opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang leuke aanbiedingen!

Boogsport

Wij mannen hebben het oergevoel nog in ons en daarom worden we allemaal gefascineerd door boogsport. Het is kosmisch gezien allemaal nog niet zo gek lang geleden dat onze voorouders met hun pijlen en bogen nog achter wilde dieren aanjoegen. Ergens is dat beeld nog steeds niet helemaal uit onze hersenen verdwenen. Helaas wacht de gemiddelde man tegenwoordig vooral een buro met een computer daar bovenop om zijn dagelijkse portie mannelijkheid te laten zien. 

Artikel 1 tot 18 (van de 18 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 18 (van de 18 artikelen). Resultaat:1

Herontdek dat oergevoel!

Vaak doen vrouwen tegenwoordig de boodschappen. “Schat ik ga nog even langs de slager” zegt ze dan. Vroeger was er geen supermarkt en moest je achter je boodschappen aanrennen. En als wij mannen eerlijk zijn dan moeten we het stuk voor stuk toegeven: we zouden nog steeds veel liever aan boogsport doen dan elke dag weer alleen ons hoofd te laten werken. Het feit dat we als man vrijwel nooit in de keuken, maar maar al te vaak achter de BBQ staan zegt genoeg. Dat oergevoel is er nog steeds.

Ontwikkelingen binnen de boogsport

Eigenlijk waren de eerste pijl en bogen de voorlopers van de eerste geweren. Met dit soort accessoires werd het mogelijk om tegenstanders of wilde dieren van afstand te raken. Natuurlijk kon dat wel al met een speer. Maar de nauwkeurigheid daarvan en de kracht die je moest leveren om die weg te krijgen, lieten te wensen over. Wat dat betreft heeft het menselijk lichaam zijn beperkingen. De pijl en boog als eerste object dat we nu rekenen tot de boogsport, was een hele innovatie. Daarmee leerde de mens om allerlei natuurkundige krachten in zijn voordeel te gebruiken. 

En het zou daarna nog lang duren voordat de eerste geweren werden uitgevonden. Wel werden er forse verbeteringen doorgevoerd binnen de boogsport. De kruisboog werd uitgevonden. Daarmee werd het mogelijk om nog beheerster te richten. En het afvuren vergde slechts een enkele druk op de trekker. Geweldig als je er eigenlijk bij nadenkt hoe mensen steeds weer in staat zijn om bepaalde dingen te verbeteren en ze gemakkelijker te maken. 

En hoewel deze technieken al lang achterhaald zijn door geweren, zijn ze nog steeds fascinerend. Willem Tell is nog steeds onze held. Je kent het verhaal vast wel van hoe hij zijn volk met zijn kruisboog bevrijde van een valse graaf. De kruisboog werd daardoor vooral het symbool van vrijheid en heldhaftigheid, niet per se van geweld. 

Wat vind je bij ons?

Op het gebied van boogsport kun je in onze webshop terecht voor vanalles en nog wat. Kies voor een handzaam pistool kruisboog met korte pijlen. Of ga voor het grotere werk: een geweer kruisboog met lange pijlen dat je tegen je schouder laat rusten. Is je dat te groot? De meeste van deze grote kruisbogen zijn inklapbaar hoor. Kijk trouwens wel uit dat je niemand verwondt. Het heet niet voor niets “boogsport”. Het is en blijft een spelletje.

Ook beschikken we over een assortiment handbogen, pijlen en pezen zodat je je boog optimaal kunt spannen. Zoals je ziet kun je op het gebied van boogsport je hart ophalen in onze webwinkel.