opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

9 ongelooflijke verhalen over rijden onder invloed

dronken rijden

Rijden onder invloed is een ontzettende no-go. Het is levensgevaarlijk en eigenlijk altijd totaal onnodig. Toch stappen mensen vaak met een bakkie te veel op nog steeds in de auto, en dat levert soms redelijk bizarre verhalen op. Vandaag: 9 ongelooflijke, bizarre en soms (achteraf) hilarische verhalen van mensen die reden onder invloed. 

1. De man die werd gearresteerd wegens rijden onder invloed op een gemotoriseerde bierkoeler

Een man in Noosa, Australië, werd gearresteerd omdat hij onder invloed op een gemotoriseerde bierkoeler over een weg reed. De beklaagde werd beschuldigd van rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs nadat de politie hem betrapte op het geïmproviseerde voertuig, dat werd aangedreven door een 50cc-motor. De advocaten van de beklaagde vochten het idee dat de koeler een voertuig is aan, maar tevergeefs: de rechter besloot anders.

2. De tiener die werd gearresteerd wegens rijden onder invloed, zijn moeder belde die ook werd gearresteerd voor rijden onder invloed, die vervolgens haar man belde, die jawel...werd gearresteerd wegens rijden onder invloed

We verzinnen het echt niet en het zal ongetwijfeld een of ander record verbroken hebben. Deze familie in South Canterbury maakte het wel héél bont. Het verhaal begon rond middernacht, toen een 15-jarige jongen werd tegengehouden en gearresteerd wegens rijden onder invloed. De tiener werd voor verwerking naar het politiebureau van Timaru gebracht, waar zijn moeder werd geroepen om hem op te halen. Ook zij werd vervolgens staande gehouden en gearresteerd voor rijden onder invloed, nadat ze bijna tweemaal de toegestane volwassen limiet overschreed. Maar daar bleef het niet bij.. De vrouw belde toen haar partner om ze allebei op te halen. Hij werd tegengehouden en gearresteerd nadat óók hij teveel alcohol in zijn bloed bleek te hebben… Ai.

3. De dronken chauffeur die zelf de politie belde

Een vrouw in Wisconsin belde het noodnummer om een ​​dronken chauffeur te melden - wat erg burgerlijk van haar was, vooral gezien het feit dat de dronken chauffeur in kwestie in feite haar was. De 49-jarige Mary Strey reed in Wisconsin na een avond van overmatige verwennerij toen ze besloot het alarmnummer te bellen en zichzelf te melden voor rijden onder invloed. Ze begon het telefoontje met de alarmcentrale door te zeggen: 'Iemand rijdt echt dronken over Granton Road.' Nadat hij had vastgesteld in welke richting de dronken chauffeur reed, vroeg de coördinator: 'Staat u achter hen?' 'Nee, ik ben het zelf,' antwoordde Strey met lovenswaardige eerlijkheid. Testen toonden later aan dat ze een alcoholpromillage had die twee keer zo hoog was als de wettelijke limiet.

4. De dronken chauffeur die nóg meer bier dronk in afwachting van de brandweer

Een dronken chauffeur die vastzat nadat hij zijn auto had laten kantelen, besloot nóg een blikje bier open te trekken in afwachting van zijn redding door de lokale brandweer en politie. Paul Sneddon, 47, 'had niets anders te doen' dan drinken, vertelde hij de rechtbank. Toen de politie vroeg hoeveel hij had gedronken, zei de werkloze bakker: 'Veel.' Hij kreeg 10 maanden een rijverbod en kreeg een boete van in totaal $ 1100 op beschuldiging van rijden met te veel alcohol op. Hij gaf alles toe. 

5. Het echtpaar dat hun 13-jarige zoon liet rijden omdat ze te dronken waren om zelf te rijden

Een 32-jarige vrouw werd beschuldigd van het in gevaar brengen van kinderen en het bijdragen aan de criminaliteit van een minderjarige omdat ze haar minderjarige zoon heeft laten rijden. De vrouw, haar vriend en haar 13-jarige zoon gingen naar een lokale pizzeria voor het avondeten en na het nuttigen van een fles wijn besloten ze dat ze te dronken waren om te rijden. Dat klinkt als een helder besluit, ware het niet dat de twee op de achterbank kropen en hun zoon instructies gaf de auto te besturen. De jongen, die nog nooit had gereden, kreeg echter geen hulp van het koppel achterin omdat ze het te druk hadden met zoenen. Het kind werd bang en gefrustreerd toen hij zich realiseerde dat hij de verkeerde kant op reed. Uiteindelijk viel de wagen de politie op, waarna ze staande werden gehouden. 

6. De man die zijn rijbewijs verloor nadat hij dronken in een Barbie speelgoedauto had gereden

Het zal je maar gebeuren: rijd je in een elektrische Barbie speelgoedauto met een topsnelheid van 7 km/u, word je aangehouden voor dronken rijden. Het overkwam een 40-jarige man, die door de politie aangehouden toen hij in een elektrische Barbie-auto reed met een snelheid langzamer dan de gemiddelde scootmobiel. Hij kreeg een rijverbod van drie jaar omdat hij de afgelopen tien jaar opnieuw een bekeuring voor rijden onder invloed had gekregen. De man, die vier kinderen heeft, gaf toe dat hij een 'complete klootzak' was.

7. De man die dronken kwam opdagen voor het rijexamen

Als je íets niet moet doen tijdens je rij-examen, dan is het wel stomdronken aankomen. Dat is echter precies wat een man uit Roemenië deed. De man kreeg een rijverbod opgelegd nadat hij enkele jaren geleden werd betrapt op rijden onder invloed. Nadat hij vervolgens opnieuw zijn examen moest halen, besloot hij wat alcohol te drinken om zijn nervositeit te bestrijden. De examinatoren merkten dat hij slecht ter been was en besloten hem de alcoholtest te geven. Hij werd verzocht de examenruimte onmiddellijk te verlaten nadat bleek dat hij ruim 4 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. 

8. De medewerkers die de auto van de dronken baas naar huis moesten duwen

Tien arbeiders in China duwden de auto van hun baas vijf kilometer naar huis na een feestje op kantoor - omdat ze allemaal te dronken waren om te rijden. De groep had genoten van een maaltijd in een restaurant in het centrum van Changchun, in de provincie Jilin in het noordoosten van China, toen ze zich realiseerden dat ze een probleem hadden. Baas Zhang Fei kondigde aan dat hij te dronken was om te rijden en realiseerde zich plotseling dat niemand nuchter genoeg was gebleven om met zijn auto te rijden. Rijden onder invloed werd dit jaar in China aangemerkt als een gevaarlijke misdaad en overtreders kunnen tot zes maanden gevangenisstraf en een zware boete krijgen. Zhang wilde zijn auto niet in de stad achterlaten en het was te laat om een ​​vervangende chauffeur te bellen - dus stelde vice-president Huang Weiyun voor dat ze hem allemaal naar huis zouden duwen.

9. De man verkleed als blaastest die werd gearresteerd wegens rijden onder invloed

Carnaval gaat dit jaar helaas niet door, maar verkleedpartijtjes kunnen altijd wel. Dat vond ook een Amerikaanse student, die door de politie werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man droeg ironischerwijs zelf een kostuum in de vorm van een blaastest. De vermoedens dat hij misschien had gedronken, werden versterkt door het feit dat er een open blik Bud Light op de bestuurdersstoel lag. Miller's blaastestkostuum bevatte een wijzerplaat met drie niveaus van dronkenschap: Boring, Life of the Party en Sotally Tober.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.