opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Grijp je kans: ‘s werelds duurste whiskycollectie onder de hamer

whisky veiling

Dacht je dat je de blits maakte met die fles Blue Label op je laatste feestje? Nou, dan hebben we nu écht iets moois voor je in petto. Veilinghuis Sotheby’s heeft namelijk de verkoop aangekondigd van de ‘Ultimate Whisky Collection’, bestaande uit 467 flessen en negen vaten van ‘s werelds meest gewilde vloeibare goud. De collectie is afkomstig van een privéverzamelaar die de drank naar schatting voor zo’n 5 miljoen euro van de hand zal doen. Tijd om je whisky gadgets in te slaan en op 24 oktober een paar mooie flessen op de kop te tikken! 

Lees ook: Bier vs whisky: welke van de twee is gezonder?

The Ultimate Whisky Collection

The Ultimate Whisky Collection wordt beschreven als ‘het meest uitgebreide assortiment van gewilde Schotse whisky’ die ooit onder dergelijke omstandigheden te koop wordt aangeboden. Hoewel de naam van de verzamelaar niet door Sotheby’s wordt onthuld, vertellen ze wel dat de verzamelaar 'altijd gefascineerd is geweest door elke uitdrukking van Schotse whisky en hoewel hij een breed scala aan whisky in bezit heeft gehad, had hij natuurlijk verschillende favorieten.’ 

“Tijdens zijn whisky-reis ontmoette de verzamelaar de Amerikaanse whiskyspecialist Jonathan Read, die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van deze collectie. Samen probeerden ze belangrijke elementen te identificeren en aan te vullen, en zich te verdiepen in de enorme wereld van Schotse whisky's die decennia geleden werden gebotteld”, is te lezen in de aankondiging. 

‘Een echte passie’

De beste man, die momenteel in de Verenigde Staten woont, heeft de collectie in de afgelopen 20 jaar samengesteld. "Het verzamelen van whisky is een echte passie van me geweest", vertelt de anonieme aanbieder. “Twee decennia later denk ik dat de collectie zich op dat punt bevindt waar ze inderdaad uniek is. Ik heb deze flessen gekoesterd en ben nu klaar om ze te delen met verzamelaars over de hele wereld. Ik hoop dat ze goede huizen vinden in de handen van whiskyliefhebbers die net zo genieten van de ervaring als ik, zowel het drinken ervan als het gevoel voor geschiedenis dat elk van deze flessen met zich meebrengt. "

Benieuwd naar wat hij in de aanbieding heeft? Nou, heel wat! Het topsegment van de veiling bestaat voornamelijk uit prachtige flessen van Bowmore, Highland Park en voornamelijk The Macallan. Deze merken wisten het hart van de verzamelaar te veroveren en bedienen nu de absolute top van zijn collectie. Deze merken omvatten in totaal 196 kavels van de veiling en hebben een gecombineerde geschatte waarde van maar liefst 2,5 miljoen euro!

Lees ook: De meest opmerkelijke uitspraken over whisky

400.000 euro voor een fles!

Het absolute top-item in de verzameling is de zeldzame The Macallan 1926 Fine & Rare, die ook wel gezien wordt als de ‘Heilige graal van Whisky’. Deze fles zal in zijn uppie al zo’n 400.000 euro opbrengen, verwacht het veilinghuis. Ook opmerkelijk zijn de 178 flessen Fine & Rare die tussen 1926 en 1991 zijn gebotteld. Het is de meest uitgebreide collectie van de Macallan Fine & Rare-serie die ooit op een veiling is aangeboden. 

Mocht je overigens kiezen voor de Macallan in Lalique Six Pillars Collections, dan ontvang je niet alleen de prachtige flessen, maar ook een handgemaakte kast die in opdracht van de verzamelaar door de Britse vakman James Laycock is gemaakt. De flessen worden gehuisvest in een afsluitbaar compartiment van twee staande walnootkasten met een prachtig spiegelinterieur inclusief LED-lampjes en. Zo’n totale collectie - bestaande uit zes flessen whisky - kost je waarschijnlijk rond de 500.000 euro. Da’s pas een mooi cadeau…

Afbeelding via Sotheby’s

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.