opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Het belang van een bevochtiger om je sigaren in topconditie te houden

sigaren bewaren bevochtiger

Hier op Hop.nl hebben we al vaker gesproken over het belang van een humidor wanneer je thuis je eigen sigaren in topconditie wilt houden. Zo'n humidor is ontworpen om precies de juiste vochtigheidsgraad te bieden om je sigaren te beschermen tegen uitdroging of een juist te natte omgeving. In zo'n humidor bevindt zich vaak een bevochtiger of 'humidifier' - het belangrijkste onderdeel van een humidor. Humidors werken namelijk door ideale omstandigheden voor sigaren te creëren. Te veel vocht en ze gaan schimmelen. Te droog en ze barsten uit elkaar.

Er zijn verschillende soorten en stijlen luchtbevochtigers om uit te kiezen, variërend van kralen en kristallen tot eenvoudige plakkers, bevochtigingszakken en elektronische apparaten. Het type luchtbevochtiger dat je kiest, hangt vaak af van het aantal sigaren dat je normaal gesproken wilt opslaan en het merk en model van de humidor. In de meeste gevallen is een elektronisch model de beste keuze voor een grotere humidor, terwijl eenvoudige sigaren bevochtiger starter kits al volstaan voor kleine humidors. In dit artikel gaan we wat dieper in op de luchtbevochtiger in een humidor én kijken we naar de beste opties.

Waarom is een luchtbevochtiger voor sigaren belangrijk?

Een luchtbevochtiger voor sigaren is in feite de manier hoe een humidor de juiste vochtigheidsgraad handhaaft voor het bewaren van je sigaren. Het is ontzettend belangrijk dat de niveaus in de loop van de tijd constant blijven, zodat de sigaren niet te vochtig of te uitgedroogd worden. In veel gevallen is in een humidor een hygrometer aanwezig om het vochtgehalte in de doos te lezen. Het ideale bereik voor het bewaren van de meeste sigaren ligt rond de 70% luchtvochtigheid. De luchtbevochtiger stelt de humidor op zijn beurt weer in staat om een constante luchtvochtigheid in stand te houden. De luchtbevochtiger is afhankelijk van het proces van verdamping van water in de lucht en in het geval van een elektrisch model probeert deze een constant vochtigheidsniveau te handhaven door de vochtigheidsniveaus af te lezen. Het werkt ofwel met behulp van een chemische verbinding om de verdamping te regelen of een kleine ventilator binnenin.

Wat is de beste luchtbevochtiger voor sigaren?

Zoals hierboven al besproken zijn er verschillende soorten bevochtigers voor humidors. Elektronische luchtbevochtigers hebben de minste hoeveelheid onderhoud nodig om in goede staat te blijven. Ze hoeven slechts ongeveer een keer per maand te worden bijgevuld en zullen vrijwel nooit vervangen hoeven worden. Het is daarnaast veilig om er gedestilleerd water in te gebruiken en bovendien hebben ze geen propyleenglycol nodig als activeringsmiddel om het verdampingsproces binnenin te regelen.

Cigar Oasis plus 3.0 - Humidor bevochtiger

Een van de absolute topmodellen is de Cigar Oasis plus 3.0 bevochtiger. Deze bevochtiger is standaard ingesteld op 70% luchtvochtigheid en dit wordt constant bewaakt door een aanwezige sensor. Wanneer nodig wordt de aanwezige ventilator geactivieerd om het meest schone vocht te produceren. De ventilator circuleert de lucht door de humidor om elke sigaar gelijk te bereiken, waardoor de sigaren vers, beschermd en bewaard blijven voor langdurige opslag.

Dit elektronische model van Cigar Oasis is perfect voor grote én kleine humidors. Het wordt geleverd met een micro-USB die wordt aangesloten op een USB-stroomadapter. Omdat er niet hoeft te worden geboord, is de installatie snel en eenvoudig. Dankzij de grote soft-touch-knoppen en het verlichte LCD-scherm kun je de luchtvochtigheid in de humidor wanneer je maar wilt eenvoudig controleren. Het houdt tevens de interne temperatuur van de humidor bij en is zeer instelbaar. Dit model is uitgerust met een waterpatroon dat voorbehandeld is. Om de luchtbevochtiger te onderhouden, vul je eenvoudig het waterpatroon met gedestilleerd water wanneer het bijna leeg begint te raken. De krachtige ventilator circuleert de lucht efficiënt voor een gelijkmatige verdeling van de vochtigheid door de hele humidor. Omdat de ventilator zo krachtig en efficiënt is, hoef je je zelfs geen zorgen te maken over het draaien van je sigaren.

Kun je een bevochtiger ook in een sigarenkistje doen?

Ja, in principe kun je een luchtbevochtiger voor sigaren ook in een eenvoudig sigarenkistje doen, maar waarschijnlijk is het effect een stuk minder goed dan wanneer je gebruik maakt van een humidor. De sigarenkist moet in ieder geval volledig van hout zijn gemaakt zodat de luchtbevochtiger zijn werk kan doen en moet tevens luchtdicht zijn om het vochtgehalte effectief te reguleren. Vaak wordt aangeraden om je sigarenkistje en luchtbevochtiger in een grote Ziplock-zak of Tupperware-schaal te plaatsen voor het beste resultaat.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.