opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

7 van de meest bizarre Hop-waardige wereldrecords!

wereldrecord

We zijn allemaal wel ergens goed in, maar er zijn mensen die écht ergens in uitblinken. De één kan rennen als een gazelle, de ander spreekt 40 talen, en weer een ander opent binnen één minuut zoveel mogelijk bierflesjes met een kettingzaag. Tja, wie zijn wij om te oordelen? Met ruim 7,5 miljard mensen op aarde is het niet gek dat er heel wat bijzondere wereldrecords zijn gevestigd, en in dit artikel nemen we een kijkje naar 7 van de meest Hop-waardige records die er zijn. Dat betekent bier, whisky, sigaren en nog veel meer!

De meeste bierflesjes in één minuut geopend met een kettingzaag

We gaan je natuurlijk niet teasen in de intro om je vervolgens te laten wachten op de details! We starten dit lijstje met een hele bijzondere vermelding, namelijk die van de New Yorkse Ashrita Furman. De man brak voor de tweede keer het wereldrecord van het openen van de meeste bierflesjes in één minuut met een kettingzaag. Mocht je zelf ooit met een kettingzaag hebben gewerkt, dan weet je vast hoe ontzettend lastig dit is. Alle flesjes die tijdens het proces kapot gingen of omver vielen, werden niet meegeteld. Het record: 24 flesjes, wat neerkomt op ongeveer één flesje per twee seconden!

Ook zo’n honger? Bereid dan je vlees op ‘s werelds grootste barbecue

Heb jij ook soms gewoon ruimte tekort op je eigen barbecue? Nou, daar zal je bij dit exemplaar geen last van hebben. In 2004 werd in de TV-show BIG! van Discovery Channel ‘s werelds grootste barbecue onthuld. Het gevaarte was meer dan 5 meter lang, 7 meter breed en 2,5 meter hoog. Ze gebruikten de monsterbarbecue om ​​heel varken, een drie-meter lange hotdog en vier kalkoenen te bereiden. Het record voor de langste barbecue staat echter op naam van de inwoners van Bayambang in de Filippijnen: ruim 8.000 grills creëerden samen de langste barbecue ooit van maar liefst 6.000 meter. 

Het dragen van bierpullen zonder een druppel te morsen

Tijdens een uitzending van de Guinness World Records Italian Show, een wekelijkse videoserie met de meest verbazingwekkende, shockerende en ontzagwekkende recordpogingen, brak Oliver Struempfel uit Duitsland met succes het record voor het 40 meter vervoeren van maar liefst 25 met een liter-gevulde bierpullen. Dezelfde man was ook al eigenaar van het vorige record, toen tilde hij er ‘slechts’ 21. De bierpullen moesten met de volledige inhoudt de finish behalen - een gemiste druppel zou een bierpul diskwalificeren. Het record voor vrouwen staat op 19 bierpullen. Ook niet mis!

Deze man heeft ‘s werelds grootste whiskycollectie

Begin oktober hadden we het al over ‘s werelds duurste whiskycollectie, dit keer gaat het om de grootste! Alfredo Gonçalves uit Lissabon heeft maar liefst 10.500 unieke flessen in zijn collectie, die hij tentoonstelt in zijn winkel Whiskey & Co. De 78-jarige man begon zijn collectie veertig jaar geleden in Afrika. Een van zijn bedrijven in die tijd was een reisbureau, waardoor hij vrij vaak reisde en zijn collectie uitbreidde. In de loop der jaren werd de collectie van Alfredo zo groot voor zijn kantoor dat hij besloot een Whiskey Shop te openen, zodat zijn collectie niet alleen door vrienden en familie, maar ook door het publiek kon worden bekeken en genoten. 

De langste sigaar ooit gemaakt

Hier op Hop.nl houden we wel van een sigaartje, maar waarschijnlijk niet zoveel als de Cubaanse sigarenroller Jose Castelar. De man verbrak in 2016 zijn eigen wereldrecord en rolde een sigaar van maar liefst 90 meter lang! Hij deed dit om de 90e verjaardag van revolutionaire leider Fidel Castro te vieren; hij gebruikte meer dan 80 kilo (176 lbs) tabak om de sigaar te maken. De 71-jarige man is inmiddels 5-voudig recordhouder en vertelde dat hij tien dagen bezig was met zijn enorme sigaar. “Zo’n 12 uur per dag. Aan het einde was de sigaar iets meer dan 90 meter, maar we hebben hem getrimd om de 90e verjaardag van onze geliefde Comandante te vieren," zei Castelar.

Nog wat geld liggen én dorst? Dit is ‘s werelds duurste cocktail!

In mei 2014 werd het wereldrecord gebroken voor ‘s werelds duurste cocktail. De Australische barman Joel Heffernan maakte een ruim 12.000 euro kostende cocktail met Croziet cognac als basis - een cognac die alleen al voor zo’n 5.000 euro per glas wordt verkocht. Het meest ongelooflijke aan deze cocktail, die meer kost dan een goedkope auto, is dat de man die hem bestelde er maar een paar slokjes van nam. Maar goed, kennen we allemaal niet iemand die héél makkelijk met geld om gaat na een paar drankjes?

Of ga toch voor dit gigantische glas bier…

Of het net als de cocktail hierboven 12.000 euro kost weten we niet, maar goedkoop zal ‘s werelds grootste biertje niet zijn. Op 6 juli 2014 werd in het Verenigd Koninkijk het record verbroken voor het grootste glas bier ooit geschonken. Het 2,23 meter hoge glas was gevuld met maar liefst 2082 liter Stod Fold Gold bier, geproduceerd door Angus Wood en Ed Dupuy van Stod Fold Brewing Company. Het gas had een diamter van 1,12 meter en het duurde meer dan tien uur om hem te vullen. Leuk detail: het glas bevatte 3.664 ‘pints’ (473 ml), één voor elke kilometer van de Tour de France.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.