opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

De Dramathon is de ultieme whisky-marathon in het Schotse Speyside

speyside marathon dramathon

Houd je van whisky en wordt het hoog tijd dat die corona-kilo’s er weer eens af gaan? Dan hebben we het perfecte evenement voor je! Sinds een poosje vindt namelijk elk jaar de zogenaamde ‘Dramathon’ plaats in Schotland. Tijdens deze unieke Schotse marathon lopen deelnemers langs enkele van de populairste whiskydistilleerderijen van het land. En aangezien het evenement dit jaar is uitgesteld, heb je nog ruim een jaar om te trainen! 

Lees ook: 5 tips om whisky te proeven als een echte expert

10K, 21K en 42K

De Dramathon werd bedacht door Jon Dunburgh en Ian King nadat ze zelf al een paar drams (lees: whisky’s) teveel op hadden. “We zijn hardlopers en liefhebbers van single malt (de een is beter in hardlopen, de ander is beter in whisky)”, aldus de mannen. En zo geschiedde. Het enige wat je nodig hebt om mee te doen is een liefde voor alles wat met whisky te maken heeft, een goed paar hardloopschoenen én het uithoudingsvermogen om minstens 10 kilometer te rennen. Appeltje eitje, toch? 

De misschien wel leukste marathon ter wereld is opgesplitst in drie races: een 10K, een 21K en een 42K. (Er is ook een 42K die je over vier lopers kunt verdelen, als een soort estafette.) De finish is bij de Glendfiddich-distilleerderij, maar elke race begint op een ander punt - hoe meer kilometers je rent, hoe meer distilleerderijen je passeert. Degenen die atletisch genoeg zijn om de volledige marathon aan te kunnen, komen onder andere door Glenfarclas, Ballindalloch, Tamdhu, Knockando, Dalmunach, Aberlour, Balvenie en Glenfiddich distilleerderijen. De echte whisky-liefhebbende topsporters kunnen hier de complete route bekijken. 

Lees ook: Drink je elke dag whisky? Dit doet het met je lichaam...

Hoe meer kilometers, hoe meer whisky!

De route slingert je ook nog eens door het prachtige platteland in de Noordoost-Schotse regio die bekend staat als Speyside, waar kastelen, rivieren en schilderachtige stadjes in overvloed zijn. Bovendien wachten er single malt-mini's van de distilleerderijen die je hebt bezocht aan de finish. Kortom: hoe meer kilometers je rent, hoe meer whisky je te wachten staat bij de finish. Als dat geen goede deal is, dan weten we het ook niet meer. 

Denk je dat jij en je maten alles in huis hebben om deze bijzondere marathon te voltooien? Dan kun je je via TheDramathon.com binnenkort vast aanmelden voor het evenement van oktober 2021. Kortom: je hebt meer dan een jaar om van die luie bank af te komen en jezelf waardig te maken om wat whisky te scoren in de Schotse hooglanden. Kan jij het aan?

Terug