opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

5 redenen waarom alcohol helemaal niet zo slecht voor je hoeft te zijn

gezond alcohol

Ja, ja. We weten allemaal dat alcohol - zeker in grote hoeveelheden - niet bepaald goed voor je is. Maar tegelijkertijd zijn we hier op Hop.nl ook gewoon gigantisch fan van een lekker glaasje whisky, een ijskoud (zelfgebrouwen) biertje, een mixdrankje hier en daar of als we echt gek doen wat shotjes sterke drank. Daarom gaan we vandaag gewoon eens lekker hypocriet zijn, en je 5 redenen geven hoe alcohol wél goed voor je kan zijn. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat met mate alcohol drinken op een aantal verrassende manieren wel degelijk gunstig kan zijn voor de gezondheid. Pak er dus lekker een biertje bij en ga er maar eens goed voor zitten!

#1 - Van matig alcoholgebruik leef je langer!

Het is waar dat overmatig drinken kan leiden tot ziekte en ziekte, waaronder verschillende soorten kanker, hersenschade en leverschade, en het kan zelfs je levensduur verkorten . Maar matig drinken kan je misschien zelfs helpen langer te leven. Althans, als we een Spaans onderzoek uit 2014 moeten geloven. De onderzoekers ontdekten in de loop van 12 jaar dat mensen die ‘lage hoeveelheden wijn verspreid over de week’ dronken, een 25% lagere sterftekans hadden. En ja, sterven doen we allemaal, maar met een drankje op dus minder snel. Een ander onderzoek uit 2017 volgde ongeveer 333.000 volwassenen die alcohol drinken en ontdekten dat degenen die hun drinkgewoonten matig hielden, een 21% lager risico op sterfte zagen dan deelnemers die nooit dronken. Het magische woord is natuurlijk ‘met mate’. Want als je jezelf na 10 shotjes tequila om een boom heen vouwt heb je weinig meer te leven…

#2 - Alcohol kan helpen bij mannelijke vruchtbaarheid

Je zal niet de eerste zijn die hem na overmatig alcoholgebruik niet meer omhoog kunt krijgen, maar uit onderzoek blijkt dat dit wonderlijke goedje dus zelfs kan helpen je vruchtbaarder te maken. Een 2018-studie uitgevoerd door een Italiaanse vruchtbaarheidskliniek en gepubliceerd in het tijdschrift Andrology toonde aan dat de mannelijke vruchtbaarheid het hoogst was bij deelnemers die vier tot zeven drankjes per week consumeerden in vergelijking met degenen die tussen een en drie alcoholische dranken of meer dan acht dronken. Mocht je dus op zoek zijn naar een optimale vruchtbaarheid, dan kan een drankje dus waarschijnlijk geen kwaad. En daar komt nog eens bovenop dat alcohol ons geiler maakt, wat de zin in seks tussen jou en je partner flink kan vergroten. Op zich wel handig bij een kinderwens!

#3 - Alcohol maakt korte metten met verkoudheid

Hoewel te veel alcohol verkoudheidssymptomen kan verergeren door je uit te drogen en mogelijk in wisselwerking te treden met medicijnen, lijkt matig drinken je te helpen in de eerste plaats te voorkomen dat je verkouden wordt. In een studie uit 1993 van de afdeling psychologie aan de Carnegie Mellon University, ontdekten onderzoekers dat matig alcoholgebruik leidde tot een afname van verkoudheidsgevallen bij - mensen die niet roken, dus laat die sigaren maar liggen. In 2002 ontdekten Spaanse onderzoekers dat door het drinken van acht tot 14 glazen wijn per week (met name rode wijn) het risico op verkoudheid met 60% werd verminderd. "Wijn is rijk aan antioxidanten, en deze chemicaliën helpen je lichaam voor te bereiden om eventuele vrije radicalen in je systeem te bestrijden door je lichaam toe te staan resveratrol te absorberen, een belangrijke samenstelling die helpt je ​​immuunsysteem in topvorm te houden”, vertelde de onderzoeker. Als hij het zegt…

#4 - Alcohol vermindert je kans op dementie

In een reeks studies gepubliceerd door het tijdschrift Neuropsychiatric Disease and Treatment in 2011 werd gemeld dat matige drinkers (degenen die één of twee drankjes per dag dronken) 23% minder kans hadden cognitieve stoornissen of de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen. "Kleine hoeveelheden alcohol kunnen in feite hersencellen fitter maken. Alcohol in matige hoeveelheden belasten de cellen en dus worden ze harder om een antwoord te bieden aan grote spanningen onderweg die dementie kunnen veroorzaken," zei Edward J. Neafsey, co-auteur van de studie. “We raden niet aan dat niet-drinkers beginnen te drinken, maar matig drinken - als het echt matig is - kan nuttig zijn."

#5 - Alcohol-bevattende drankjes zitten boordevol voedingsmiddelen

Geloof het of niet, verschillende alcoholische versnaperingen, zoals bijvoorbeeld bier, zitten bomvol gezondheidsvoordelen wanneer we kijken naar de gebruikte ingrediënten. Door af en toe van een lekker biertje te genieten, kun je profiteren van de aanwezige vitaminen, mineralen en eiwitten die erin te vinden zijn. Ondertussen heeft wijn ijzer, evenals de bovengenoemde antioxiderende eigenschappen. Nee, een koud glas bier moet niet de plaats innemen van je dagelijkse groenten en fruit, maar af en toe een drankje kan dus best onderdeel zijn van een algeheel uitgebalanceerd dieet en levensstijl zonder je gezondheid op een negatieve manier te beïnvloeden.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.