opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang leuke aanbiedingen!

Airsoft - vrij verkrijgbaar

Airsoft lijkt simpel kinderspeelgoed maar is in werkelijkheid uitgegroeid tot een een sport die uit meerdere onderdelen bestaat. De sport wordt vooral door volwassenen beoefend met zogenaamde airsoftwapens. Die lijken op echte geweren maar zijn in de praktijk volledig ongevaarlijk. Ze vuren namelijk alleen hele kleine, zachte en gekleurde balletjes af waarmee geschoten wordt op elkaar en op doelen. Er zijn verschillende aandrijfsystemen die ervoor zorgen dat de kogel wordt afgevuurd. Sommige airsoft wapens werken op batterijen. Andere werken op veerdruk of op een vorm van samengeperst gas. Niet elk systeem is even effectief.

Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1

Alles op gebied van airsoft

De sportdisciplines binnen airsoft zijn 3-ledig. Allereerst is er IAPS (International Airsoft Parcour Shooting). Hierbij moet je een maximaal aantal punten halen in zo min mogelijk tijd door speciaal hiervoor ontwikkelde doelen in een af te lopen parcours te raken. Daarnaast is er kaartschieten waarbij je vanuit een statische (stilstaande) positie op doelen (bijvoorbeeld een roos) probeert te schieten en je target in het “hart” probeert te raken. Tijdens het derde onderdeel genaamd reenactment, nemen groepen het tegen elkaar op. Dat is dus een echte competitie.

Wat hebben wij voor je op het gebied van airsoft?  

In onze webshop kun je meerdere airsoft vuurwapens vinden die verschillen qua gewicht, qua magazijninhoud en qua veerdruk. Let op! Met een lage veerdruk kun je wat minder ver schieten en wordt richten en raken bij airsoft meestal een stuk lastiger. Naarmate de veer namelijk minder krachtig wordt, wordt de kogelbaan ook minder consistent en wordt de kogel sneller beïnvloed door bijvoorbeeld de wind. Sommige apparaten schieten daarom tot maar enkele meters zuiver. Hou hier rekening mee!

Ook kun je in onze webshop de nieuwe, milieuvriendelijke BB-kogels vinden. Dat zijn speciale kogeltjes. Natuurlijk, wanneer je airsoft speelt is het onbegonnen werk om naderhand alle geschoten balletjes weer allemaal te gaan oprapen. Daar zijn ze te klein voor en je zult ze dan ook niet allemaal kunnen terugvinden. Maar het milieu gaat ons aan het hart. Leuk dat je dit spel wilt spelen maar dan is het wel van belang dat de kleine balletjes niet vervolgens nog jarenlang in de natuur achterblijven. Met deze speciale, bio-afbreekbare kogeltjes, kun je met een schoon geweten airsoft in de natuur spelen want de kogeltjes vormen geen belasting voor het milieu.

Direct aanschaffen maar……

Airsoftwapens zijn legaal, maar pas op dat je airsoftreplica niet voor een echt wapens wordt aangezien. Het is voorgekomen dat mensen met zo’n pistool die het in het openbaar bij zich droegen, zijn neergeschoten door de politie omdat de agenten zich bedreigd voelden. Ook het plegen van misdrijven met zo’n wapen, zoals overvallen, wordt bijvoorbeeld in Amerika vaak net zo streng bestraft als wanneer je een echt wapen gebruikt. 

Let er dus goed op dat je aan de buitenwereld kenbaar maakt dat het om een nep-pistool gaat waar je airsoft mee speelt. We willen immers met name plezier en geen ongelukken. Je kunt dat doen door de loop van je geweer een felle kleur te geven. Het is maar een idee.