opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

De vele voordelen van een baard in de winter

De vele voordelen van een baard in de winter

Heb jij al een baard? Als Hop-bezoeker is de kans best groot, maar zo niet: waar wacht je nog op?! Er zijn veel voordelen aan het hebben ervan. Het kan je bijvoorbeeld zelfs helpen bij het zoeken naar een baan! Volgens verschillende onderzoeken maken lange baarden slechts een paar procent uit van de gezichtshaarstijlen in ons land, maar ze worden gelukkig steeds populairder. Dus als je die goedbetaalde functie wilt binnenhalen, dan is het misschien tijd voor een upgrade...

Als je denkt dat er niets mis is met je huidige look, neem dan even de tijd om na te denken over alle voordelen van het dragen van gezichtsbeharing. Je bespaart o.a. geld op scheermesjes en andere verzorgingsproducten, je blijft warmer tijdens de kille wintermaanden én je krijgt meer aandacht van vrouwen. En dan zijn we er nog lang niet, want óok in de winter biedt een baard bijzondere voordelen.

Bescherming van de winterse kou

De meeste mensen denken dat baarden alleen voor de winter zijn, maar ze hebben het mis! Een baard kan je het hele jaar door tegen de kou beschermen. Als je bijvoorbeeld een volle gezichtsbaard hebt, vormt die een isolerende luchtlaag tussen je huid en de wind of sneeuw. Je blijft hierdoor warmer omdat warmte in deze laag wordt opgesloten.

En als je als een echte viking zonder jas naar buiten wil? Dan kan dat! De isolatie helpt de warmte binnen je lichaam te houden, zodat je niet zoveel lagen over je kleding nodig hebt. Oké, trek misschien toch maar een jas en sjaal aan tijdens de winterse kou, maar begrijp dat zo'n baard je écht wat kan helpen iets van die kou tegen te gaan. En dat is nog niet alles...

Een geweldig product om je baard in goede shape te houden is onze baardverzorgingsset van Percy Nobleman (€40,-). Deze set bestaat uit een baardshampoo, baardolie, baardbalsem én een baardkam. 

Bescherming tegen verkoudheid en griep

Je neus is vaak een van de eerste plaatsen waar ziektekiemen rondhangen als iemand in de buurt niest. Als je een baard en snor hebt, dan zullen de ziektekiemen het moeilijker hebben om bij je neus te komen omdat het haar ze insluit. De haren die in de neusgaten groeien, zijn door de natuur ontworpen om de longen te beschermen tegen de invasie van bacteriën en deeltjes in de lucht. 

Als we extra haar hebben zoals een baard om te filteren wat we inademen, draagt ​​dit bij aan deze beschermende aard. Baarden helpen je ook beschermen tegen andere infecties van de luchtwegen, zoals verkoudheid en griep. Een studie toonde zelfs aan dat baarden je risico om ziek te worden zelfs kunnen helpen verminderen! Maar om echt te profiteren van de gezondheidsvoordelen van een baard, moet je goede hygiëne toepassen en de baard regelmatig schoonmaken.

Zonder goede hygiëne géén voordelen!

Mocht je nu denken dat het een goed idee is om je baard te laten staan en er vervolgens niets mee te doen, dan raden we je dat ten strengste af. Want hoewel een baard je dus kan beschermen tegen sommige dingen, staat hygiëne hierbij centraal. Want waar de baard kan werken als een filter voor bijvoorbeeld bacteriën en andere stoffen, zorgt zo'n baard er óók voor dat die stoffen juist lekker lang blijven hangen - tenzij je hem dus dagelijks wast.

Hoe houd je je baard in goede conditie?

Ondanks dat je baard dus een goede bescherming kan bieden in de winter, is een goede baardverzorging juist gedurende de koude dagen extreem belangrijk. Hier zijn wat tips om ervoor te zorgen dat je baard het hele jaar door gezond, zacht en glanzend blijft.

  • Baardverzorging begint in met het aanschaffen van een goede borstel en kam, die je idealiter elke dag moet gebruiken om oliën te helpen verdelen, het haar te ontwarren en schilfertjes te verwijderen. Baardborstels zijn ook heel geschikt om de gezichtshaarfollikels te stimuleren en je baardharen in een gelijkmatige richting te laten groeien.
  • Was je baard tijdens het douchen met shampoo om het vuil (en dus die bacteriën) dat erin blijft hangen kwijt te raken. Baardhaar is grover dan het haar op je hoofd en kan heel snel vet worden - wat betekent dat als je niet regelmatig genoeg wast, vuil en viezigheid in de haarfollikels blijven vastzitten, waardoor je haar langzamer gaat groeien en uiteindelijk zelfs kan uitvallen.
  • Vergeet ook niet een speciale gezichtsverzorgingscrème of baardolie of baardbalsem te gebruiken. Dit maakt je baard niet alleen glanzender, maar het ruikt ook nog eens heerlijk! Baardoliën zijn vooral nuttig voor wie een langere baard heeft. Als je een kortere baard hebt lijkt het misschien zonde, maar vertrouw ons: het helpt écht om hem in goede conditie te houden.

Wil je meer lezen over hoe je je baard in topconditie houdt? Lees dan ons artikel over 5 tips voor een gezonde én mooie baard.

Terug