opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Eh, wat?! Blaas van man explodeert na het drinken van teveel bier

man blaas bier

Dat we hier achter de schermen van Hop van een biertje houden, dat weten jullie inmiddels wel. Ook onze klanten kunnen een koude klets wel waarderen. Maar vandaag hebben we toch echt even een belangrijke public service announcement voor jullie. Want hoe lekker die biertjes ook smaken en hoe lekker de op de BBQ gemaakte hapjes ook zijn, ga als-je-blieft naar de wc wanneer je moet. Dat zal ook een Chinese man je vertellen, wiens blaas letterlijk explodeerde na het drinken van teveel bier…

Lees ook: 8 redenen waarom bier niet alleen smaakvol, maar ook gezond is!

Nature’s call

De 40-jarige man, enkel bekend als de heer Hu, viel naar verluidt in slaap - ahem, flauwgevallen? - na het drinken van 10 flessen bier tijdens een pittig avondje drinken - zonder een keer gehoor te geven aan de oproep van de natuur, meldt Zhuji Daily. 

Na hevige buikpijn te hebben ervaren, meldde de met pils gevulde ziel zich bij het Zhuji People's Hospital in Zhejiang, Oost-China, waar uit een CT-scan bleek dat zijn blaas op drie plaatsen was gescheurd. De door het niet-plassen veroorzaakte pijn was zo hevig dat Hu niet plat kon liggen en hij slaagde er ondanks verschillende pogingen niet in zijn enorme urinereservoir te ontlasten.

Wat het nog erger maakte was dat een van de gaten was gescheurd in de richting van de buikholte van de patiënt. Dit zorgde ervoor dat een deel van zijn darmen in de blaas leegliep - een complicatie die artsen als potentieel fataal beschouwden als deze niet onmiddellijk werd hersteld.

Lees ook: Drink je elke dag whisky? Dit doet het met je lichaam...

Bier-explosie

Gelukkig konden ze Hu's leven redden via een spoedoperatie, en hij is sindsdien uit het ziekenhuis ontslagen nadat hij volledig hersteld was, blijkt uit berichten van lokale media. Hoewel dergelijke blaasontploffingen zeldzaam zijn, beweert het plaatselijke ziekenhuis dat ze elk jaar minstens één patiënt opnemen met een dergelijk geval. En bier drinken is blijkbaar het perfecte recept voor een geperforeerd plaszakje.

"Wanneer je alcohol drinkt, zorgt dit ervoor dat het lichaam meer urine produceert dan normaal, dus dat kan er mogelijk toe bijdragen dat de blaas vol komt te lopen", vertelt Dr. Bradley Gill, een gecertificeerde uroloog aan de Cleveland Clinic in Ohio. “Wanneer een persoon zich in een dronken toestand bevindt, is hij zich minder bewust van deze volheid. Dit kan leiden tot een traumatische blaasruptuur”, vervolgt hij. 

Lees ook: Mannen mogen niet meer dan 1 alcoholische drank per dag drinken, zeggen experts

Kei-gezond drankje!

Mocht je nu denken: Ik laat dat biertje vanavond maar staan, straks is mijn blaas kapot… dan raden we je aan gewoon lekker naar de wc te gaan wanneer je moet, dan komt alles namelijk goed. Want wist je dat er ook flink wat voordelen aan bier zitten? Zo blijkt uit onderzoek dat gematigd bier drinken mensen juist langer laat leven, maar ook dat het drinken van bier je enorm relaxed kan laten voelen na een drukke werkweek. 

Daarnaast is bier soms zelfs veiliger om te drinken dan water! Weliswaar niet in Nederland, maar wel in landen waar de kwaliteit van het water niet al te best is. Bier wordt namelijk gekookt tijdens het brouwproces en blijft daarna schoon doordat de fles wordt afgesloten en verzegeld. En zelfs wanneer bier over datum is, kunnen er geen levensbedreigende bacteriën (ziekteverwekkers) in bier leven. Kortom: knal er maar gewoon eentje open vanavond!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.