opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Dit is de Kubotan: zelfverdediging in je broekzak!

kubotan

Hier op Hop.nl hebben we het vaak over de mooie dingen in het leven: gezelligheid, bier, whisky, sigaren, gadgets, barbecues... Zelfs onze gezondheid wordt meer dan eens besproken. Toch is het leven niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Zo hebben we ook in Nederland helaas gewoon te maken met criminaliteit en geweld - in de ene stad wat meer dan de andere. 

Gelukkig zijn er een aantal effectieve zelfverdedigingstools verkrijgbaar die je zelfs uit de meest benarde situaties zouden kunnen redden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Schrill alarm, een self defence spray of misschien zelfs wel een wapenstok? In dit artikel gaan we het echter hebben over een bijzondere tool waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord: de kubotan. Benieuwd wat dit is? Lees dan snel verder!

Kubo-wat?

De kubotan is in essentie een zelfverdedigingswapen in de vorm van een sleutelhanger. Het werd voor het eerst ontwikkeld door de Japanse Amerikaanse karate-meester Takayuki Kubota om te dienen als een self-defence tool die eenvoudig in de palm van je handen past - en die je daarnaast ook nog eens altijd bij je kunt dragen. Doorgaans wordt het gemaakt van verschillende materialen, waaronder staal, aluminium, hout of kunststof. Hier op Hop.nl verkopen wij bijvoorbeeld de metalen variant, die over het algemeen wordt gezien als de meest effectieve. 

De Kubotan-sleutelhanger was oorspronkelijk gebaseerd op een klein bamboewapen genaamd de "hashi-stick", een uitvinding van Kubota's vader Denjiro. De populariteit ervan groeide in 1969 tot 1970 toen Kubota, op verzoek van het toenmalig hoofd van de politie van Los Angeles, Edward M. Davis, het wapen maakte en vrouwelijke officieren begon op te leiden in de toepassing ervan. Het wordt vaak aangeprezen als uiterst effectief om onhandelbare verdachten met pijnlijke stoten en drukpuntaanvallen onder controle te krijgen. Hedendaagse tactische pennen zijn eigenlijk geëvolueerde varianten van de kubotan en worden eveneens gemaakt van gehard metaal. 

Een kubotan gebruiken

Hoe het wordt gebruikt? Nou, door de kubotan goed vast te grijpen en er simpelweg mee te porren! De belangrijkste targets van de tool zijn gevoelige delen van het lichaam, zoals onderarmen, polsen, handen, benen, rubben, lies of nek. Dat klinkt best pijn, en dat is het ook! De veroorzaakte pijn bij de andere partij geeft je de kans om van je aanvaller te vluchten. De belangrijkste factor bij het gebruik van de kubotan is dat je weet hoe je ermee moet slaan of stoten. Je zou hiermee kunnen oefenen op bijvoorbeeld een bokszak. Het belangrijkste doel is om je kracht op te bouwen en de gebieden te perfectioneren waar je een aanvaller zou raken.

Kubotans zijn met name handig om een ​​paar redenen: ze zijn gemakkelijk te verbergen in je broekzak, ze zijn legaal én bij correct gebruik kan het een eventuele overvaller enorm veel pijn doen. En nou ja, zelfs bij incorrect gebruik doen ze nog flink zeer. Daarnaast is een kubotan goedkoop (je hebt hem hier al voor 9 euro) en de technieken zijn vrij eenvoudig onder de knie te krijgen. Tegelijkertijd leert het oefenen met de kubotan ons een belangrijke les over zelfverdediging, namelijk dat zelfs de kleinste objecten die we in het dagelijks leven gebruiken, gebruikt kunnen worden om jezelf te beschermen in geval van nood. Klinkt goed! 

Benieuwd geraakt naar hoe je zo’n kubotan het beste kan gebruiken om jezelf te verdedigen? Bekijk dan onderstaande video eens!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.