opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

3 baardverzorgingstips om je baard in tip-top shape te houden!

baardverzorgingstips

Als het gaat om het verzorgen van je baard, dan is het belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent én dat je de juiste spullen gebruikt. In dit artikel geven we je vijf tips hoe je jouw baard in topconditie kunt houden! Wist je trouwens dat wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen mannen met baarden aantrekkelijker vinden dan mannen met een gladgeschoren gezicht? Maar of je het nu voor fysieke aantrekkingskracht doet, of gewoon omdat je vindt dat een volle baard je geweldig staat: zonder voldoende aandacht aan je baard te besteden zal je er eerder uitzien als een zwerver dan een goed verzorgde vent. En tenzij dat de look is waar je voor wilt gaan, hebben we hier een aantal must-follow baardverzorgingstips voor je!

Heb je na maandenlang wachten éindelijk die baard waar je van droomde en dacht je dat je klaar was? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Het behouden van de geweldige looks van je baard is namelijk net zo belangrijk als het in eerste instantie laten groeien van dat majestueuze ding. Vergelijk het laten groeien van een baard met het kopen van een nieuwe auto: hij ziet er geweldig uit zodra je hem de showroom uit rijdt, maar als je hem verwaarloost en slecht onderhoudt, dan ziet het er binnen de kortste keren niet meer uit. Daarom is een goede baardverzorging precies wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je er altijd goed bij loopt. Tijd om wat serieuze aandacht te schenken aan die baard van je!

Tip #1: gebruik baardolie of baardbalsem

Baardolie en balsem zijn een absolute must-have voor een goede verzorging van je baard én je onderliggende huid. Een goede baardolie of -balsem zorgt ervoor dat zowel de gezondheid van de baard, de huid én de haarzakjes in tip-top shape blijven. Baardoliën en -balsems helpen de huid onder je baard gezond te houden, met als resultaat dat je baard sterker én verfijnder wordt. Mannen met een flinke baard die geen gebruik maken van baardolie of -balsem hebben vaak te maken met een zeer droge huid vol schilfers of rode plekken. Deze producten zorgt ervoor dat het complete baardgedeelte goed gehydrateerd blijft. Zie baardolie eigenlijk als een verzorgende conditioner die is ontworpen om de natuurlijke oliën van je baardharen en de huid in balans te houden. 

Het aanbrengen van baardolie doe je meestal eenmaal per dag, direct nadat je onder de douche vandaan komt of wanneer je je baard hebt gewassen. Het warme water van de douche zorgt ervoor dat alle poriën en haarcellen open gaan staan. Dit zorgt ervoor dat de olie snel en effectief wordt opgenomen. Hoeveel olie je moet gebruiken is per persoon (en baard) verschillend. Een paar druppeltjes is voor de meeste baarden voldoende. 

Voor baardbalsem heeft naast het hydrateren van de baard nóg een functie, namelijk stylen. Je kunt een baardbalsem bijna vergelijken met een baardolie en een shaper of gel in één. Afhankelijk van de ingrediënten in de balsem wordt de baard na gebruik geconditioneerd, maar geeft het je ook de mogelijkheid om wat vorm in je baard te brengen. Dit is vooral geweldig voor mensen met een langere baard - of baarden waarbij de haren alle kanten op groeien. De balsem breng je overigens op hetzelfde moment aan als baardolie: vlak na het douchen dus. 

Een geweldig product om je baard in goede shape te houden is onze baardverzorgingsset van Percy Nobleman (€40,-). Deze set bestaat uit een baardshampoo, baardolie, baardbalsem én een baardkam. 

Tip #2: Gebruik de juiste grooming-tools

Naast het in goede conditie houden van je baard en de onderliggende huid, is ook het gebruik van de juiste baardverzorgingsproducten van groot belang. Baardharen kunnen namelijk op allerlei manieren groeien. Zo groeien sommige haren in verschillende richtingen, waardoor de baard er niet altijd even fijn uitziet. Kies daarom voor geschikte baardtrimmers, borstels en kammen om je baard in shape te houden. Je zult namelijk ervaren dat niet alle haren even snel groeien: op basis van een maand tijd kan dit bijvoorbeeld al een centimeter schelen! Om te voorkomen dat je er onverzorgd bij loopt, is het dus van belang om af en toe de baard te trimmen met een geschikte baardtrimmer en de baardharen regelmatig te kammen of borstelen. 

De vele voordelen van regelmatig borstelen en kammen van het gezichtshaar worden vaak overschat, maar is van groot belang voor een geweldige look. Een voordeel is bijvoorbeeld dat het gebruik van de borstel kan helpen om de natuurlijke oliën die door de huid worden geproduceerd, gelijkmatig over de baard te verspreiden. Het regelmatige gebruik van een baardborstel kan daarnaast helpen bij het ‘trainen’ van de haren om deze de juiste richting in te laten groeien. Ook helpt het gebruik van een baardborstel de bloedcirculatie te verhogen, wat uiteindelijk resulteert in een goede, snelle baardgroei.

Wanneer we het hebben over het gebruiken van de juiste tools, dan hebben we het echter niet alleen over de producten die je direct op je baard gebruikt. Ook de omliggende gebieden zijn belangrijk om niet te vergeten. Terwijl de ene persoon namelijk van zichzelf een perfecte baard heeft die op één lijn stopt, zal de andere persoon een wat meer ‘vlekkerige’ look hebben. Sterker nog: bij sommige mannen groeit het baardhaar op bepaalde plekken tot de ogen! Om ervoor te zorgen dat ook deze haren - en tevens je nekharen - netjes bijgehouden zijn, kun je kiezen voor een scheermes en scheerborstel om het gebied rondom je baard mooi verzorgd en glad te houden. 

De Captain Fawcett scheerset (€119,-) is een prachtige luxe scheerset bestaande uit scheerzeep een scheermes én een scheerborstel om je gezicht baard-ready te maken. 


Tip #3: Verander je lifestyle!

Geloof het of niet, maar je baard weerspiegelt je gezondheid. Een gezonde levensstijl, regelmatige beweging, goede voeding en voldoende slaap zorgen ervoor dat je baard er net zo verzorgd uitziet als jij dat bent. Een van de eerste dingen die je moet doen om een goede baardgroei en -gezondheid te bevorderen, is je eetgewoonten aanpassen. Eiwitrijk voedsel, complexe koolhydraten, de juiste vetten en veel water zijn van groot belang bij het gezond laten groeien van een baard. 

Naast gezond eten is ook regelmatig sporten van groot belang. Wanneer je regelmatig in de sportschool te vinden bent, dan is de kans groot dat je natuurlijke testosteron-niveaus hoger zijn dan van mannen die liever op de bank liggen. Een verhoogd niveau van testosteron zorgt er op zijn beurt weer voor dat het lichaam efficiënter omgaat met de voedingsstoffen die nodig zijn voor het groeien van een baard. Sporten is tevens de perfecte manier om de bloedsomloop te verbeteren, wat van vitaal belang is voor gezond haar.

Een derde tip om je levensstijl op je baard aan te passen: maak korte metten met stress. Stress zorgt er niet alleen voor dat mannen kaal worden, maar kan ook je baardgroei verpesten. Wanneer je vol zit met stress, dan is de kans groot dat je baard dit zal weerspiegelen. 

Terug