opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Een goed verzorgde baard in 8 stappen

verzorgde baard

Baardverzorging is een onderwerp waar we op Hop.nl niet over uitgepraat kunnen raken. Het is namelijk dé sleutel tot een goed uitziende baard, en zoals we weten zijn baarden gewoon helemaal hot. Dames worden er wild van én je ziet er mannelijker uit. Maar het verzorgen van de baard, dat kan nog best lastig zijn. Gelukkig heb je Hop.nl, want deze zeven baardverzorgingstrucs zorgen ervoor dat je gezichtshaar er altijd geweldig uitziet.

Allereerst: heb geduld

Good things come to those who wait. Een echt epische baard is namelijk in eerste instantie het product van zelfbeheersing. Wanneer je hem voor het eerst laat groeien, weersta dan de drang om hem na een paar dagen weer te trimmen of te stylen en laat deze onaangeroerd gedurende de eerste 4-6 weken. Hierdoor kunnen de haren gelijkmatig groeien (sommige groeien sneller dan andere) en kan je een stijl kiezen die bij de lengte en dikte past. Ja, weten echt wel dat er een fase is dat die baard er gewoon verschrikkelijk uitziet, maar gewoon even doorbijten!

Pas je baard aan je gezichtsvorm aan

Zoals een wild dier moet ook een baard in harmonie zijn met de omgeving eromheen. Raadpleeg verschillende online grafieken na de eerste groeiperiode en kies een definitieve stijl die past bij je gezichtsvorm. Je baard zal er veel beter uitzien als de vorm ervan past bij de vorm van je gezicht. Sommige stijlen passen bijvoorbeeld nou eenmaal beter bij een rond gezicht dan een ander. Overigens lijkt onderzoek te laten zien dat een stoppelbaard bij élke man goed staat. 

Houd van je baardolie!

We hebben het al eerder gezegd en we zullen het vaker herhalen: niets verbetert een baard zo goed als regelmatig gebruik van baardolie. Er zijn veel variëteiten om uit te kiezen, in een reeks van diverse mannelijke geuren, maar ze zullen stuk voor stuk de haartjes conditioneren om ze zachter en glanzender te maken. Goede baardverzorging is een absolute must als je op zoek bent naar een geweldige baard, en baardolie hoort daar gewoon bij. Hier op Hop.nl hebben we een aantal mooie items. Wil je je eerste baardolie uitproberen? Kies dan bijvoorbeeld voor de starter kit van Percy Nobleman

Weet hoe (en wanneer) je moet trimmen

Het trimmen van de baard is essentieel voor een verzorgde look, zelfs als je van plan bent om je baard te laten groeien. Investeer in een trimmer van goede kwaliteit en vind de juiste techniek die bij je masterplan past. Wanneer je je baard namelijk laat groeien, zul je merken dat je de haren van je baard in verschillende snelheden tevoorschijn zullen komen. Door regelmatig te trimmen zorg je ervoor dat de haartjes altijd met elkaar in balans zijn. Met een baardkam zorg je er overigens voor dat de haartjes ook nog eens allemaal de juiste richting in staan. 

Was je baard regelmatig

Dit is vooral belangrijk in de vroege stadia van groei, wanneer gevangen voedsel en huidcellen de jeuk kunnen verergeren. Schrob je baard meerdere keren per week met een speciale baardreiniger en dep hem daarna voorzichtig droog: een ruwe handdoek kan tot kroezen en gespleten haarpunten leiden. En dat wil je niet. Overigens is ook het wassen van de baard ná de beginperiode van groot belang: niemand wil tegen een baard vol roos of viezigheid aankijken - zeker je partner niet. 

Leer je baard te trainen

Een normale trim behoudt de door jou gekozen vorm, maar het is niet de enige manier om je baard in shape te houden. Een dagelijkse rubdown met een kam of baardborstel zal hardnekkige haren in shape brengen en ze trainen om in een neerwaartse richting te groeien. Wil je je baard kammen in stijl, kies dan voor een speciale baardkam, of ga voor de complete beard grooming kit die is gevuld met een kam, schaar, baardbalsem én olie. Kortom: alles wat je nodig hebt om die nieuwe vikingbaard van je te temmen. 

Vergeet de snor niet

Tenzij je voor een sikje hebt gekozen, betekent het laten groeien van een epische baard in de meeste gevallen ook dat je een snor laat groeien. Om hem er netjes uit te laten zien, trim je het gebied onder je neus met een schaar voor het trimmen en houd je het op natuurlijke wijze gebeeldhouwd met een medium-hold snorrenwax. Wist je trouwens dat vrouwen mannen met baard én snor veel aantrekkelijker vinden dan mannen met enkel een baard of een snor? Wij zeggen het niet, we luisteren gewoon naar de wetenschap!

Werk aan je dieet

Je kunt geen huis bouwen zonder bakstenen, en hetzelfde geldt voor gezichtshaar. Je baard is gemaakt van eiwitten en vetten, maar hij is ook sterk afhankelijk van de vitaminen B5, B3 en B9. Dat betekent mager vlees, noten, eidooiers, melk en veel bladgroenten. Als je serieus toegewijd bent, pas je je dieet aan met de nodige supplementen. En hoe je dat mager vlees het beste kunt bereiden? Tijdens een heerlijke barbecue met een groep vrienden en een zelfgebrouwen biertje natuurlijk. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.