opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

7 redenen waarom je thuis je eigen bier moet brouwen!

bier brouwen

Welke man houdt er nu niet van een ijskoud biertje op zijn tijd? Nu kun je natuurlijk kiezen voor een eenvoudig kratje Jupiler uit de supermarkt of een wat pittiger exemplaar uit de lokale bierspeciaalzaak, maar échte bierliefhebbers brouwen hun bier natuurlijk helemaal zelf. En hoewel je in feite alleen wat hop, gist, water en granen nodig hebt om een biertje te maken, zijn het juist de oneindige opties en mogelijke variaties wat homebrewing zo leuk maakt. Ben je nog niet overtuigd? In dit artikel geven we 7 redenen waarom ook jij thuis je eigen bier zou moeten brouwen. Al wel de smaak te pakken en kun je niet wachten om te beginnen? Klik dan hier om direct aan de slag te gaan!

#1: Bier brouwen is leuk!

Een betere reden dan deze heb je eigenlijk niet nodig, maar thuis bier brouwen is gewoon enorm leuk. Het bier brouwen geeft je eindeloos veel mogelijkheden om creatief bezig te zijn en het proces is heerlijk ontspannend. Homebrewing, zoals thuis bier brouwen ook wel wordt genoemd, is een geweldige manier om even wat quality-time met jezelf te besteden. Heb je liever wat gezelschap? Je vindt online tal van bier-communities met wie je je favoriete brouwsels kunt delen. Het brouwen van bier daarnaast ook geen ellenlange handboeken en tutorials: met een eenvoudige starterset ben je binnen een aantal minuten al onderweg!

#2: Het is eenvoudig

Loop je al langere tijd met het idee rond om je eigen bier te brouwen, maar denk je dat het allemaal veel te veel werk is? Dan heb je het mis! Alhoewel je bier brouwen zo moeilijk en complex kunt maken als je zelf wilt, is het starten met bier brouwen een eenvoudige opgave. Met onze startersets ben je - zoals we hierboven al vermeldden - binnen no-time onderweg naar je eigen persoonlijke brouwsel. Beginnende bierbrouwers kunnen met deze sets snel aan de slag dankzij de meegeleverde gebruiksaanwijzing. Meer informatie nodig? Houd dan de Hop.nl blog in de gaten, want we zullen hier in de komende tijd veel informatie plaatsen over homebrewing

#3: Je leert veel over bier

Thuis bier brouwen is een geweldige manier om jezelf te onderwijzen op gebied van bieren. Daarnaast leer je pas écht de smaak van de verschillende bieren kennen als je zelf begint te experimenteren met verschillende ingrediënten. Door zelf bezig te zijn met de ingrediënten zul je veel beter begrijpen hoeveel werk er met het brouwen van bier gemoeid gaat. Het resultaat: veel meer waardering voor lokale brouwerijen én natuurlijk je eigen brouwsels. Het leren van alle bierbrouw-processen zal je kennis op gebied van bier (en alcohol in zijn totaliteit) een flinke boost geven. Gedurende het brouwproces leer je welke processen en ingrediënten verschillende smaken / aroma's creëren en welk ingrediënt voor jouw brouwsel het verschil kan maken.

#4: Je maakt indruk op je vrienden

Natuurlijk, een hobby doe je voor jezelf. Maar heb je enig idee hoe leuk het is om tijdens een verjaardag of ander feestje je eigen gebrouwde bier te serveren in plaats van zo’n saai flesje pils? Thuisbrouw-bier is persoonlijker, smaakvoller en gewoon veel lekkerder zodra je het proces een beetje onder de knie hebt. Zeker wanneer je wat bierliefhebbers onder je vrienden of familie hebt (hebben we die niet allemaal?), dan maak je heel wat indruk met zo’n verrukkelijk selfmade biertje. No way dat ze geloven dat jíj dit gemaakt hebt! Daarnaast ziet zo’n setup er in sommige gevallen net uit alsof je rechtstreeks uit Breaking Bad gelopen komt - op zichzelf al een reden om vandaag nog te beginnen. 

#5: Je voelt je trots

Dat eerste zelfgemaakte biertje tappen geeft zo’n bevredigend gevoel, daar kan weinig tegenop. En als het dan ook nog eens lekker smaakt…. Ah, heerlijk! Het thuisbrouwen van bier zorgt voor een immens trots gevoel. Niet alleen heb je met een aantal simpele ingrediënten een overheerlijk drankje gecreëerd, je hebt ook nog eens een nieuwe vaardigheid eigen gemaakt die je vanaf nu wanneer je maar wilt kunt gebruiken om je eigen drank te maken. Veel brouwers zullen je tevens vertellen dat hun favoriete biertje er één is die ze zelf hebben gemaakt. En dat is niet gek: niets smaakt immers beter dan iets wat compleet naar eigen smaak is ontwikkeld!

#6: Beginnen is helemaal niet duur

Veel mensen denken dat zelf je eigen bier brouwen een dure hobby is, maar niets is minder waar. Het goedkoopste starterspakket dat we op Hop.nl bijvoorbeeld verkopen kost je slechts €49. Met dit complete en budgetvriendelijke model (de Startpakket basic plus - Brewferm) heb je een compleet en budgetvriendelijk pakket in huis waarmee iedereen eenvoudig kan beginnen met het brouwen van zijn eigen bier. Voeg daar een bierbrouwpakket van zo’n €16 aan toe en je hebt binnen de kortste keren je eigen ijskoude biertje in je handen. Met zo’n pakket van brouw je ongeveer 12 liter bier. Als je dat vergelijkt met de kosten van een gemiddeld kratje pils uit de supermarkt, dan ben je met het zelf brouwen van je bier dus ook nog eens goedkoper uit!

#7: Het resultaat is gezonder dan je denkt

Nee, teveel bier drinken is zowel ongezond als onverstandig, maar bier kent ook héél veel gezondheidsvoordelen. De mout, gist, hop en andere ingrediënten in bier zitten boordevol antioxidanten, vezels, eiwitten, vitamine B en silicium. Hop - het hoofdingrediënt van bier en tevens de naam van onze website - is een geweldig kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege rustgevende en kalmerende effecten. Het mooie van thuisbrouwen is echter dat het daar niet stopt: je hebt als homebrewer zelf de controle over de ingrediënten die je toevoegt aan je bier. Zo zijn er honderden, misschien wel duizenden verschillende kruiden en andere toevoegingen vol smaak, aroma en gezondheidsvoordelen die je kunt toevoegen. 

Waar wacht je nog op? Snel naar onze bierbrouw shop om morgen direct aan de slag te gaan met het brouwen van je eigen bier! Geloof ons: je zult er geen spijt van krijgen. Proost!

Terug