opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

7 van de meest bizarre alcoholische dranken

bizarre alcoholische dranken

Lees ook: Netflix just announced their new documentary: Have A Good Trip: Adventures in Psychedelics

Een wijs man zei ooit dat alcohol de oorzaak én oplossing is van alle problemen van de mensheid. Ja, de liefde van Homer Simpson gaat door de maag, maar dat geldt voor jou en mij waarschijnlijk net zo. Maar omdat de markt voor alcoholische dranken inmiddels meer verzadigd is dan de lever van een alcoholist, worden er nogal eens varianten de markt op geslingerd die ronduit bizar te noemen zijn. Vandaag nemen we je mee in de wondere wereld van de meest bizarre alcoholische versnaperingen. Ben je er klaar voor?

Slangenwijn 

We hoeven je waarschijnlijk niet meer uit te leggen wat slangenwijn is: de naam spreekt voor zich. Voor deze drank worden over het algemeen giftige cobra’s gebruikt, die in flessen met rijstwijn worden geplaatst om vervolgens lekker te marineren. De resulterende slangenwijn zou volgens de beoefenaars van de traditionele Chinese geneeskunde gezondheidsvoordelen hebben doordat het gif in de alcohol oplost. Slangenwijn is te vinden in heel China en Zuidoost-Azië. Om de drank nóg smakelijker te maken, worden bessen, kruiden, specerijen en soms zelfs gekko’s toe worden gevoegd. Om het nóg erger te maken: de slangen worden vaak levend in de flessen geperst en vervolgens verdronken in de rijstwijn. Proost…

Three Penis Liquor

Mocht je het bij het lezen van deze naam het bizarre idee krijgen dat er daadwerkelijk drie penissen in deze fles alcohol zitten… nou, dan heb je helemaal gelijk. Wederom onder het mom van traditionele Chinese geneeskunde proberen ze door middel van dit soort drankjes de mannelijke potentie te verhogen. Tezhi Sanbian Jiu - zoals het drankje daar heet - is een rijstwijn waar de penissen van een hond, hert en zeehond in wordt gestopt. De drank zou ook de kracht hebben om de nieren te genezen, aldus de Chinese vinologen. Perfect voor die avonden dat je nét dacht aan het verorberen van een hertenpenis. Want hebben we die niet allemaal?

Sourtoe Cocktail

Voetfetisjisten opgelet: het Downtown Hotel in Dawson City, Canada, biedt je de geweldige kans om je fantasie werkelijkheid te laten worden. Soort van, dan. Om lid te worden van de ‘Sourtoe Club’, moet je een shotje alcohol nemen met daarin een echte menselijke teen. Er is maar één regel: "Je kunt het snel drinken, je kunt het langzaam drinken, maar je lippen moeten de teen raken." De legende van de teen is dat hij ooit aan het lichaam van een hardloper vast zat. Gevangen in een sneeuwstorm ontwikkelde de hardloper gangreen in zijn teen, die hij vervolgens met een bijl afhakte en in rum bewaarde. Tientallen jaren later zou de bewaarde teen zijn gevonden. Hoe de beslissing is genomen om er een cocktail van te maken, is helaas verloren gegaan in de geschiedenis.

Anty Gin

De Scandinavische keuken heeft de afgelopen jaren een renaissance ondergaan en het Kopenhaagse Noma is al vier keer als beste restaurant ter wereld beoordeeld. De chef-kok van Noma, Rene Redzepi, heeft Nordic Food Lab opgericht, een non-profitorganisatie die "voedseldiversiteit en verrukkingen" onderzoekt. In samenwerking met een jeneverstokerij besloten ze een wel heel unieke gin te ontwikkelen. Het geheime ingrediënt? Precies 62 houtmieren die met de hand zijn gevoerd. Het zijn specifiek deze mieren omdat de soort chemicaliën produceert wanneer ze worden aangevallen. Veel van deze chemicaliën hebben aroma's die volgens de makers van deze gin bijdragen aan de smaak. Een flesje kost je zo’n 250 euro. 

Gilpin Family Diabetes Whisky

Kan het gekker? Ja, het kan gekker. Laat dat maar over aan James Gilpin, die zijn kennis van het menselijk lichaam omtoverde tot een nogal ongebruikelijke versnapering. De man besloot het bewustzijn van diabetes te vergroten door te werken met een natuurlijk bijproduct van type II diabetes. Diabetes type II kan de hoeveelheid suiker in hun bloed niet reguleren en zorgt daarom vaak voor een hoge bloedsuikerspiegel, wat wordt uitgescheiden in de urine. Gilpin nam urine op bij ouderen met diabetes en maakte er een heerlijke single malt whisky van. Gilpin filtert de urine om de suiker te verwijderen en gebruikt die suiker vervolgens om het fermentatieproces te stimuleren. Fun fact: de eigen grootmoeder van Gilpin heeft enkele van de grondstoffen voor zijn project geleverd.

Titty Soaked Alcohol!

Het is niet de officiele naam voor deze drank, maar wij vinden hem wel toepasselijk. Een Duits bedrijf genaamd G Spirits verkoopt namelijk flessen alcohol die voor het bottelen over de borsten van een model gegoten zijn. Kopers kunnen er terecht voor whisky, rum en wodka, die elk de zogenaamde G Spirit-behandeling hebben ondergaan. Elke fles wordt geleverd met een certificaat ondertekend door het model dat zweert dat de alcohol over hun lichaam is gegoten. Daarnaast ontvang je bij de koop een foto van het model en biedt het bedrijf ook nog eens video’s van het proces aan. Een flesje titty rum? Die kost je zo’n 150 euro. 

Rogue Beard Beer

De kans bestaat dat je hem al eens voorbij hebt zien komen op Hop.nl: een heuse baardbier. Het verhaal gaat zo: John Maier is de belangrijkste brouwer bij Rogue Brewery. Toen ze een nieuwe giststam voor hun bieren wilden ontwikkelen, zochten ze op alle gebruikelijke plaatsen. Toen grapte iemand dat zijn baard, niet geschoren sinds 1978, mogelijk interessante gisten zou kunnen bevatten. Met 9 haren kweekten ze een gist die ideaal was voor het maken van bier, en zo geschiedde. Het bier werd in 2014 uitgebracht als Rogue Beard Beer. In 2016 verscheen een crowdfundingpagina voor een Pools bedrijf dat een bier wilde brouwen met gist uit de geslachtsdelen van een model. Of dat gelukt is, is ons onduidelijk, maar wij slaan graag even over. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.