opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Dit is officieel de beste whisky van 2021!

Dit is officieel de beste whisky van 2021!

Ben je op zoek naar een nieuw flesje whisky? Dan is er op dit moment ééntje die je écht moet proberen: de Glen Scotia 25 jaar oude Single Malt. Deze whisky werd beoordeeld in 31 afzonderlijke categorieën en werd uitgeroepen tot de beste whisky ter wereld tijdens de San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) 2021. In totaal verloeg de whisky ruim 3800 andere inzendingen. 

Lees ook: Zeldzame whisky’s zijn geliefd, maar wat maakt een whisky zeldzaam?

De beste whisky van 2021

De SFWSC werd opgericht in het jaar 2000 en wordt inmiddels gezien als de grootste competitie van gedistilleerde dranken in de VS. Met zijn panel van gevierde juryleden met meer dan twintig jaar ervaring in de branche, wordt SFWSC beschouwd als een zeer prestigieuze wedstrijd om aan deel te nemen. Het verdienen van een medaille van de organisatie helpt hier om wereldwijd een grotere merkwaarde aan het product toe te voegen.

Gebotteld op 48,8% ABV zonder toegevoegde kleur of koude filtratie, biedt deze 'Best in Show'-whisky op de SFWSC 2021 een fruitig en zoet karakter met scherpe kusttonen en hints van de zee. Deze complexe en elegante whisky wordt zachtjes gerijpt in de beste Amerikaanse eikenhouten vaten voordat hij in first-fill bourbon vaten wordt gestopt voordat hij uiteindelijk wordt gebotteld.

Lees ook: Biertekort dreigt, maar geen paniek: maak thuis gewoon je eigen bier!

Whiskyhoofdstad van de wereld

"De Glen Scotia 25-jarige is echt een uitstekende drank en heeft in de loop der jaren een aantal van de beste prijzen uit de industrie gewonnen, maar dit moet een van de meest trotse momenten zijn voor de distilleerderij tot nu toe”, zegt Iain McAlister, de meesterdistilleerder van Glen Scotia. 

De Glen Scotia-distilleerderij bevindt zich in Cambeltown, Schotland, ooit bekend als de 'whiskyhoofdstad van de wereld' in het Victoriaanse tijdperk. Dit was destijds de thuishaven van meer dan 30 distilleerderijen; dat aantal is inmiddels gekrompen tot slechts drie, waaronder Glen Scotia. De 25-jarige Malt Whisky van Glen Scotia behoudt opmerkelijk zijn Campbeltown-whiskykenmerken in schitterende glorie, aldus de jury.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.