opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

5 redenen waarom elke man een bijl in zijn arsenaal moet hebben

5 redenen waarom elke man een bijl in zijn arsenaal moet hebben

Bijlen zijn een van de meest veelzijdige gereedschappen die een mens kan bezitten. Van hout hakken tot helpen in een overlevingssituatie, een bijl kopen kan van pas komen bij een groot aantal taken. Hier zijn een paar redenen waarom elke man een bijl in zijn arsenaal zou moeten hebben!

Het bouwen van een schuilplaats

Een bijl kan een heel nuttig hulpmiddel zijn als het gaat om het bouwen van een schuilplaats. In een overlevingssituatie kan een bijl je helpen snel bomen om te hakken, zodat je een schuilplaats kunt bouwen. Een bijl kan ook gebruikt worden om boomstammen in kleinere stukken te splijten, die dan als bouwmateriaal voor je schuilplaats gebruikt kunnen worden. Als je het geluk hebt een kampeerbijl te bezitten, kan die ook gebruikt worden voor klussen als tentpalen in slaan of spijkers in slaan. Als je dus een veelzijdig en duurzaam gereedschap zoekt dat je kan helpen bij het bouwen van een onderkomen, is een bijl een goede keuze.

Het hakken van hout voor vuur

Een andere goede reden om een bijl te bezitten is om hout te hakken. Dit is natuurlijk een van de meest voorkomende toepassingen van een bijl, maar het is ook een van de belangrijkste. Als je in een situatie komt waarin je een vuur moet maken, kan een bijl van pas komen voor het hakken van hout. Ook hier zullen verschillende soorten bijlen beter geschikt zijn voor deze taak. Een kapbijl of een kloofbijl bijvoorbeeld maken snel werk van het hakken van hout. Zorg er wel voor dat je een bijl kiest die de juiste maat en het juiste gewicht voor je heeft, want dat zal de taak veel gemakkelijker maken.

Helpen in een overlevingssituatie

In een overlevingssituatie kan een bijl een redder in nood zijn. Hij kan voor van alles gebruikt worden, zoals hout hakken, een schuilplaats bouwen, en zelfs vuur maken. Dus als je ooit in een situatie komt waarin je buiten moet overleven, zorg dan dat je een bijl bij je hebt. Een geweldige toevoeging aan je survival-kit! In sommige gevallen kan een bijl ook gebruikt worden om je te verdedigen tegen agressieve wilde dieren. Als je bijvoorbeeld door een beer wordt aangevallen, kun je je in noodgevallen bijl gebruiken om je te verdedigen. Zorg er alleen voor dat je weet hoe je hem correct moet gebruiken en dat je het gedrag van het dier kent. Je kunt ook overwegen een werpbijl bij je te dragen, maar die vereist wél wat meer skill...

Om mee te pronken tegenover je maten

Laten we eerlijk zijn: mannen houden van bijlen, machetes, zwaarden en ga zo maar door. Er is gewoon iets met een bijl waardoor mannen zich machtig voelen. Het is de perfecte manier om je kracht en mannelijkheid aan je maten te tonen. Een bijl is ook een geweldig gereedschap voor elke buitenactiviteit, van kamperen tot wandelen tot vissen. Dus waarom zou je er niet een aan je verzameling toevoegen? Je zult er geen spijt van krijgen! Een bijl is daarnaast een toffe toevoeging voor aan de muur in je man-cave, en is helemaal geweldig als je er ook een open haard hebt staan. Samen met wat maten in het bos voor hout zorgen is een geweldige manier van tijdverdrijf!

Klimmen en graven

Een bijl is ook een goed hulpmiddel om je te helpen bij zowel klimmen als graven, daarom is het gewoon praktisch om er een te bezitten. Als je dus plan bent om te gaan bergbeklimmen, dan is het een geweldig idee om een ​​bijl mee te nemen. In dit geval zal je gereedschap je kunnen helpen bij het vastklikken op de berghellingen. Omgekeerd kun je je bijl ook gebruiken om te graven als dat nodig is wanneer je een schuilplaats probeert te maken of zelfs wanneer je aan het planten bent. Het is ook nuttig bij het opruimen van struiken op je kampeerterrein. De opties zijn eindeloos!

Als je een man bent die manieren zoekt om je overlevingsvaardigheden te verbeteren en van het buiten zijn te genieten, overweeg dan de aanschaf van een bijl. Bijlen kunnen zoals je leest in ontzettend veel verschillende scenario's gebruikt worden, dus er een aan je arsenaal toevoegen is écht geen overbodige luxe. Check hier snel al onze bijlen en zie of er een voor jou tussen zit.

Terug