opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Kogel door de kerk: Mexicaanse bierbrouwerij stopt met brouwen van Corona

corona bier productie

Het zal je vast opgevallen zijn op de ontelbare Facebook-posts die de afgelopen weken de ronde deden. Complete vakken in de supermarkt die leeg waren geplunderd, op één vak na: het Corona-bier. Het om zich heen slaande virus dat voor een gigantische pandemie heeft gezorgd, heeft het smakelijke biertje niet veel goeds gedaan. Sterker nog: uit sommige hoeken in Amerika kwamen zelfs berichten dat mensen er dachten dat het juist het biermerk was wat voor de besmetting zorgde. Tja…

Lees ook: Bierbrouwers ten tijde van corona: proeverijen via de webcam!

Bye bye Corona?

En nu is het moment gekomen: het coronavirus heeft er letterlijk voor gezorgd dat de productie van het Corona-bier compleet stil is komen te liggen. Grupo Modelo, een producent van het biermerk, heeft gisteren aangekondigd te stoppen met het brouwen van Corona-bier en andere merken, die naar ruim 180 landen worden geëxporteerd. De voornaamste reden is wellicht alleen anders dan je zou denken. Het bedrijf zou namelijk als niet-essentieel zijn verklaard door de overheid, een actie die gericht is op het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. 

De Mexicaanse regering kondigde deze week een noodsituatie op gezondheidsgebied aan en beval de opschorting van niet-essentiële activiteiten nadat het aantal coronavirusgevallen in het land de 1.000 overschreed. De brouwer zei in een verklaring dat de schorsing vanaf zondag van kracht zal worden en dat de productie al aan het afbouwen was tot een niveau waarop deze zou kunnen worden hervat zodra de schorsing wordt opgeheven.

"Mocht de regering het bier aanmerken als essentieel product, dan zijn we bij Grupo Modelo klaar om een plan uit te voeren waarbij meer dan 75 procent van ons personeel thuiswerkt", laat een woordvoerder weten over de beslissing van de Mexicaanse overheid. 

Lees ook: Kan whisky je immuunsysteem versterken?

Negatieve gevolgen

Slecht nieuws voor het biermerk, natuurlijk. Maar dat het COVID-19 virus niet gunstig was voor het drankje, was al eerder duidelijk. In de eerste twee maanden van 2020 leidde het virus tot een flinke omzetverlies. De uitbraak van het virus viel samen met het Chinese Nieuwjaar en dat was ook goed te merken: de vraag naar Corona bier was in het normaal gesproken zo feestelijke moment flink lager dan normaal. Maar ook de Verenigde Staten zou ruim 38% van de bierdrinkers Corona links laten liggen ten tijde van het virus. 

Overigens is het nog maar de vraag of het biermerk deze hele situatie überhaupt wel zal overleven. Wanneer we een duik in de geschiedenis nemen, dan komen we bijvoorbeeld ook het ooit enorm populaire merk Ayds - een bedrijf dat snoepjes maakte die werkten als eetlustonderdrukkers. En bedrijf was booming, tot AIDS wereldwijd steeds bekender werd. Het merk werd uiteindelijk uit de handel genomen, en velen denken dat dit met de ziekte gelinkt kan worden. Of Corona-bier ooit nog zo populair wordt als vóór het virus, dat zal dus moeten blijken.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.