opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang leuke aanbiedingen!

Bottelen (flessen en kroonkurken)

Ga je je eigen bier brouwen, dan denk je natuurlijk al aan het heerlijke resultaat, maar je zult eerst moeten bottelen. Met goede sets en ketels produceer je al snel zo’n 20 a 30 liter bier (misschien wel meer) en dat bier moet je natuurlijk ergens laten. Daarbij: hoe krijg je het handig in flessen geschonken? Je wilt natuurlijk niets van je vloeibare goud verspillen. No worries: Hop heeft ook alles op het gebied van bottelen. Natuurlijk. Wij zijn er voor de bierfanaat, in alle facetten.

Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen). Resultaat:1

Wat houdt bottelen precies in?

Bottelen is het proces van je vers gebrouwen bier overdoen in flessen. En deze natuurlijk goed afsluiten. Kijk, je brouwt natuurlijk bier, zonder allerlei toegevoegde troep, dus verwacht niet dat jouw brouwsel jarenlang houdbaar is. Dat hoeft ook niet, want als je een beetje doet wat je belooft, dan zullen jouw biertjes gretig aftrek vinden. Desalniettemin: bottelen is belangrijk. Voor de kwaliteit en houdbaarheid van je bier, maar ook voor de presentatie.

First things first: heb je genoeg flesjes?

Zodra je begint met het brouwen van je bier, is het op z’n minst verstandig om te kijken of je wel genoeg flesjes hebt. Deze kun je bij ons bestellen. Geen gedoe, gewoon stijlvolle, klassieke flessen van 33 centiliter in twee verschillende vormen. 

Het leuke aan je eigen bier brouwen is ook dat je zelf de baas bent over de uitstraling. Wij leveren je fraaie, maar neutrale flessen. Natuurlijk zorgt de echte liefhebber voor een zelf ontworpen etiket. Presentatie is immers ook belangrijk.

Kroonkurken in alle kleuren

Is je fles gevuld, dan is het een kwestie van de kroonkurk aanbrengen. De vraag is natuurlijk hoe lang deze erop blijft, want de kans is groot dat je direct van je verse bier wilt proeven. Mocht je ook je vrienden willen laten meegenieten, dan is zelfs een grotere batch zo weer verdwenen. Maar voor het zover is: eerst netjes bottelen. Wij hebben kroonkurken in alle kleuren zodat je jouw flessen altijd helemaal af kunt stylen zoals jij wilt.

Vergeet het kroonkurkapparaat niet

Een zeer verstandige investering wanneer het gaat om bottelen: een kroonkurkapparaat. Zeker wanneer je grotere hoeveelheden bier brouwt, en dus heel wat flessen te vullen hebt, betaalt zo’n kroonkurkapparaat zichzelf razendsnel terug. We hebben uitvoeringen voor 26 millimeter kroonkurken en 29 millimeter kroonkurken, of kroonkurkapparaten die met beide formaten overweg kunnen.

Hoe lang is je bier eigenlijk houdbaar?

Je moet je bier natuurlijk bottelen, maar dan heb je nog geen antwoord op een zeer belangrijke vraag: hoe lang is je zelfgebrouwen bier eigenlijk houdbaar? Dit is gelukkig verrassend lang. Voor bieren met een normaal alcoholpercentage (zo tussen de 4 en 7 procent) is de houdbaarheid doorgaans tussen de 6 en 15 maanden. Wanneer je niet al te grote batches brouwt, moet dit dus in principe geen probleem zijn.

Overigens is het niet zo dat je bier na het bottelen ook echt binnen die 6 - 15 maanden op moet zijn. Bier bederft niet zo snel, mits donker en koel opgeslagen. Het is meer dat de smaak achteruit gaat wanneer je het bier wat langer bewaart.