opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang leuke aanbiedingen!

Brouwketels

Brouwketels zijn de crème de la crème op het gebied van thuis bouwen. Kijk, er komt ene moment in een man’s leven waarop hij volwassen wordt. Dat geldt op alle gebieden, ook op het gebied van bier brouwen. Nu willen wij absoluut niet oneerbiedig doen richting onze starter sets, verre van zelfs, maar vroeg of laat stappen de echte grote jongens over op een brouwketel. Brouwketels bieden meer gemak, meer precisie en een sneller brouwproces met een nog hogere capaciteit.

Artikel 1 tot 3 (van de 3 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 3 (van de 3 artikelen). Resultaat:1

Brouwketels: voor wanneer je hobby meer dan een hobby wordt

Bier brouwen is echt een prachtige hobby. Het haalt het beste in elke man naar boven. Wie hier ervaring mee heeft, weet hoe het gaat. Je kunt het niet laten om telkens even naar je brouwsel te kijken. Vordert het zoals je denkt? Hoe zit het met de temperatuur? Gaat alles nog goed? Bier brouwen is creëren, en dat is machtig mooi.

Een van de mooiste dingen aan het brouwen van bier - naast het feit dat dit bier oplevert - is dat je het op je eigen manier kunt doen. Niet alleen kun je het bier van je keuze brouwen; ook de manier waarop je dit doet, kan verschillen. Zo is er voor iedereen een ideale set. Ben je een beginner die wil ontdekken of zelf brouwen bevalt? Dan hebben we hiervoor perfecte startersets. Naarmate je kennis en vaardigheden groeien, kun je investeren in steeds uitgebreidere sets.

Word je echt fanatiek, dan is de kans aanwezig dat je op een gegeven moment je set ontgroeit. Dit heeft niet direct te maken met de kwaliteit, want ook voor de starter sets zijn tal van uitbreidingen en toevoegingen te koop waarmee je nog beter en lekkerder bier kunt brouwen. Je zult vaak echter merken dat naarmate je vaker en meer brouwt, de capaciteit tekort schiet. Hier komen brouwketels om de hoek kijken.

Voor de fanatiek thuisbrouwer

Dankzij brouwketels kun je zeer snel en op uiterst gecontroleerde wijze grotere hoeveelheden bier brouwen. Met zo’n ketel mag je jouw thuisbrouwerij gerust zien als een heuse micro brewery. 

De brouwketels hebben capaciteit voor wel 30 tot zelfs 50 liter wordt. Wil je jouw productie upscalen, dan is het aanschaffen van een ketel dus een perfecte keuze. Je zou kunnen zeggen dat je op een gegeven moment haast gedwongen wordt tot het aanschaffen van brouwketels. Dit is alleen maar een compliment, want het betekent dat je echt goed bezig bent en dat je bier van uitstekend kwaliteit brouwt. Waarom zou je er anders zo veel van brouwen?

Brouwketels zijn flink geavanceerder dan starter kits. En inderdaad: je moet weten wat je doet, maar geldt dat niet voor alles? Uiteindelijk zijn deze ketels ontworpen om het brouwproces eenvoudiger, sneller en vooral ook gecontroleerder te maken met als resultaat: nog beter bier. 

Het oog wil ook wat

Dat je met brouwketels ontzettend veel kunt, hoeven we je niet uit te leggen. Kijk de specificaties er maar op na: hier gaat het hard van de thuisbrouwer sneller van kloppen. De ketels bieden nog een bijkomend voordeel en dat is hun uiterlijk. Wat? Het oog wil ook wat. Uiteindelijk wil jij natuurlijk een thuisbrouwerij met een toffe uitstraling. Dat is met deze ketels gegarandeerd.