opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Aston Martin & Bowmore komen met fles whisky van 55.000 euro

aston martin bowmore

Heb je van de week geen geluk gehad om de historische whisky uit de S.S. Politician op de kop te tikken, maar ben je wél op zoek naar een unieke fles. Houd je daarnaast óók nog eens van bloedsnelle auto’s? Nou, dan hebben we wederom goed nieuws voor je! Autofabrikant Aston Martin werkte namelijk samen met whiskyproducent Bowmore om een enorm speciale whisky te maken. Het enige minpuntje is het prijskaartje. Daar staat ruim 55.000 euro op geschreven

Lees ook: Dit is waarom whisky écht niet alleen meer voor oude (stoffige) mannen is!

Exclusieve whisky

De autofabrikant en de whiskydistilleerderij hebben in 2019 een samenwerking aangekondigd om exclusieve bottelingen en uitgaven te creëren. De Black Bowmore DB5 1964 is de eerste release als onderdeel van deze samenwerking. Het is een 31-jarige whisky waarvan wordt gezegd dat het een viering is van "een definitief moment in de geschiedenis" voor zowel Bowmore als Aston Martin.

De whisky is een Bowmore Black 1964 single malt whisky in een prachtige Aston Martin DB5 verpakking, een auto die uit hetzelfde tijdperk stamt. Voor Bowmore was 1964 het jaar waarin een nieuwe ketel werd geïnstalleerd. Hierdoor betrad de distilleerderij het "moderne tijdperk van het distilleren" toen kolenvuren werden vervangen door stoom als middel om de ketels te verwarmen. Van deze nieuwe ketel was Black Bowmore de eerste distillatie. Het werd voor het eerst gedestilleerd op 5 november 1964.

Lees ook: Drink je elke dag whisky? Dit doet het met je lichaam...

Historisch hoogtepunt

David Turner, Bowmore-distilleerderijmanager, had er het volgende over te vertellen: “1964 vertegenwoordigt een belangrijke datum in de moderne geschiedenis van de distilleerderij. Niet alleen een sleutelmoment in de manier waarop we onze spirit distilleerden, maar misschien nog wel belangrijker omdat we juist deze spirit Black Bowmore creëerden. Deze bepalende momenten zijn fundamenteel voor de geschiedenis van Bowmore. Deze samenwerking met Aston Martin heeft ons in staat gesteld om deze iconische single malt opnieuw op de meest ongelooflijke manier te presenteren”

Voor Aston Martin was dezelfde periode óók een hoogtepunt. Het automerk bracht namelijk in 1963 de iconische DB5 uit. De auto maakte een jaar later zijn debuut op het scherm in de James Bond-klassieker Goldfinger. Marek Reichman, executive vice president en chief creative officer van Aston Martin Lagonda, zei: "Deze opwindende nieuwe associatie met Bowmore geeft ons de perfecte gelegenheid om een ​​vitaal deel van onze met sterren bezaaide geschiedenis te vieren door de ongeëvenaarde aantrekkingskracht van de iconische DB5 te combineren met de gekweekte smaken van deze wereldberoemde single malt."

Lees ook: 5 tips om whisky te proeven als een echte expert

27 stuks á 55.000 euro per stuk!

De whisky is gebotteld op 49,6% ABV en het smaakprofiel wordt beschreven als "intense smaken van mango, passievrucht en acaciahoning verweven met een krachtige combinatie van koffie en tabaksrook". Elke fles wordt geleverd in een handgemaakte presentatiedoos, geïnspireerd op het kusthuis van de distilleerderij op het eiland Islay. Er zijn slechts 27 flessen gemaakt en er zullen er 25 te koop zijn. Jawel, voor die prachtige 55.000 euro. Trek die zak met geld dus maar onder het matras vandaan! De Black Bowmore DB5 1964 is verkrijgbaar vanaf komende herfst.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.