opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

3 type messen die elke man hoort te bezitten

3 type messen die elke man hoort te bezitten

Messen zijn niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Van het openen van pakjes, het snijden van groenten en fruit tot het bereiden van heerlijke stukken vlees voor op de Kamado. Maar niet iedereen weet welk type mes het meest geschikt is voor elke activiteit. Dus hoe kies je het juiste type mes bij de juiste taak? Daar heb je ons voor, natuurlijk! Vandaag zetten we een aantal must-have messen op een rij die iedere zichzelf respecterende man in zijn assortiment zou moeten hebben.

Een zakmes

Het zakmes is altijd onmisbaar geweest voor mannen. Vanaf het begin der tijden was er behoefte aan gereedschap - en wat is er beter gereedschap dan iets dat je altijd bij je kunt dragen? Elke man heeft een zakmes nodig om het simpele feit dat het van pas kan komen wanneer je het het minst verwacht. Of je nu aan het kamperen bent en iets moet snijden of je hebt een noodgeval met je auto en een onderdeel ligt buiten je bereik, een zakmes kan altijd van pas komen. Als je aan survival doet of gewoon graag tijd buiten doorbrengt met vrienden, raad ik je aan er een te investeren. Het is de prijs waard voor alle voordelen die je ervan zult hebben.

Hoe geavanceerd de technologie ook wordt, ze zal nooit alles kunnen doen wat een goed ouderwets zakmes kan doen! Je herinnert je misschien dat je vader aan elke zoon er een gaf toen ze jong waren; misschien nam hij ze zelfs mee op kampeertochtjes of visexcursies. Waarom zou je die gemak en dat nostalgische gevoel ooit opgeven? Er is een oud gezegde dat zegt "Een zakmes is het belangrijkste gereedschap dat je ooit bij je zult dragen" Wat de toekomstige technologie ons ook voor de voeten werpt, er zal geen app of iets anders bestaan dat alle functionaliteit biedt zoals een good ol' fashioned zakmes dat doet.

Ben je op zoek naar het perfecte zakmes? We hebben een ruim assortiment zakmessen om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een old school klassieker of een trendy modern ontwerp, er is zeker iets dat jouw taal spreekt! Je vindt bij ons veel verschillende soorten en stijlen; grote met meerdere lemmeten of kleine alledaagse draagmogelijkheden. Bovendien zijn al onze messen van uitstekende kwaliteit, zodat ze je nooit in de steek zullen laten als het er op aan komt - zoals zelfverdediging tegen beren die 's nachts rondsluipen op campings (waargebeurd verhaal!)

Hoge kwaliteit keukenmessen

De keuken van een man is zijn koninkrijk. Als hij goede messen heeft, zal hij snel en gemakkelijk al het hakken, fijnhakken en in blokjes snijden kunnen doen dat nodig is om een snelle maaltijd in elkaar te flansen. Goede keukenmessen kunnen een flinke investering zijn, maar is de prijs in termen van bespaarde tijd, moeite en stress zeker waard. Dit komt omdat een goed mes nooit bot zal worden, breken of buigen. Het zal gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn en ook buitengewoon lang scherp blijven. Investeren in de beste kwaliteit messen betekent dat je elke keer weer met gemak door elk ingrediënt kunt snijden. Dit betekent geen geworstel meer en geen slapeloze nachten meer waarin je je zorgen maakt over hoe je de volgende BBQ moet voorbereiden.

Koken is als een kunstvorm. En als je een meesterkok wilt zijn, dan moet je keuken voor elke taak het juiste gereedschap hebben om dat perfecte eindresultaat te bereiken. Een goede kok weet wanneer hij tekort komt en wil nooit iets minder dan perfectie op zijn bord of zelfs in zijn afwasmachine! Het is niet alleen belangrijk hoe schoon alles eruit ziet, maar ook wat nodig is voor succes bij het koken - verse ingrediënten, scherpe messen (vergeet de schaar niet!) en meer afwas dan je kunt tellen moeten allemaal hun weg vinden in het huis van elke respectabele kok. Een goed stel messen is gewoon van onschatbare waarde - dus koop een mooi groot stuk staal en verwen jezelf.

Om van je keuken een plek te maken waar je graag wilt zijn, is het belangrijk dat ook de esthetiek je bevalt. Daarom hebben we op Hop.nl een aantal prachtige betaalbare sets in verschillende maten met bijpassende vormgeving en kleurstelling voor je in petto - zodat ze elke moderne of zelfs traditionele keuken kunnen aanvullen! Niet alleen snijden deze messen overal gemakkelijk doorheen, maar als je ze uitstalt in plaats van ze op te bergen als ze niet gebruikt worden, zal iedereen die op bezoek komt ook hun schoonheid bewonderen. Als je nog geen aantrekkelijke messenset hebt om thuis mee te koken, dan weten we zeker dat deze betaalbare maar zeer kwalitatieve sets in de smaak zullen vallen.

Een survival mes

Er zijn veel verschillende manieren om van de natuur te genieten. Sommige mensen houden van de veilige en gemakkelijke manier, anderen voelen zich avontuurlijk bij elke stap die ze in hun natuurlijke omgeving zetten. Het is niet nodig dat iemand een avonturier is om alles wat Moeder Natuur ons gegeven heeft te waarderen; maar als je een echt avontuur wilt, dan helpt een survival mes je tijd buiten een stuk spannender en aangenamer te maken. Hier op de redactie van Hop vinden we in ieder geval dat elke man op zijn minst één survival mes zou moeten hebben, al is het alleen maar om hoe vet ze eruit zien. Het oog wil ook wat, toch?

Mocht je wat tijd over hebben, zoek dan eens op Youtube wat echte survival-freaks op. Het is altijd boeiend om echte survivalisten over messen te horen praten. Voor een leek zou de doorsnee mens kunnen denken dat elk scherp voorwerp zijn werk zou doen als het maar hard genoeg gebruikt werd - maar niets is minder voor hen die meer vertrouwd zijn met de buitenwereld. Als je de natuur in trekt en jezelf van voedsel probeert te voorzien dan zijn er allerlei manieren waarop je gereedschap bot kan worden of breken als het niet duurzaam genoeg is; als deze dingen gebeuren dan kan je leven afhangen van wat voor mes je bij de hand hebt.

Het klinkt overdreven, maar avonturiers die dit al eens meegemaakt hebben weten hoe belangrijk messen van goede kwaliteit echt kunnen zijn bij het verkennen van wild terrein - zoveel verschillende situaties vereisen specifiek gereedschap, wat verklaart waarom er tegenwoordig een grote verscheidenheid op de markt is. Kwalitatieve survival-messen kunnen worden gebruikt voor tal van doeleinden, waaronder villen, hakken, snijden, doorboren en snijden - zo'n beetje alles wat er tijdens het survivallen op je pad kan komen. Voor wie zijn buitenexpedities serieus neemt, staat het buiten kijf dat het bezit van een uitstekend survival mes kan leiden tot meer veiligheid en comfort tijdens je wilde survival avonturen.

Terug