opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Deze man brouwt zijn eigen bier... in zijn maag!

bier brouwen maag

Je eigen bier brouwen staat bij menig Hop-bezoeker op zijn bucket list. Want laten we eerlijk zijn: we hebben het wel over het nectar van de goden en ik kan geen man bedenken die niet af en toe graag een koude klets naar achteren gooit. Bierbrouwers weten dat het proces ontzettend fascinerend is, maar over het algemeen doen ze dat met een bierbrouwset, een bierbrouwpakket of misschien zelfs een professionele brouwketel. Maar een 46-jarige man uit het Amerikaanse North Carolina, die heeft dat spul allemaal niet nodig. Nee, die brouwt namelijk gewoon bier in zijn eigen maag…

Ik? Alcohol? Nooit!

Eh, wat?! Ja, je leest het goed. De Amerikaan werd namelijk onlangs aangehouden door de politie, waarna hij weigerde een blaastest te ondergaan. De man had immers niets gedronken, meldde hij zelf. Voor de politie was het weigeren reden genoeg om hem te arresteren en hem naar het ziekenhuis te brengen om de test alsnog uit te voeren. Het aanwezige personeel concludeerde dat het alcoholgehalte in het bloed van de bouwvakker 200 mg / dl was - wat overeenkomt met het drinken met maar liefst 10 alcoholische drankjes. 

Het was dan ook niet gek dat niemand de man geloofde toen hij alsmaar bleef ontkennen dat hij alcohol gedronken gehad - en de man werd beboet. Het was uiteindelijk zijn tante die hem overhaalde om zich te laten onderzoeken in het ziekenhuis, omdat ze een soortgelijk geval voorbij had zien komen in Ohio. De man liet zich uiteindelijk testen, en alle tests kwamen normaal terug. Op één na. In zijn lichaam werd namelijk Saccharomyces cerevisiae gevonden, beter bekend als biergist. Deze schimmel is bekend in de drankenindustrie omdat hij koolhydraten helpt fermenteren en alcohol produceert. Wat dat betekent? Dat een kommetje rijst je straalbezopen kan maken!

Auto Brewery Syndrome

Artsen begonnen te vermoeden dat hij misschien een bizarre aandoening gaf die bekend staat als auto-brewery syndrome (ABS), ook bekend als darmfermentatie syndroom. De zelden gediagnosticeerde aandoening wordt veroorzaakt wanneer ingenomen koolhydraten door schimmels in het maagdarmkanaal worden omgezet in alcohol. "Patiënten met deze aandoening raken dronken en lijden aan alle medische en sociale gevolgen van alcoholisme," merkten de onderzoekers op.

Om de diagnose te bevestigen, gaven artsen de man een 50 g koolhydraatmaaltijd terwijl ze zijn alcoholgehalte in het bloed controleerden. Wat bleek? Na acht uur was zijn alcoholgehalte gestegen tot 57 mg / dl. Hij vertelde artsen dat hij de afgelopen jaren ongebruikelijke persoonlijkheidsveranderingen had meegemaakt, waaronder depressie, ‘hersenmist’ en agressief gedrag. Dr. Fahad Malik, een gastro-enteroloog aan de universiteit van Richmond, die de man behandelde, zei dat hij dacht dat zijn ABS werd veroorzaakt door een antibioticakuur die hem destijds werd voorgeschreven. Waarschijnlijk zouden de medicijnen het evenwicht van zijn natuurlijke microben hebben verstoord.

Zeer zeldzaam

Omdat de aandoening zo zeldzaam is, is er zeer weinig over bekend. Tegelijkertijd worden de mensen die eraan lijden vaak aangezien als stiekeme alcoholisten. En da’s niet gek, gezien ze zich na een bord pasta dronken gedragen, overmatig zweten en minder coördinatie hebben. En een remedie? Die is vaak lastig te vinden. In het geval van de 46-jarige man werd zijn darmflora met succes behandeld met een combinatie van antischimmeltherapieën en probiotica. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.