opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Fabergé komt met zeldzame whisky-sets - Prijskaartje 1,66 miljoen euro!

emerald isle

Fabergé-eieren worden vaak gekscherend genoemd als de belichaming van onnodige extravagantie. Want ja, decoratieve eieren die miljoenen euro’s kosten, zijn simpelweg niets anders dan decoratie. Maar wat nou als Fabergé er ook nog eens wat whisky in gooide? Dan komt dat torenhoge prijskaartje tenminste nog met een functie. Een functie die heel wat Hop-lezers blij zullen maken!

“Zeldzame whisky krijgt enorm veel aandacht van investeerders, en de whiskymarkt ondergaat een dynamische evolutie. Het is erg opwindend voor Fabergé om deel te nemen aan zo'n kruisbestuiving van luxesectoren”

Exclusieve whisky, sigaren én een Fabergé ei

Het beroemde sieradenmerk heeft namelijk de handen ineen geslagen met de Craft Irish Whiskey Company om ‘The Emerald Isle Collection’ uit te brengen. Dit is een collectie van zeven op maat gemaakte whisky-sets die bedoeld zijn om de ‘Seven Wonders of Ireland’ te vieren. En elk van die sets komt natuurlijk met een echt Fabergé ei. 

Elke set, gepresenteerd in een donkere walnoot-ervaringsdoos, bevat twee flessen ultrazeldzame, 30 jaar oude, drievoudig gedistilleerde Ierse whisky, vergezeld van twee unieke en exclusieve creaties van Fabergé. Zo vind je een eerste in zijn soort Celtic Egg en een ‘op maat gemaakt altruïstisch uurwerk’, aldus Craft. 

"Elke collectie bevat ook een humidor met twee uiterst zeldzame Cohiba Siglo VI Grand Reserva-sigaren, een vergulde sigarenknipper, een vergulde waterpipet, pure obsidiaan whiskystenen, een heupfles met een monster van de Emerald Isle-whisky (de zeldzaamste Ierse whisky die er bestaat) en een karaf gevuld met Iers bronwater uit dezelfde regio als waar de whisky werd gemaakt”. 

Lees ook: Nucleaire regen zorgt voor schokkende ontdekking antieke whisky

100% voor het goede doel

Elk van de zeven whisky-sets worden in de loop van 2021 geveild met een startprijs van geen cent minder dan 2 miljoen dollar, zo’n 1,66 miljoen euro. Maaarrrr, er is ook goed nieuws: "100 procent van de opbrengs gaat naar een goed doel - 50 procent naar de Correa Family Foundation voor kinderen die door een ernstige ziekte zijn getroffen, en de resterende 50 procent naar het goede doel van de koper naar keuze." Kortom: door het kopen van deze whisky help je niet alleen jezelf aan een héél mooi object, je doet er ook nog eens wat goeds mee voor de wereld. 

"Dit is een opwindend partnerschap voor Fabergé, omdat we hiermee onze nalatenschap van het creëren van unieke en verzamelobjecten voortzetten en de kloof overbruggen tussen historische erfenis en moderne erfstukken", zegt Josina von dem Bussche-Kessell, directeur wereldwijde verkoop en bedrijfsontwikkeling bij Fabergé. "Zeldzame whisky krijgt enorm veel aandacht van investeerders, en de whiskymarkt ondergaat een dynamische evolutie. Het is erg opwindend voor Fabergé om deel te nemen aan zo'n kruisbestuiving van luxesectoren, waardoor een dynamische draai wordt gegeven aan eeuwenoude tradities."

Lees ook: Drink whisky en red de natuur!

18-karaats goud en natuurlijk een smaragd

De whisky zelf is gerijpt in first-fill vaten van Amerikaanse eiken voordat het werd afgewerkt in een zeldzaam Pedro Ximénez-sherryvat. Ook het ei is redelijk indrukwekkend: deze zijn handgemaakt door de vierde generatie Fabergé werkmeester Marcus Mohr en bevat 18 karaats geelgoud en is daarnaast voorzien van Fabergé's legendarische guilloche email in een pastelgroene kleur, waardoor een mix ontstaat van groen en wit bedoeld om de Ierse vlag te symboliseren. En om het helemaal af te maken vind je binnenin een ‘ruwe, ongesneden Zambiaanse smaragd’. 

Zo, moest er iemand nog een wensenlijstje maken voor zijn verjaardag?

Fotografie: Fabergé en CRAFT IRISH WHISKEY CO.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.