opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

3 redenen waarom baardolie een must is

baardverzorging

Baarden zijn hot. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat ongeveer 55% van alle mannen over de hele wereld een baard heeft. En wetende dat terwijl de ene man zonder moeite een enorme vikingbaard kan laten groeien en de ander het doen met wat kleine sprietjes op de kin, zou dat percentage misschien nog wel véél groter kunnen zijn als iedereen er aanleg voor zou hebben. Da’s overigens niet heel gek: een baard blokkeert de schadelijke straling van de zon, het beschermt de huid én vrouwen worden er simpelweg wild van. Waarom zou je géén baard nemen?

Nou, het verzorgen van een baard kan nogal wat werk kosten. Het goed onderhouden van een baard is namelijk cruciaal als je wilt dat hij er ook nog eens goed uit ziet, zowel voor de huid als voor de baardharen zelf. Dit is waar baardolie om de hoek komt kijken. Als er namelijk één product zou zijn waarin je moet investeren om je baard in tip-top shape te houden, dan is het baardolie. Een paar druppeltjes baardolie is namelijk voldoende om je baard er geweldig uit te laten zien én de onderliggende huid te verzorgen. In dit artikel: 5 redenen waarom baardolie een must is voor iedereen die een baard heeft óf laat groeien. Let’s see!

1: Baardolie hydrateert de huid en bestrijdt jeuk

Om maar meteen te beginnen met één van de belangrijkste functies van baardolie: het hydrateert geweldig! Zowel de baardharen als de onderliggende huid moeten voldoende worden gehydrateerd om beide in goede vorm en conditie te houden. Wanneer de baardolie op het baardhaar wordt aangebracht, vindt het langzaam haar weg richting de haarzakjes en verzacht deze van binnenuit. Dit voorkomt dat de haren broos en onhandelbaar worden. Veel oliën zijn daarnaast voorzien van kalium. Dit hydrateert niet alleen de huid, maar voorziet het ook van een gezonde glans. Het resultaat: een baard zonder schilfers, een gezond glanzende huid én bovenal: geen jeuk. 

2. Baardolie geeft je controle over je baard

Moeite met het stylen van je baard? Geen probleem! Een baardolie werkt zoals je hierboven las niet alleen op de huid, maar uiteraard ook op de baard zelf. Een goed gehydrateerde baard is van groot belang om ervoor te zorgen dat de haren niet droog, broos en grof worden. Baardolie temt je baard en maakt hem zacht, soepel en beheersbaar. Het is precies om die reden dat dit baardverzorgingsproduct er ook voor zorgt dat je je baard in shape kunt houden. Haartjes die net even de andere richting op groeien of een wilde bos met haren worden met baardolie zonder problemen in shape gebracht. Wil je een nóg beter product om je baard te stylen, kies dan voor een baardbalsem. Volgende week vertellen we je alles over de verschillen tussen baardolie en baardbalsem!

3. Baardolie ruikt lekker

Wanneer je denkt aan lekker ruiken, dan denk je waarschijnlijk als eerste aan wat deodorant en een parfummetje. Maar er is niets verfrissender dan ‘s ochtends het huis uit te stappen met een schone, lekker ruikende en goed verzorgde baard. Geloof ons: dát zal pas opvallen bij de dames. Naast het feit dat baardolie je baard dus gezonder en mooier maakt, zorgt een goede kwaliteit baardolie er dus ook nog eens voor dat hij lekker ruikt. En dat valt over een onverzorgde baard niet te zeggen! Zorg er daarom ook voor dat je je baard goed wast met een baardwas. Je baard eenmaal gewassen? Dan is het tijd voor baardolie - een baardolie met een onweerstaanbare geur welteverstaan. Je kunt er zelfs voor kiezen om je normale parfum te laten schieten als je eenmaal een goede en lekker ruikende baardolie gevonden hebt!

Ook een baardolie proberen? Deze baardverzorgingsset van Percy Nobleman (€40,-) bestaat uit een baardshampoo, baardolie, baardbalsem én een baardkam. Alles wat je nodig hebt om je baard in tip-top shape te houden!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.