opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang leuke aanbiedingen!

Starter sets

Wil je thuis jouw eigen bier gaan brouwen, dan is de eerste stap kijken naar geschikte starter sets. Deze starter sets bieden je alles wat je nodig hebt om te beginnen met brouwen. Hop biedt je meerdere sets: van zeer betaalbare maar complete sets voor de beginnende brouwer tot bijzonder geavanceerde sets voor wie al ervaring heeft en het brouwen tot in de puntjes beheerst. Maar waar bestaan deze sets uit, wat heb je nodig en wat is de beste set voor jou? We vertellen het je natuurlijk allemaal!

Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1

Zijn basis starter sets goed genoeg?

Voor een paar tientjes haal je al een set in huis. Je vraagt je dan misschien af: zijn deze starter sets wel goed genoeg? Het antwoord is: ja, dat zijn ze zeker. Ze beschikken namelijk over alle benodigdheden voor het zelf brouwen van bier. 

Een set bestaat minimaal uit de volgende zaken: een gistingsvat met waterslot en aftapkraan, een kunststof roerspaan, een kroonkurkapparaat (om de dop op de fles mee aan te brengen) inclusief kroonkurken, een flessenborstel en reinigingsset, een dichtheidsmeter plus maatglas, thermometer en zelfklevende thermostrip. Meer heb je in de basis niet nodig om je eigen bier te brouwen, behalve natuurlijk ingrediënten en genoeg flesjes.

Net even iets meer nodig?

Wij houden net zo veel van bier als jij. Daarom willen wij het voor zo veel mogelijk mensen mogelijk maken om zelf bier te brouwen. Met de eenvoudigste starter sets kun je dus al prima bier brouwen, maar tegen een geringe meerprijs krijg je de beschikking over een iets uitgebreidere set. Hiermee wordt brouwen nog net wat eenvoudiger, bijvoorbeeld omdat je nu kunt werken met twee vaten: een brouwemmer en een gistingsemmer.

Zin in een professionele opstelling?

Heb je de smaak van het bier brouwen letterlijk en figuurlijk te pakken? Ook dan zijn er starter sets die in al jouw behoeften voorzien. Je moet dan denken aan zaken als moutmolens en platenkoelers. Qua prijs/kwaliteitverhouding is zo’n set een fantastische investering. Heb je na een tijdje echt het gevoel dat je door wilt gaan met brouwen en een stapje hogerop wilt, ga dan voor een luxere set.

Voor de echte Freddy’s

Voor de echte Freddy Heinekens onder ons bieden wij zeer professionele starter sets aan, elektrisch of op gas. Geen plastic emmers, maar echte brouwketels, filterkuipen, moutmolens en andere professionele tools. 

Is dit iets voor jou? Misschien als beginner nog niet, maar wij weten uit ervaring: wanneer je eenmaal lekker gaat, wil je meer en meer. Het begint met wat biertjes voor je vrienden. Ze zijn lekker. De volgens batch…. nog lekkerder. Zo gaat het door en door en voor je het weet vragen mensen of je niet wat biertjes voor hen hebt. 

Dat is het lot van de hobbybrouwer: je hebt de kennis en de middelen om iets te maken dat mensen maar wat graag willen hebben. Het leuke aan zelf brouwen is dat je nooit uitgeleerd raakt. Het is een hobby die met je meegroeit. Daarom hebben wij ook veel verschillende starter sets. Of je nu een beginner of gevorderde brouwer bent: met onze producten is het plezierig werken en vooral: lekker bier brouwen.