opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Dit is waarom mannen die barbecuen langer (en gelukkiger) leven

Dit is waarom mannen die barbecuen langer (en gelukkiger) leven

Er gaat niets boven de geur van gegrild vlees die op een warme zomerdag door de lucht waait. Als je een barbecueliefhebber bent, weet je dat er niets is dat kan tippen aan de smaak van een perfect gegaarde steak of malse pork belly van de grill. Maar wist je dat je passie voor grillen in feite je leven kan verlengen en verbeteren? Dat klopt - volgens recente studies (volledig anekdotisch en totaal niet biased - door Hop.nl) leven mannen die barbecueën langer én gelukkiger dan degenen die dat niet doen. Hier is een blik op enkele van de redenen waarom:

Quality time met vrienden en familie

Barbecueën is de perfecte manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. Niet alleen kun je zo genieten van de buitenlucht, maar het geeft je ook een excuus om heerlijk te eten. En, laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een goede hamburger of hot dog? Maar buiten het eten is er iets aan het samenkomen rond een grill (in het bijzonder een tafelmodel Shichirin) dat mensen gewoon samenbrengt. Of je nu verhalen uitwisselt of lacht om elkaars grappen, tijd doorbrengen met geliefden is een geweldige manier om stress te verminderen en je algemene gezondheid te verbeteren. Dus als je de volgende keer op zoek bent naar een activiteit om je hoofd te legen van negatieve gedachtes en te vullen met positieve, overweeg dan de grill aan te steken - je geest en lichaam zullen je er dankbaar voor zijn.

Minder stress

Barbecueën is niet alleen een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie, maar het kan ook helpen het stressniveau te verlagen. Er is iets aan buiten zijn en omringd door de natuur dat gewoon een kalmerend effect op de geest heeft. Plus, de handeling van het koken kan op zichzelf al therapeutisch werken. Als je je gestrest voelt, probeer dan eens de grill aan te steken en kijk hoe je je daarna voelt. De kans is groot dat je je binnen de kortste keren beter voelt. Dus als je je de volgende keer opgefokt voelt, vergeet dan die spa of yogales. Koop gewoon wat hotdogs en hamburgers en ga naar het dichtstbijzijnde terras of park voor een stress-verlagende barbecue. Of nog beter: knal thuis je kamado bbq aan voor échte high-quality BBQ-sessie

Betere relaties

Het is geen geheim dat relaties onderhouden moeilijk kunnen zijn. Je bent altijd aan het jongleren met werk, gezin en sociale verplichtingen. Het is al moeilijk genoeg om tijd te vinden om met je geliefde te praten, laat staan met je vrienden en familie. Daarom is BBQ de perfecte oplossing. Als je geen stress hebt van werk of andere verplichtingen, kun je je meer concentreren op de dingen die het belangrijkst voor je zijn. Quality time doorbrengen met geliefden verdiept je relaties en maakt ze sterker. Dus koken op de grill zorgt niet alleen voor een heerlijke maaltijd, het biedt ook de gelegenheid om een band te smeden en herinneringen te maken die een leven lang meegaan. En wie weet? Misschien wordt je volgende BBQ wel het begin van een nieuwe traditie.

Vlees is gezond!

Vlees is al duizenden jaren een hoofdbestanddeel van het menselijk dieet, en daar is een goede reden voor. Het is niet alleen lekker, maar het zit ook boordevol voedingsstoffen die essentieel zijn voor onze gezondheid. Eiwit, bijvoorbeeld, is een belangrijke bouwsteen voor onze spieren, botten en organen. IJzer helpt bij het transport van zuurstof in ons bloed, terwijl B vitamines essentieel zijn voor de energieproductie. Kortom, vlees is een uitstekende bron van de voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Dus de volgende keer dat je moeite hebt om te bedenken wat je voor het avondeten moet maken, bedenk dan dat vlees niet alleen lekker is, maar ook nog eens heel goed voor je. En mocht je écht over the top willen gaan, dan kun je er altijd wat groentes op gooien (als daar nog ruimte voor is). 

Bomvol passie

Het is daarnaast ook geen geheim dat barbecueliefhebbers nogal een gepassioneerd stelletje zijn. We discussiëren continue over de verdiensten van verschillende houtsoorten, rubs en sauzen, en zijn nooit bang om voor onze favoriete kookstijl op te komen. Maar het is dus ook nog eens erg goed voor ons. Dat klopt - veel experts denken dat mensen die graag de grill aansteken over het algemeen gelukkiger leven dan degenen die dat niet doen. De auteurs van de studie denken dat dit komt omdat barbecueliefhebbers over het algemeen een positieve kijk op het leven hebben, en ze vaak socialiseren met andere gelijkgestemden. Dus als je een manier zoekt om je levensduur te verlengen, is het misschien tijd om de grill aan te steken en wat vrienden uit te nodigen voor een cookout. Wie weet - misschien leef je uiteindelijk wel langer en geniet je daarbij ook nog eens meer van het leven.

Zoals je ziet zijn er tal van goede redenen om wat vaker te gaan grillen. Het is niet alleen een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie, maar het kan ook helpen het stressniveau te verlagen en je algemene gezondheid te verbeteren. Dus waar wacht je nog op? Op naar de slager voor een paar mooie stukken vlees! Je zou zomaar kunnen ontdekken dat je er meer van geniet dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Bekijk ook eens al onze barbecue accessoires om binnen no-time je eigen skills naar een hoger niveau te tillen! 

Terug