opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

5 manieren om je weer even een oermens te voelen

5 manieren om je weer even een oermens te voelen

De oermens was een survivalist, met de vaardigheden en kennis om in elke situatie voor zichzelf te zorgen. Het ging ze niet alleen om dieren te doden voor voedsel of zich te verdedigen tegen een vijandelijke stam - het was meer dan dat. Een oermens was altijd zelfverzekerd en zich bewust van zijn omgeving, en wist hoe hij gebruik kan maken van alles wat hij bij de hand had - omdat hij die dingen elk moment nodig kon hebben. Hij voelde zich levend als hij buiten in de natuur is, zijn wil uitoefenende over wat er verder gebeurde door op alles voorbereid te zijn. Hij kende geen angst, zelfs niet als er gevaarlijke dieren om hem heen waren - hij wist immers hoe hij ze moet aanpakken dankzij zijn jachtervaring. Maar wat nou als we je vertellen dat jij ook zo'n man kan zijn - of je in ieder geval af en toe zo kan voelen?

Hier zijn vijf manieren waarop je je binnen no-time als een echte oer-man zult voelen:

1. Leer overleven in de buitenlucht

De eerste manier om je een ware oermens te voelen is door enkele outdoor survival vaardigheden te omarmen. Dit betekent niet dat je in de wildernis hoeft te gaan wonen, maar wel dat je buiten tijd doorbrengt om te leren over de natuur en wat je kunt doen om daarin te overleven. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen, van kampeertochten en wandelingen tot leren hoe je zonder lucifers een vuur kunt maken of een schuilplaats kunt bouwen van natuurlijke materialen. Al deze vaardigheden zullen je helpen je zekerder te voelen in je vermogen om voor jezelf te zorgen, in welke situatie je je ook bevindt. En hoewel het zelf maken van je tools natuurlijk de beste manier is, hebben we in onze outdoor shop wel een aantal rete-handige survival tools voor je in de aanbieding, zoals bijvoorbeeld handige survival messen.

2. Leer bijlwerpen

Bijlwerpen is een andere geweldige manier om je een oermens te voelen. Het is een uitdagende activiteit die focus, precisie, en kracht vereist. Het geeft je daarnaast een groot gevoel van voldoening als je het doelwit raakt. Het is ook een geweldige manier om eventuele agressie of woede die je hebt kwijt te raken, en is perfect voor teambuilding oefeningen. Je vindt bijlwerp-clubs of centra in verschillende locaties in Nederland, en online is er genoeg over te vinden. En wil je écht op ontdekkingsreis met bijlwerpen, neem dan eens een kijkje in onze bijlen webshop voor verschillende soorten bijlen en werpbijlen. Bijlwerpen is niet alleen een leuke en uitdagende bezigheid - het is ook goed voor je gezondheid. Als je met een bijl gooit, gebruik je bijna elke spier in je lichaam. Dit omvat je armen, schouders, borst, rug, en buikspieren. Het is een totale lichaamsworkout die calorieën verbrandt en je lichaam helpt te verstevigen.

3. Leer boogschieten

Boogschieten is nog zo'n oude vaardigheid die tijd en geduld vergt om te leren, maar die ongelooflijk lonend kan zijn. Het vereist aandacht en concentratie, en een goede hand-oog coördinatie, en is geweldig om je algemene nauwkeurigheid te verbeteren. Boogschieten kan een solo- of groepsactiviteit zijn, en is perfect voor iedereen die even weg wil uit de drukte van het stadsleven. Oermensen wisten als geen ander om te gaan met langeafstandswapens als speren en pijl-en-boog, maar vandaag de dag zijn we die skills veelal verloren. Boogschieten is een geweldige manier om ze terug te krijgen, en kan door mensen van alle leeftijden worden beoefend. Daarnaast is boogschieten best een pittige workout voor je bovenlichaam - zeker als je zó gefocust je doel moet raken. En waar wij genoeg stilstaande targets verkopen, moesten oermensen dit vaak op bewegende dieren gebruiken!

4. Kom in contact met je oer-kant

Alle tot nu toe genoemde activiteiten zijn een geweldige manier om in contact te komen met je oer-kant. Ze helpen je om je in elke situatie zelfverzekerder en meer in controle te voelen. Maar er zijn ook andere manieren om dit te doen. Een ervan is door middel van vechtsporttraining. Krijgskunsten zoals karate of jujitsu of zelfs heren leren gebruiken van een zwaard leren je hoe je je lichaam en geest als een geheel kunt gebruiken, en hoe je je tegen elke aanvaller kunt verdedigen. Dit is iets dat elke man zou moeten kunnen, en het zal je zeker helpen die oerenergie in je aan te boren. Martial arts training leert je hoe je je lichaam en geest als een geheel kunt gebruiken. Het helpt je te concentreren en in elke situatie de controle te houden, en geeft je het zelfvertrouwen om je tegen elke aanvaller te verdedigen. Het leert je ook discipline, geduld en vastberadenheid - kwaliteiten die essentieel zijn voor een succesvol leven.

5. Wees onbevreesd

Uit onderzoek blijkt dat mannen die onbevreesd zijn meer kans hebben om succesvol te zijn in het leven. Ze zijn ook aantrekkelijker voor vrouwen. Dit komt omdat onbevreesd zijn je het zelfvertrouwen geeft om nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Het maakt je ook minder bang om te falen, en helpt je positief te blijven, zelfs bij tegenslag. Dus hoe kun je meer onbevreesd worden? Eén manier is door middel van blootstellingstherapie. Hierbij stel je jezelf opzettelijk bloot aan dingen die je bang maken, in een veilige en gecontroleerde omgeving. Dit kan iets zijn als parachutespringen of wildwatervaren, of gewoon je angsten frontaal onder ogen zien. Hoe vaker je dit doet, hoe minder angst je leven zal beheersen, en hoe zelfverzekerder en meer 'oermens' je je zult voelen

Dus daar heb je het - vijf manieren om je meer een oermens te voelen. Of je nu besluit om bijlwerpen uit te proberen, aan vechtsport te doen, te boogschieten of gewoon je angsten frontaal onder ogen te zien, deze activiteiten zullen je helpen zelfverzekerder te worden en meer controle over je leven te krijgen. En dat is beslist een goede zaak!

Terug