opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Zo bescherm je je baard tegen de winterse kou

baard winter kou beschermen

Uit recente onderzoeken blijkt dat bijna een derde van alle mannen hun gezicht niet scheert. Het logische resultaat: baarden! Dat zo’n vachtje op je gezicht aantrekkelijk wordt gevonden door vrouwen, dat hebben we je op Hop.nl natuurlijk al verteld. Maar wist je ook dat je baard in de winter kan dienen als een natuurlijke sjaal? Ja, echt. Die donkere stoppels of volle haren kunnen volgens dermatologen namelijk perfect de kou afweren tijdens de komende wintermaanden. Da’s natuurlijk goed nieuws, maar er is een kleine kanttekening: je baard heeft het tijdens de ijzige kou zwaar te verduren, wat een goede baardverzorging nóg belangrijker maakt. Daarom in dit artikel: 3 tips om je baard ook in de winter in tip-top shape te houden. Winter is coming, mannen... wees voorbereid!

Hydrateer huid en haar

Het laten staan (of zelfs laten groeien) van een heuse winterbaard is een geweldig idee. Je creëert eigenlijk gewoon een natuurlijke vorm van isolatie om jezelf te beschermen tegen de kou. En het ziet er ook nog eens goed uit. Maar er is een groot probleem met de winter, en dat is dat je baardverzorging er best wel eens anders uit kan zien dan tijdens de zomer. Waarom? Nou, omdat de dalende luchtvochtigheid en temperatuur voor flink wat uitdroging kan zorgen. 

Dus terwijl het gebruiken van baardolie tijdens de warmere maanden best belangrijk is, is het tijdens de winter simpelweg een absolute must. De koude lucht, de wind en de lage luchtvochtigheid werken de komende maanden eigenlijk als een soort team samen om je huid uit te drogen, met schilfers, baardroos, jeuk en gespleten haarpunten als gevolg. Wat je dus te doen staat? Baardolie gebruiken! Gebruik zelfs wat meer dan je in de zomer zou gebruiken en zorg ervoor dat je elke ochtend voordat je de kou in gaat wat olie aanbrengt. 

Alright, dus wat hebben we voor je in de aanbieding? Nou, best wat! Onze baardverzorgingsshop staat bomvol met de beste artikelen om je baard in shape te houden. Eén van de baardtoppers van dit moment is de Argan & Sweet Vanilla baardolie, maar ook de Beard Starter Kit van Percy Nobleman is een geweldige optie. 

Een geweldig product om je baard in goede shape te houden is onze baardverzorgingsset van Percy Nobleman (€40,-). Deze set bestaat uit een baardshampoo, baardolie, baardbalsem én een baardkam. 

Bescherm je gezicht

Baardolie? Check. De volgende stap in het verzorgen van jouw winterse vikingbaard is een nieuwe beschermende laag op de reeds gehydrateerde huid en baardharen. Hoe we dit realiseren? Door baardbalsem of baardwax aan te brengen. Beide werken vooral in dit seizoen zo goed omdat ze allebei natuurlijke bijenwas bevatten, waardoor een ultradunne beschermende laag bovenop je baard ontstaat. 

Het gebruik van baardbalsem of wax helpt door het vocht in de huid onder je baard vast te houden zonder deze te laten ontsnappen, en ook door te voorkomen dat een deel van de koude lucht en wind de baardhuid en follikels bereikt. Welke je moet gebruiken, hangt af van je behoeften, maar het enige grote verschil tussen baardbalsem en baardwax is alleen de hoeveelheid was , dus het maakt niet zoveel uit welke je uiteindelijk gebruikt. Onze Beard Grooming Kit Deluxe bevat trouwens een perfecte winter-proof baardbalsem en is zeker het proberen waard. 

Onze uitgebreide Beard Grooming Kit Deluxe (€29,-) heeft alles wat je nodig hebt deze winter: baardolie, baardbalsem, een schaar, kam én een handige etuis.

Houd de huid gezond

Dus we hebben hydrateren en beschermen. What’s next? Nou, misschien nog wel de belangrijkste van allemaal: het in goede gezondheid houden van de huid onder de baard. Het behoud van de natuurlijke voedende talgolie in de huid onder de baard is namelijk uiterst belangrijk tijdens de winter. Wat je om die reden niet moet doen is je baard wassen met een normale shampoo - maar zelfs het gebruik van baardshampoo beperk je tijdens dit seizoen tot een minimum. Wat je wel kan gebruiken: is een milde conditioner. Conditioners bevatten namelijk van zichzelf al een kleine hoeveelheid wasmiddel, maar dit is zo miniem dat het de natuurlijke talg niet uit je huid verwijderd zoals shampoo of baardshampoo dat wel kunnen doen. 

En that’s it! Met deze tips overleeft je baard zonder enige problemen de ijzige winter. Gegarandeerd! 

Terug