Slijpsteen Taidea 1000 en 6000
Deze Taidea TG2015 1000/6000 slijpsteen is een hoogwaardige oplossing om je messen en gereedschap snel en efficiënt te slijpen. Hij is vervaardig uit corundrum en het dubbelzijdige ontwerp biedt twee korrelgroottes, één zijde voor ruw slijpen, en één zijde voor het honen van je mes. De Taidea TG2015 1000/6000 slijpsteen wordt geleverd met een bamboe voet, watersprenkelaar en een slijphulp.
Online slijpsteen kopen
Als je al een tijdje op zoek bent naar een slijpsteen of wetsteen van hoge kwaliteit, zoek dan niet verder! De Taidea TG2015 1000/6000 slijpsteen is een oplossing om je messen en gereedschap snel en efficiënt te slijpen. In deze set zitten twee korrelgroottes, zodat je zeker weet dat je de juiste hebt voor het gereedschap dat je aan het slijpen bent.
De kant met 1000 korrels is uitstekend geschikt om een scherpe rand te realiseren op gereedschap zoals bijlen en hakbijlen, terwijl de kant met 6000 korrels een fijne afwerking geeft aan messen. De steen zelf is vrij dun, zodat hij kleinere randen kan slijpen waar veel andere stenen niet bij kunnen. Het oppervlak van dit specifieke model heeft geen ribbels of groeven, alleen een glad plat oppervlak, waardoor het heel gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Hij wordt geleverd op een handige en stevige bamboe voet.
Voor vlijmscherpe messen!
Een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen om onze messen in goede conditie te houden is ze te slijpen. Als we een bot mes gebruiken, kan het lemmet niet zuiver snijden en schade toebrengen aan het oppervlak waarmee het snijdt. Botte messen gebruiken kost ook meer tijd en moeite -- bijvoorbeeld bij het snijden van groenten of vlees waarbij je hard op het mes moet drukken; dit is een van de redenen dat professionals de voorkeur geven aan messen met scherpe randen.
Messen, die algemeen beschouwd worden als de ruggengraat van elke keuken, zijn er in vele vormen en maten, met verschillende scherpte aan hun randen. Maar niet alle messen zijn gelijk: terwijl sommige misschien geweldig zijn in het gemakkelijk en snel hakken van groenten en vlees, kunnen andere moeite hebben om door zacht voedsel te snijden en daarbij je harde werk beschadigen. De reden hierachter zit hem echter vaak niet per se in de kwaliteit van het mes, maar in de scherpte van het snijblad.
Gelukkig is er een manier om deze situatie te vermijden: onze messen in goede conditie houden door ze regelmatig te slijpen, onder andere met deze prachtige slijpsteen! Dus waar wacht je nog op? Til je kook- en chop-skills naar een hoger niveau!