opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

De top 10 populairste whisky’s in 2021

top 10 whisky 2021

Ben je op zoek naar een nieuwe whisky? Je bent niet alleen! Een van de leukste aspecten van whisky-liefhebber zijn, is dat er zoveel lekkers is om uit te proberen. Of je nu van fruitig, kruidig, peated of rokerige whisky houdt, de opties zijn eindeloos. Maar hoe kom je er nu achter welke fles je volgende zou moeten zijn? Nou, daar heb je dus anno 2021 verschillende apps voor. Eén van die apps is Whisky Suggest, en diezelfde app heeft nu een lijst uitgebracht van de 10 populairste whisky’s die door hun gebruikers aan hun wishlist zijn toegevoegd. Ben je benieuwd welke items in 2021 een must-try zijn? Lees dan snel verder!

1. Ardbeg Blaaack

Score: 88/100 - Single Malt, 46%

Omschrijving: Ardbeg Blaaack is een pittige Limited Edition die is gebotteld ter ere van de 20e verjaardag van het Ardbeg Comité, opgericht in het jaar 2000. “Voor het eerst in de geschiedenis van Ardbeg hebben we Pinot Noir-vaten bijeengeraapt uit het land dat het verst van Islay ligt - Nieuw-Zeeland, dat andere afgelegen eiland waarvan bekend is dat het aantal schapen 7: 1 groter is dan de lokale bevolking”.  Ardbeg Blaaack breit fluweelzachte zomerfruitpudding en bittere kersen samen, met een diepere rand Ardbeg's kenmerkende rook.

2. Glenmorangie A Tale of Cake

Score: 78/100 - Single Malt, 46%

Omschrijving: Enige tijd geleden merkte Glenmorangies directeur van Whisky Creation, Dr. Bill, dat hij mijmerde over hoe enkele van zijn meest vreugdevolle herinneringen voortkwamen uit cake - van de ondersteboven ananascake die zijn dochter maakte voor zijn verjaardag tot bakken met zijn oma in haar keuken. Hij bedacht deze whisky om de magie van een cakemoment op te roepen en maakte zijn favoriete Glenmorangie Single Malt af in de beste Tokaji-dessertwijnvaten. De vloeistof is een rijk koper, maar de smaak is puur technicolor, weelderig, zoet en complex met meerlagige uitbarstingen van honing, witte chocolade en fruit met een zangerig vleugje munt.

3. Elijah Craig Toasted Barrel

Score: 84/100 - Bourbon, 47%

Omschrijving: Tweemaal gerijpt voor extra complexiteit. De Toasted Barrel tilt de bekroonde Small Batch Bourbon naar nieuwe hoogten. Nadat hij volledig is gerijpt, maken ze deze Bourbon af in een tweede, op maat gemaakt geroosterd nieuw eikenhouten vat, waar hij wordt achtergelaten om een ​​nog meer zoete eiksmaak te ontwikkelen. Aroma's en smaken van pekoe-thee, nieuw leer, kaneel, ceder en jasmijn. Warme en geruststellende tonen van perzikconserven en bruine suiker barsten los met een chipotle-specerij.

4. Ledaig Sinclair Series Rioja Cask

Score: 81/100 - Single Malt, 46.3%

Omschrijving: Deze geturfde Isle of Mull single malt heeft gerijpt in ex bourbon vaten gevolgd door een finish in ex-Rioja vaten. Ledaig Sinclair Series Rioja Cask Finish is een bruin gekleurde single malt whisky met rode gloed afkomstig uit Schotland. Hij beschikt over sterke tonen van rook in zijn smaak, gepaard met diverse kruiden en een vleug van sappige druiven en zoete bessen.  Neus: Turks fruit, rozenblaadjes, gesuikerd fruit, druiven, leer, peperige kruiden en een vleugje chocolade. Smaak: romig met amandelen, gerst, zoete mout, peper, frambozen, vanille, cacao, kaneel en vers gemaaid gras

5. Blue Spot 7 Year Old Cask Strength

Score: 87/100 - Single Pot Still, 58.7%

Omschrijving: Blue Spot Irish whiskey verdween in de jaren zestig van de planken, maar inmiddels is de Blue Spot helemaal terug. Mitchell & Son heeft Blue Spot opnieuw gelanceerd als een drievoudig gedistilleerde 7-jarige Ierse whisky met één pot, gewonnen uit een combinatie van bourbon-, sherry- en Madeira-vaten, gebotteld op vatsterkte. Een enorm smaakvolle uitdrukking, met een enorm pot-still karakter. Fantastisch spul. Neus: een flinke dosis kruiden op de neus, gember, nootmuskaat en kaneel, gevolgd door een mengeling van puddingen: bananenvla, appeltaart en frangipanetaart. Smaak: het is pittig, met veel zwarte en sichuan-pepers. Het is vol en super romig met vanille, groene appel, perziken, citroenschil en geroosterde hazelnoten.

