opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Grillen of BBQ’en? Dit zijn de beste Yakiniku Shichirins en Kamado’s op een rij!

yakiniku grill kamado

Het zonnetje begint langzamerhand te schijnen in Nederland en dat betekent, in combinatie met enkele versoepelingen én het feit dat steeds meer mensen gevaccineerd zijn, dat we ook steeds meer gezellige avondjes met vrienden en familie op het programma hebben staan. En hoe kan je dat nou beter doen dan lekker met zijn allen te genieten van vlees en heerlijke alcoholische versnaperingen? In de categorie grills & BBQ's gaat er bijna niets boven de razendpopulaire Japanse Yakiniku Kamado & Shichirin grills. Deze zijn gemaakt van extra dik keramiek en van de hoogste kwaliteit. Het is hét merk voor iedereen die het allerbeste uit zijn BBQ-avonturen en gerechten wilt halen. Yakiniku betekent in het Japans simpelweg gegrild vlees - en dat is precies waar deze apparaten in uitblinken. In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende keuzes tussen de Shichirin en Kamado's & BBQ's van dit hoogstaande merk. Ben jij al klaar voor de zomer? Met Yakiniku gaat dat het helemaal lukken!

PS: Wil je al onze Yakiniku Grills & BBQ's bekijken? Klik dan hier.

De Yakiniku Shichirin

Een avondje gourmetten is de meeste Nederlanders niet onbekend. Lekker met zijn allen rond de tafel met een gourmetstel of grillplaat in het midden genieten van allerlei lekkernijen. Maar wat nou als we je vertellen dat dat véél beter kan? Maak kennis met de Shichirin, dé Japanse tafelgrill. Bij het gebruik van een Shichirin nemen vrienden en familie plaats rond de grill en bereidt iedereen zijn of haar eigen eten naar wens. Je kunt het in feite zien als een compacte en veelzijdige Japanse BBQ die je gemakkelijk kunt verplaatsen en waar je niet één BBQ-meister hebt, maar waar iedereen zijn skills kan laten zien (en proeven). Maar vergis je niet: grillen op een Shichirin is niet zomaar BBQ'en. Deze variant is véél verfijnder, eleganter en kleiner. Je gebruikt er bij voorkeur Binchotan houtskool bij dat ontzettend heet wordt én lang brandt. Het merk zelf vergelijkt het als grillen met de nauwkeurigheid van een Zwitsers uurwerk, en wij kunnen ons daar héél goed in vinden! Bij Hop.nl hebben we de volgende twee varianten Yakiniku Shichirin:

Yakiniku Shichirin Rond

Qua looks zal deze ronde Yakiniku Sichirin je ongetwijfeld doen denken aan een van je favoriete gourmet-avonden. Deze Shichirin is gemaakt van keramiek met quartz, cordieriet en afgebakken op hoge temperatuur. Hierdoor wordt deze Shichirin een echte krachtpatser. Hij is daarnaast eenvoudig schoon te houden door de geglazuurde buitenkant. Heb je het grillen op een Shichirin eenmaal onder de knie en gebruik je het juiste houtskool? Dan kun je temperaturen bereiken van wel 900 graden en meer! Naast het gebruik als Yakitori grill (spiesen) kan men op de ronde grill, die standaard geleverd wordt met een rooster, ook een eventuele teppanyaki bakplaat bevestigen. Kortom: met de Shichirin haal je de hele Japanse keuken in huis met één apparaat!

Yakiniku Shichirin Rechthoekig

Naast de ronde Yakiniku Shichirin hierboven hebben we hier op Hop.nl ook de rechthoekige variant in ons assortiment. Ook deze Shichirin is gemaakt van keramiek met quartz, cordieriet en afgebakken op hoge temperatuur, is net zo eenvoudig schoon te maken en biedt je precies dezelfde grill-mogelijkheden - maar dan in een andere vorm. Heb je thuis een rechthoekige of grote ovale tafel? Dan is deze rechthoekige variant misschien wel de betere optie. Heb je een ronde buitentafel of zit je met je familie liever gezellig rond elkaar? Dan is de ronde Shichirin precies wat je zoekt. Nog een tip: maak voor het gebruik van de Yakiniku kennis met deze elegante vorm van grillen met het boek 'Japanese Grill - The Magic of Yakiniku'

