opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

De Infinite Whisky Bottle - heb jij er al een?

infinite whisky bottle

In tijden van thuis-isolatie is het belangrijk dat je jezelf zoveel mogelijk blijft vermaken. Nu kan dat - zoals je hier op Hop.nl al hebt gelezen - op verschillende manieren. Zo kun je eindelijk beginnen met het brouwen van je eigen bier, maar kun je ook nog steeds genieten van creatieve, digitale bierproeverijen. Maar voor de whiskyliefhebbers onder ons hebben we een ander idee, namelijk het creëren van je eigen Infinite Whisky Bottle. Klinkt goed, right? Lees snel verder!

Lees ook: Kogel door de kerk: Mexicaanse bierbrouwerij stopt met brouwen van Corona

De Infinite Whisky Bottle

Nee, om maar meteen je bubble te bursten: de Infinite Whisky Bottle is geen magische fles whisky die zichzelf blijft vullen. Bestonden ze maar! Neem nu eens een kijkje naar je eigen whiskyverzameling. Waarschijnlijk heb je - net als wij - flink wat flessen staan waar net nog een klein bodempje in zit, netjes bewaard voor die regenachtige dag waarop je de fles tóch eens leeg zult drinken. Maar dan vraag je je af: drink je hem leeg, of laat je hem met een klein laagje in je whisky-kast staan?

Nou, er is nog een derde idee - en daar komt hij - het creëren van je Infinite Whisky Bottle. In feite is het een vrij eenvoudig idee: je neemt een aantal van die veel te lege flessen, en creëert een unieke ‘huismix’. Iedere keer als je een nieuwe fles whisky opent, voeg je een klein beetje aan de fles toe. Op die manier heb je een geheel unieke fles whisky die nooit op raakt, maar die constant in smaak, kleur en geur blijft evolueren. 

Lees ook: Kan whisky je immuunsysteem versterken?

Waarom whisky mengen?

Het mengen van whisky is niet eenvoudig. Het kost meesterblenders jaren om hun vaardigheden te optimaliseren en nieuwe whisky’s te creëren. Maar zou dat jou weerhouden van zelf thuis aan de slag te gaan? Nee, natuurlijk niet. Jij als Hop-bezoeker bent een creatieveling, dat weten we maar al te goed. Daarom raden we je aan om zelf ook aan je Infinite Whisky Bottle te beginnen en een duik te nemen in de wereld van whisky blenden. 

Het vak van master blender is een ambacht die je zonder twijfel een fijne kunst mag noemen. Maar met zo’n oneindige fles whisky heb je dus helemaal geen jarenlange ervaring nodig om te experimenteren. Blijf gewoon constant nieuwe whisky’s toevoegen wanneer je er weer eentje koopt (of cadeau krijgt). Het interessante van dit experiment is dat je nieuwe huismix in de loop van de tijd verandert. Het eindresultaat is een fles die misschien nooit leeg raakt, een levende fles die verandert en groeit zoals jij.

Lees ook: 25-jarige Brit zegt hét coronamedicijn te hebben gevonden: whisky

Hoe te beginnen?

Bij het maken van je eigen Infinite Whisky Bottle zijn de mogelijkheden eindeloos. Onze tip? Begin met een fles redelijk geprijsde whisky waarvan je weet dat je hem lekker vindt - dit geeft je een goede basis en stelt je in staat om voort te bouwen op smaken die je al kent. Stop deze in een oude whisky fles of whisky karaf. Vervolgens begin je zelf met experimenteren. Denk na over waar je naartoe wilt met een bepaalde fles (want ja, je kunt meerdere Infinite Whisky Bottles maken!). Is hij net even te droog? Voeg dan een zoetige whisky toe. Te zwaar? Voeg een lichtere whisky toe. De smaak perfectioneren ligt geheel in eigen hand. Het is goed om bij te houden wat, wanneer en hoeveel je toegevoegd hebt. Misschien op een sticker op de fles, maar een notitieblokje werkt ook. 

De beste tip die we kunnen geven, is om niet te bang te zijn om te experimenteren - zelfs wanneer het aankomt op het mengen van verschillende soorten dranken. Een Schotse Islay mengen met een Amerikaanse bourbon? Why not! Veel whisky-liefhebbers mengen dergelijke Infinite Whisky Bottles met whisky’s uit dezelfde streek of regio, maar of jij dat ook doet, is geheel aan jezelf. Het hele punt van een infinity-fles is om de vele verschillende smaken van whisky te ontdekken. En wie weet ligt er wel een baan als master blender voor je in het verschiet!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.