opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang leuke aanbiedingen!

Schoonmaken

Aaaah, de barbecue schoonmaken: wie heeft er geen grondige hekel aan? We weten hoe het is. De hele dag is het al lekker weer, je hebt er zin in, hebt fantastisch vlees gehaald, de juiste vrienden opgetrommeld en dan gaat het vuur aan. Vervolgens geniet je de hele avond van heerlijk eten, lekkere drankjes en een hoop gezelligheid. Mooi niet dat je aan het einde van de avond de barbecue gaat schoonmaken. Alleen: het is beter om dat wel te doen. Okay, misschien kan het wachten tot morgen, maar hoe je het ook wendt of of keert: je zult ervoor moeten zorgen dat je bbq weer schoon wordt.

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1

Waarom moet je de barbecue schoonmaken?

Tja, eh…. omdat je hier voedsel op bereid? Niemand staat te springen om ziek te worden van jouw grill kunsten. Waar met voedsel gewerkt wordt, is hygiëne belangrijk. Zo simpel is het nu eenmaal. 

Er is echter nog een andere reden om goed te zorgen voor je barbecue: de levensduur. Maak je jouw BBQ nooit schoon, dan zal hij niet alleen smerig worden, maar ook minder lang meegaan. Voor je het weet is-ie zo vervuild dat je beter een nieuwe kunt kopen. Je bent dus een dief van je eigen portemonnee als je uit luiheid schoonmaken overslaat.

Hoe kun je schoonmaken het beste aanpakken?

Het reinigen van je barbecue bestaat uit meerdere onderdelen. Zeer belangrijk is het rooster. Dit is de plek die in direct contact is met je vlees en de andere spullen die je op je barbecue bereidt. Hier is hygiëne dan ook zeer belangrijk.

Je rooster reinigen werkt het beste wanneer het rooster nog heet is. Ben je klaar met de BBQ en gaat er niets meer op, maar zijn de kolen nog wel heet? Dan is dit het perfecte moment om even voor een goede schoonmaak te zorgen. Het is een fluitje van een cent, dus leer dit jezelf aan. Om je rooster schoon te maken, heb je geen reinigingsmiddelen nodig. Sterker nog: die moet je überhaupt niet gebruiken als je barbecue nog heet is, tenzij je verbrande wenkbrauwen een goede look vindt. Je rooster reinigen met middelen kan er ook voor zorgen dat er (agressieve) middelen achterblijven. Dat wil je liever niet.

Je rooster schoonmaken gaat het beste met een BBQ borstel van staal. Uiteraard hebben wij die voor je. Wanneer het rooster nog heet is, kun je aangekoekte resten eenvoudig er vanaf borstelen.

Keertje vergeten?

Ben je een keertje vergeten om direct na het barbecueën te borstelen? No worries. Leg het rooster op de barbecue de volgende keer dat je deze weer gebruikt, laat ‘m goed heet worden en borstel dan de troep eraf.

Ook de rest van je barbecue goed schoon houden

De rest van je barbecue schoonmaken, is niet moeilijk. Het vereist eigenlijk alleen een beetje discipline. Wanneer de barbecue is afgekoeld, leeg je overtollige kolen, borstel je het stof eruit en neem je de binnenkant eventueel even af met een vochtige doek. Ook voor de buitenkant kun je een vochtige doek gebruiken. Is je barbecue echt zwaar verontreinigd, dan kun je speciale barbecue cleaners gebruiken. Deze sprays krijgen zelfs hardnekkig vuil verwijderd. Let wel goed op dat je goed naspoelt en droogt na het schoonmaken, zodat er geen resten achterblijven van het schoonmaakmiddel.