De Yakiniku Kamado

Kamado BBQ's zijn anno 2021 populairder dan ooit en je ziet ze dan ook steeds vaker voorbijkomen. Deze vaak ei-vormige BBQ's zien er niet alleen mooi uit, ze bieden ook nog eens bijzonder veel voordelen ten opzichte van een 'gewone' BBQ. Deze Japanse BBQ waaide na de Tweede Wereldoorlog over naar de VS en belandde zodoende ook in Europa. Een van de grootste voordelen van een kamado bbq is dat het hitte zéér goed kan reguleren en vasthouden. Dit doet het door de firebox, een keramische pot binnenin de kamado. Aangezien keramiek hitte zeer goed kan vasthouden, is dit in feite de ideale oven. Mensen maken er zelfs appeltaart in!

De Yakiniku Kamado is niet anders, maar is simpelweg een van de beste kamado's die op dit moment verkrijgbaar zijn. De Yakiniku grill is namelijk gemaakt van 33 mm dik keramiek, zodat hij de hitte nog beter vasthoudt dan andere Kamado’s. Daarnaast is de schoorsteen van de Yakiniku kamado gemaakt van 304 roestvrijstaal en roest, in tegenstelling tot de vaak voorkomende gietijzeren variant, helemaal niet. Kortom: ben je op zoek naar een Kamado en wil je niet besparen op kwaliteit? Dan is Yakiniku precies wat je zoekt. Hier op Hop.nl verkopen wij diverse varianten, waarvan we er hieronder enkele zullen uitlichten:

Yakiniku Kamado Mini 11"

Wil je het grillen op een Yakiniku Kamado uitproberen samen met je vriendin, maar heb je niet direct plannen om de hele buurt uit te nodigen? Of maak je simpelweg het liefst je eigen avondeten klaar op een kwalitatieve kamado? Als het antwoord op één van deze vragen 'ja' is, dan is deze 11 inch Mini Kamado precies wat je nodig hebt. Kwalitatief gezien net zo ijzersterk en hittebestendig als de grote varianten, maar dan bedoeld voor c.a. 2 personen. Het grillrooster van deze mini is zo'n 28 cm rond, dus je kunt hem ook echt prima gebruiken als er een aantal vrienden op bezoek komen. De Yakiniku Mini Kamado kost je €499,-

Yakiniku Kamado Compact 13"

Heb je iets meer ruimte nodig dan de Kamado hierboven? Dan is deze 13 inch (31 cm) Kamado misschien een betere optie. Daarnaast beschikt deze variant, die je voor €599,- in huis hebt, ook over een draagbaar onderstel i.c.m. een opvoudbaar camping onderstel. Dit zorgt ervoor dat je geen extra tafeltje nodig hebt om de kamado op neer te zetten en dat hij altijd op een perfecte gebruikshoogte staat. Met zo'n 4 extra centimeters rondom op de grillplaat heb je direct meer ruimte om je favoriete stukken vlees op te bereiden.

Yakiniku Kamado Medium 16"

We komen nu langzaam aan bij het grove geschut voor echte vleesliefhebbers! Deze 16 inch Yakiniku Kamado met onderstel is een absolute geweldenaar voor iedereen die graag vrienden uitnodigt voor een lekker avondje grillen of BBQ'en. Met deze kamado en een groep vrienden haal je de gezelligheid vanzelf in huis (of nou ja, buitenshuis). Het rooster van 41 cm zorgt ervoor dat je genoeg grill ruimte hebt om 5 of meer personen te verrassen met je beste creaties. Deze Medium Yakiniku Kamado kost je €1050 - daar haal je dan wel een van de beste kamado's die er bestaan mee in huis!

Yakiniku Kamado Large 19"

Vinden de meeste feestjes met vrienden en familie bij jou thuis plaats? Dan kun je niet om een grote BBQ heen. Deze Yakiniku Kamado Large 19" met een rooster van 49cm rond is alles wat je nodig hebt om je hele familie of vriendengroep te voorzien van al dat lekkers. Het grote grill-oppervlakte stelt je in staat om eenvoudig meerdere gerechten tegelijk te bereiden. Dit is dan ook wat deze Large Kamado van Yakiniku een van de meest populaire soorten in ons assortiment maakt. Houd je van diversiteit, kwaliteit én gezelligheid, dan is deze 19" krachtpatsers wat je zoekt!

 
Terug