6. Teeling Blackpitts

Score: 83/100 - Single Malt, 46%

Omschrijving: Geïnspireerd door het oude oude Blackpitts-gebied net achter de nieuwe Teeling Whisky-distilleerderij in Newmarket in het oude Liberties-gebied van Dublin City, stond dit gebied synoniem met vele industrieën en in het bijzonder mouterijen. Blackpitts was van oudsher de thuisbasis van enkele van de grootste gerstmouterijen in Ierland. Door rook van turf te gebruiken om de gerst te drogen tijdens het moutproces, produceert de resulterende geturfde mout een onderscheidend rokerig smaakprofiel. Wat Teeling Blackpitts echter zo uniek maakt, is het drievoudige distillatieproces. Dit vermindert een deel van het medicinale karakter van een traditionele Schotse geturfde Single Malt en laat de meer kenmerkende rook van barbecue schijnen.

7. Kilkerran 16 Year Old

Score: 90/100 - Single Malt, 46%

Omschrijving: Deze 16-jaar oude Kilkerran Single Malt is uitgebracht in 2020. Het heeft aroma's van tuinkruiden, citrus, vanillecrème, Kemon-meringuetaart en hints van pekel in de neus. De smaak biedt tonen van honingzoete granen, rijke mout, droge turfrook, gedroogde kruiden, zwarte peper en anijs die in de afdronk blijven hangen naast zeezout en asy rook. De 16 Year Old is een heerlijke op bourbon gerijpte Campbeltown-whisky en is de oudste release van de distilleerderij tot nu toe. 

8. Glenlivet 12 Year Old Illicit Still

Score: 81/100 - Single Malt, 48%

Omschrijving: In 1824, voordat Glenlivets oprichter George Smith zijn distilleerderij een vergunning gaf, was de afgelegen Glenlivet-vallei de perfecte locatie voor de illegale handel in Schotse whisky, met distilleerderijen die handwerk maakten in kleinere koperen ketels in Bothies, goed verborgen voor de wet. De Glenlivet 12 Year Old Illicit Still is geïnspireerd op de oorsprong en hoe hun vloeistof voor het eerst werd gemaakt in het begin van de 19e eeuw. Deze whisky is niet gekoeld gefilterd, waardoor je een authentieke smaak van onze geschiedenis krijgt. Neus- Tropische, frisse en zomerse aroma’s met rijpe ananas, vanille fudge en kokosnoot. Smaak- Rijke, fruitige tonen van perzik in siroop, gepocheerde peer en zachte karamel

9. Glenmorangie 12 Year Old Malaga Cask Finish

Score: 85/100 - Single Malt, 47.3%

Omschrijving: Glenmorangie ging op zoek naar enkele vaten die voorheen de thuisbasis waren van een van de zeldzaamste versterkte wijnen ter wereld, Malaga Dulce! Deze whisky werd aanvankelijk gerijpt in ex-bourbonvaten, en vervolgens overgebracht naar de wijnvaten van Malaga voor een afwerkingsperiode voordat hij uiteindelijk op 12-jarige leeftijd werd gebotteld. De whisky is een rijke en smaakvolle single malt van Glenmorangie, een uitstekende uitdrukking om van te genieten op een kille avond. Neus: melkchocolade, bloedsinaasappel, sandelhout en een snufje geparfumeerde mout. Smaak: Mouttonen zijn meer vanille-naar voren in de mond, ondersteund door een portie dichte honing, jammy rozijnen, dadels en gekarameliseerde noten.

10. Ardbeg Arrrrrrrdbeg Committee Release

Score: 77/100 - Single Malt, 51.8%

Omschrijving: Deze unieke Ardbeg werd gebotteld Mickey Heads en zijn 13 jaar aan het roer te vieren, Arrrrrrrdbeg! is een nieuw einde van een tijdperk-editie whisky, volledig gerijpt in ex-rogge vaten. Deze overheerlijke laatste groet aan Mickey is een primeur voor de distilleerderij en een donderbus van fruitige smaken. In de neus gaan aroma's van gerookte banaan en peer over in hints van roggebrood, zoete vanille-toffee en het zachtste briesje van anijs. Met een scheutje water laten citrusachtige citroen en limoen de zintuigen passeren, terwijl verfrissende tonen van sorbet en zoet gebak naar voren komen. En dan de smaak: Er ontsteekt een donderbus van pittige en fruitige smaken, zoals meloen en kiwi. Er verschijnt een armada van anijs, gevolgd door tonen van gerookte toffee en een vleugje zuurdesemkoekjes.

Terug