opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Geen wc-papier, maar wodka en whisky vliegt in Rusland over de toonbank!

Rusland wodka

Het coronavirus raakt ons allemaal op de één of andere manier. Maar waar we in Nederland lege schappen van wc-papier en handdesinfectiemiddel tegenkwamen, liggen de prioriteiten in Rusland nét even anders. Daar is alcohol ook in trek, maar in een iets andere vorm dan om je handen mee te reinigen. Wat blijkt: sinds de angst voor het coronavirus begon te stijgen, is het juist de wodka, whisky en bier wat niet meer aan te slepen is. Want zoals het gezegde luidt: in Russia, vodka drinks you!

Lees ook: De Infinite Whisky Bottle - heb jij er al een?

Alcoholverkoop verdubbeld

President Vladimir Poetin verlengde vorige week tot in ieder geval 30 april een betaalde periode van niet-werken in heel Rusland. Veel Russische bedrijven hebben werknemers gevraagd om thuis te werken, sommigen hebben hen gezegd onbetaald verlof op te nemen, terwijl anderen hun salaris hebben verlaagd of mensen hebben ontslagen. In Moskou mogen inwoners zelfs alleen eten of medicijnen kopen in een nabijgelegen winkel, dringende medische hulp krijgen, de hond uitlaten of het vuilnis buiten zetten.

Het land kent tot nu toe bijna 12.000 bevestigde gevallen van het coronavirus, maar dat relatief kleine aantal zorgt in het land toch voor de nodige paniek. Magnit, een van de grootste detailhandelsketens in Rusland, zegt bijvoorbeeld dat de alcoholverkoop minstens is verdubbeld sinds de gedeeltelijke lockdown van het land. "Mensen pakken alles wat ze kunnen - wodka, cognac en bier", vertelt een medewerker van een budgetsupermarkt in de regio Moskou, die de schappen met wodka stond bij te vullen. “Mensen kopen meestal wat het goedkoopst is”. 

De totale verkoop van wodka in de grootste winkelketens van Rusland is de afgelopen weken toegenomen met 31%, terwijl de aankopen van whisky en bier met respectievelijk 47% en 25% is gestegen. Flink wat, dus!

Lees ook: Kogel door de kerk: Mexicaanse bierbrouwerij stopt met brouwen van Corona

Wodka vs corona!

Sultan Khamzaev, hoofd van Sober Russia, een instelling die campagne voert om alcoholgebruik te verminderen, zei dat de piek voornamelijk werd veroorzaakt door stress, de angst dat alcohol zou opraken en de overtuiging onder veel Russen dat alcohol enige bescherming biedt tegen het nieuwe coronavirus. Mocht dat je bekend in de oren klinken, dan kan dat kloppen: ook op Hop.nl hadden we het eerder over een man die zei met whisky zijn corona-besmetting te hebben verholpen - al raden we sterk aan dit nieuws met een korreltje zout te nemen! 

De autoriteiten hebben de Russen opgeroepen af ​​te zien van zelfmedicatie met alcohol en vertellen dat het drinken van whisky, rum, wodka of bier COVID-19 niet kan genezen of kan voorkomen dat je het oploopt. "Alles proberen te behandelen met alcohol en het uitstellen van medische behandelingen verergeren de situatie alleen maar, zeker wanneer een patiënt arriveert (in een ziekenhuis), wanneer het al bijna onmogelijk is om hem te redden", zei minister van Volksgezondheid Mikhail Murashko deze week op de Russische tv.

Lees ook: Kan whisky je immuunsysteem versterken?

Nog geen limieten

Angst voor het niet meer kunnen kopen van alcohol is echter voorlopig nog ongegrond. Het ministerie van Industrie en Handel heeft het land opgeroepen geen beperkingen op te leggen aan de verkoop van alcohol, waarbij ze verwezen naar het potentieel voor ‘ernstige sociale spanningen’ als er limieten worden ingesteld. Ja, het blijkt dat die wodka is écht zo belangrijk is voor de gemiddelde Rus! 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.