opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang leuke aanbiedingen!

Boeken

Bier mag tegenwoordig met recht gezien worden als een special interest onderwerp, onder andere op het gebied van boeken. Het brouwen van bier is welbeschouwd altijd al een fascinerend iets geweest. Lange tijd was bier echter een nogal platte drank, althans: in de ogen van velen. Niets is minder waar. Voor liefhebbers is bier brouwen pure kunst. Logisch dus dat er ontelbare boeken zijn geschreven over bier. Bier heeft inmiddels een status die vergelijkbaar is met die van wijn: bier brouwen wordt gezien als een echte craft en luxe, speciale bieren zijn populairder dan ooit tevoren. 

Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1

Duik in de boeken en leer beter brouwen

Van biergidsen en recensieboeken tot prachtige verhalen en alles op het gebied van zelfbrouw: bierboeken zijn er in tal van soorten. Als echte bierliefhebber mogen een paar goede boeken natuurlijk niet ontbreken. Al was het alleen maar voor aan de koffietafel (of biertafel). De boeken kunnen echter veel verder gaan dan dat, want over bier valt ontzettend veel te leren.

Studeren…. het is of was waarschijnlijk niet je hobby. Wellicht heb je de boeken al vele jaren achter je gelaten. Waarom zou je er dan nu opnieuw met je neus induiken? Welnu: er is een behoorlijk verschil tussen lezen omdat het moet en lezen over je interesse. Wij mannen houden van bier. Vanwege de smaak natuurlijk, maar ook vanwege de verhalen achter bier. Het brouwproces blijft iets bijzonders. Iets dat je als bierliefhebber waarschijnlijk ook enorm kunt waarderen. Vroeger was een biertje gewoon een biertje. Inmiddels weet je wel beter.

Er zijn zo veel verschillende soorten bier te ontdekken. Wellicht ken je het grootste gedeelte hiervan al en heb je in de loop der jaren van alles geproefd. Natuurlijk heb je dat gedaan. Je hebt je favoriete soorten en merken, maar even goed blijft er nog veel over. Zelfs als je alle soorten bier al kent, ligt er nog een mooie uitdaging voor je: hoeveel soorten heb je al zelf gebrouwen?

Hop is er voor iedere bierliefhebber en in het bijzonder de thuisbrouwer. Wij willen je helpen zo veel mogelijk te ontdekken en overheerlijk bier te brouwen. Boeken zijn hiervoor een uitstekend startpunt. Natuurlijk kun je bij ons allerlei soorten starter sets, brouwketels en zelfs laboratoriumspullen aanschaffen, maar meer kennis draagt bij aan nog lekkerder bier.

Van kant en klaar naar eigen recept?

Met onze kant en klare brouwpakketten haal je in een keer alle benodigde ingrediënten voor het brouwen van het bier van jouw keuze in huis. Wil je een stap verder gaan, dan kun je overstappen naar het brouwen van bier volgens je eigen recept. Hoe je dit doet, kun je onder andere in boeken lezen. Geen zware kost, natuurlijk wel met een klein wetenschappelijk tintje, maar alles op een interessante en heldere manier uitgelegd.

Boeken over bier zijn ook prachtige cadeaus om te geven. Of je nu je eigen bier brouwt of niet: het is toch altijd interessant om meer te weten te komen over je favoriete drank? Boeken zijn dus altijd goed: om mee te pronken in je kast, om alles te weten te komen over bier, of als handleiding in je ontwikkeling tot meester thuisbrouwer.