opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Baardolie vs. baardbalsem - wat zijn de verschillen?

baard

Wanneer zelfs onze koning een stoere, rossige baard rockt, dan weet je dat baarden momenteel helemaal hot zijn. En dat is niet heel gek. Met een baard hoef je je niet constant te scheren, zie je er mannelijker uit en word je ook nog eens aantrekkelijker gevonden door de dames. 

Maar het laten groeien van een baard is (helaas) meer dan het alleen wat tijd geven. De uiteindelijke verzorging ervan is namens nét zo belangrijk. Gelukkig kan de moderne man zich wenden tot een breed scala aan baardverzorgingsproducten, maar de twee bekendste zijn toch wel baardolie en baardbalsem. 

Wil je ook je baard temmen, dan is minstens één van de twee een must. In dit artikel vertellen we je alles over de verschillen en overeenkomsten tussen de twee. Let’s go!

Baardolie

Laten we beginnen met baardolie. Baardolie is gemaakt op basis van - jawel - oliën, en heeft allereerst een vochtinbrengende functie. Het product zorgt ervoor dat je baard er verzorgder uitziet en dat de huid eronder gehydrateerd blijft. Het grote voordeel hiervan is dat jeuk en schilfers worden vermeden. 

Het veelzijdige product fungeert in principe als een diepe conditioner die je baardhaar verzacht en de huid hydrateert. Veel soorten baardolie bevatten bijvoorbeeld jojobaolie, arganolie of amandelolie, stuk voor stuk voedende stoffen die geweldig zijn voor huid en haar. Daarnaast ruiken de meeste ook nog eens super! Wat belangrijk is bij het gebruik van een baardolie, is dat je slechts enkele druppeltjes gebruikt: dat is namelijk écht voldoende. Je wilt immers niet met een vol glimmende baard rondlopen waar de olie vanaf druipt. 

Je kunt de effecten van baardolie maximaliseren door na het toedienen de baard te borstelen of gebruik te maken van een baardkam. Deze olie werkt overigens geweldig voor zowel mannen met korte stoppels als voor mannen met een middellange tot lange baard. 

Baardbalsem

Oké, duidelijk… baardolie hydrateert, houdt de baardharen gezond en zorgt tevens voor een goede conditie van de onderliggende huid. Maar hoe zit het met baardbalsem? Nou, baardbalsem bevat naast olie ook boters en waxen, zoals karitéboter en bijenwas.

Balsem gebruik je voornamelijk als stylingproduct voor de baard en is dus naast het verzorgen ook nog eens geschikt om je baardharen in vorm te brengen. Hoe zachter de balsem is, hoe meer olie deze over het algemeen bevat. Als een balsem wat harder is, zit er meer wax in verwerkt en zorgt het product dus voor een betere styling. Voor de woeste baarden onder ons is een baardwax met veel bijenwas dan ook aan te bevelen. 

Balsem is voornamelijk een geweldige optie voor mannen die een wat langere baard rocken. De toegevoegde boters en waxen kunnen de essentiële oliën als het ware in de huid ‘vergrendelen’, waardoor de huid en de baardharen de hele dag gehydrateerd blijven. Baardbalsem helpt je baard daarnaast voller en dikker lijken! 

Gebruik ze eens samen!

Zowel olie als balsem zullen de gezondheid en het uiterlijk van uw gezichtshaar en huid verbeteren. Het is heel goed mogelijk om baardolie en balsem samen te gebruiken. Je brengt met je vingertoppen dan eerst de baardolie aan. Met de baardkam kan je het product gelijkmatig verdelen. Daarna wrijf je de baardbalsem tussen je vingers totdat het product wat vloeibaarder is geworden en style je je baard op de manier die jij wil. 

Een mooie baard geeft mannen zelfvertrouwen en bovendien geeft het dragen van een baard wat meer rust aan de huid, die niet iedere keer beschadigd wordt door het scheren. Een goed verzorgde baard en een gezonde huid, wie tekent daar niet voor? 

Ook een baardolie of baardbalsem proberen? Deze baardverzorgingsset van Percy Nobleman (€40,-) bestaat uit een baardshampoo, baardolie, baardbalsem én een baardkam. Alles wat je nodig hebt om je baard in tip-top shape te houden!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.