opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Leuke vondst: stel vindt 66 unieke flessen whisky verstopt in muren

whisky in muren

Hier op Hop.nl plaatsen we regelmatig leuke whisky-veilingen of andere mooie aanbiedingen. Maar als je echt op zoek bent naar unieke whisky’s, dan is het misschien slim om je muren eens te controleren! Oké, de kans is klein dat je er wat vindt, maar een stel uit New York overkwam het wel. Zij geloofde hun ogen niet toen ze recent hun woning besloten te verbouwen: in de muren zaten maar liefst 66 unieke flessen whisky verstopt. 

Drooglegging

Nick Drummond en Patrick Bakker waren redelijk geschokt toen ze ontdekten dat in de muren en vloerplanken van hun huis in het dorp Ames, ongeveer drie uur rijden van New York City, meer dan 66 flessen gesmokkelde whisky uit het tijdperk van de Amerikaanse drooglegging (1920 tot 1933). 

Twee maanden geleden besloot het echtpaar om een ​​ingrijpende renovatie te beginnen aan hun huis, dat in 1915 werd gebouwd door een Duitse man die bekend staat als graaf Adolph Humpfner - waarvan werd gedacht dat hij een beruchte dranksmokkelaar zou zijn geweest. Drummond vertelde aan CNN dat hij de buitenste plinten langs de bodem van de modderkamer aan het verwijderen was toen er een pakket eruit viel. 'Onze muren zijn gevuld met bundels drank!' vertelt Drummond. Hij documenteerde de onverwachte vondst in een reeks posts op sociale media. 'Ik kan niet geloven dat de geruchten waar zijn! Hij was echt een bootlegger!' 

66 flessen whisky

Nadat hij het eerste pakje whisky had gevonden, ontdekte hij verschillende andere gesmokkelde pakjes onder een luik in de vloer. Drummond zei dat elke fles in vloeipapier en stro was gewikkeld en in pakketten van zes kwam. "Aanvankelijk vonden we zeven bundels van zes flessen in de muur en toen vonden we nog vier bundels. Grappig genoeg vonden we er een week geleden nóg meer", voegde Drummond eraan toe, een ontwerper en historisch conservator.

Volgens het etiket op de fles is de likeur een merk van Schotse whisky genaamd Old Smuggler Gaelic, dat nog steeds wordt gedistribueerd. Drummond zegt dat hij inmiddels veel onderzoek heeft gedaan naar de man die zijn huis heeft gebouwd en ontdekte dat Humpfner onder talloze onderzoeken stond en een verdachte dood stierf. 

Het paar is van plan om één ​​van de volle flessen whisky te houden om voor zichzelf te proeven en de andere volle flessen te verkopen. Naar schatting zijn ze ongeveer 1.000 dollar per stuk waard, aldus een kenner. Toch een mooie 66.000 dollar die in de muur verstopt zit! 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.