium en zelfs doorbakken (al moeten we je dan écht vragen Hop.nl te verlaten…)

Eet je puur rauwe biefstuks alsof ze nét van het koe afgesneden zijn? Of is een steak tartaar meer je ding? Dan kun je deze het beste combineren met een smakelijke stout. De zachtheid van de stout is vergelijkbaar met de textuur van rauw vlees en de smaak is sterk genoeg om de smaken te versterken.

Lees ook: Vrouwen opgelet: mannen die bier drinken zijn vruchtbaarder

Pulled Pork

Pulled Pork is een rijk en hartig gerecht doordrenkt met uien en knoflook met een pittige textuur. Maar hoe graag ik het zelf ook eet, kan pulled pork variëren naargelang de persoonlijke voorkeur, dus het is belangrijk om het te combineren met een bier dat past bij de basissmaken. 

Veel mensen drinken graag een pale ale bij hun pulled pork. Pale ales zijn hoppiger en gaan geweldig samen met de kruiden op het vlees. Ze bevatten ook zoete tonen die goed passen bij de pittige smaak van pulled pork. Als de pulled pork meer aan de pittige kant is, zal een honingbier de intensiteit kunnen contrasteren. Een porter, meer specifiek een gerookte porter, zou ook goed kunnen passen bij dit heerlijke draadjesvlees. Pulled pork heeft de neiging om een ​​rokerig aroma te hebben dat wordt versterkt door de rokerige mout van een porter. Porters hebben vaak ook subtiele hints van chocolade die de zoetheid van de saus aanvullen.

Lees ook: Start-up ontwikkelt prijswinnende ‘Nespresso-machine’ voor whisky

Hamburgers

Denk je aan een barbecue, dan denk je aan hamburgers. Zo simpel is het. Maar welk bier drink je nou het beste bij zo’n lekkere, sappige burger? Juist omdat burgers rijk aan sappen zijn, is het vinden van het ideale burger-bier best lastig. Een bier dat te zwaar is, zal overweldigend zijn, terwijl een bier dat te licht is, verloren kan gaan in de smaken.

Pale ales zijn het meest geschikt voor een traditionele burger met een hoger vetgehalte. De bitterheid van de hop snijdt zo door het vet en zorgen voor een heerlijke smaakbeleving, vooral als je je burger net als de meeste mannen met wat kaas en spek bedekt. Burgers die van mager rundvlees zijn gemaakt, passen het best bij eenvoudige pils. Pilsners werken op dezelfde manier als pale ales, maar zijn iets lichter in verhouding met het rundvlees. Veggieburgers of hamburgers beladen met gegrilde groenten passen op hun beurt weer het best bij tarwebieren. De lichte smaak van een witbier laat alle aroma's van de groenten geweldig naar boven komen.

Lees ook: De whisky-wereld in rep en roer - is de industrie écht te seksistisch?

Chicken wings

Een avondje voetbal kijken met je maten onder het genot van wat bier en chicken wings - houden we daar allemáál niet van? Bier en kip gaan geweldig samen, maar verschillende soorten vleugels vragen om verschillende soorten bier. Het meest voorkomende type vleugels zijn ongepaneerde vleugels met lekker veel hete saus. Pale ales of India pale ales zijn het beste om te serveren met deze zogenaamde buffelvleugels. 

Dry-rub vleugels worden op smaak gebracht met een verscheidenheid aan kruiden met een veelvoud aan uiteenlopende smaken. Deze vleugels passen het best bij een bruin bier. Brown ales zijn rijk van smaak, waardoor ze bestand zijn tegen de complexiteit van deze smakelijke - maar niet-sauzige chicken wings. Ook zijn ze licht genoeg om toch verfrissend te zijn.

Kies je voor echte barbecue chicken wings, dan zul je deze het vaakst tegenkomen met een mengsel van kruiden en sauzen zoals peper, knoflook, chili, honing en natuurlijk barbecuesaus. Deze wings gaan geweldig samen met een smakelijke porter. Porters zijn behoorlijk rijk in smaak, en complementeren de rokerige smaken van gegrilde barbecue chicken wings zoals geen ander bier dat kan. 

Lees ook: Wetenschap bevestigt: mannen met een bierbuik hebben betere seks

Combineer vette stukken vlees met bittere bieren

Als je ooit in een vet, mals stuk vlees hebt gebeten en je je heel even in een droomwereld hebt gewaand, dan weet je dat de rijkdom van een lekkere biefstuk of ander soort vlees je zintuigen kan overspoelen. Kalmeer die overweldigende sensaties met een bitter bier, zoals een IPA of Porter. Bitterheid brengt de smaken in balans, waardoor de volle smaak van een het vlees naar voren komt.

Terug