opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Heb je een brouwketel nodig voor het brouwen van bier?

brouwketel nodig

Eén van de belangrijkste overeenkomsten van de bezoekers van Hop.nl is de liefde voor bier. We hebben maar weinig mannen die hier rondsurfen die eigenlijk niets van bier moeten hebben. Het brouwen van bier is dan ook een hobby die bij steeds meer mannen intrede doet: waar het vaak begint met een simpel starterspakket, verandert dit soms al snel in een heuse thuisbrouwerij in de schuur of misschien zelfs een speciaal ingerichte hobbykamer. En in zo’n ruimte, tja, daar is een starterspakket niet meer voldoende is heb je als fervent bierbrouwer gewoon wat meer nodig. Uiteindelijk is het dus zo dat bij de uit de hand gelopen hobby een daadwerkelijke brouwketel om de hoek komt kijken. En laten wij die nou uiteraard voor jou in huis hebben...

Wat is een brouwketel nou eigenlijk?

Oké, goede vraag, logisch ook wel. In het kort is een brouwketel een grote pot waarin jij je bier kunt brouwen. Dit kan zowel elektrisch als automatisch. Het grote voordeel van een brouwketel is dat je er meer bier in kunt brouwen dan met de vaten die je bij een starters set krijgt. Ze worden ook wel gezien als de crème de la crème op gebied van bier brouwen. Ze bieden meer gemak, precisie én geven je de mogelijkheid om gewoon veel meer bier te brouwen. De ketels kosten misschien wel wat, maar alle ketels die je in onze shop gaat vinden zijn van duurzaam materiaal waardoor ze wel een leven lang meegaan. Een goede investering dus. We hebben ze daarnaast in verschillende soorten en maten, dus doe van te voren dus wel even onderzoek naar aan welke eisen jouw ketel moet voldoen. 

Hoe weet je of je een brouwketel nodig hebt?

Als jij al een tijdje bezig bent met het brouwen van bier en merkt dat jouw kennis en expertise groter worden dan de tools die je tot op heden gebruikt, dan is het moment misschien wel daar. Met een brouwketel til je je bierbrouwkunsten naar een hoger niveau, word je serieuzer genomen door de mensen om je heen en schieten zowel kwantiteit als kwaliteit de hoogte in. Maar het gaat natuurlijk eigenlijk om de kwantiteit: een daadwerkelijke brouwketel heeft vaak veel meer inhoud dan de materialen die in een starters pakket zitten. Als jij dus een recept verfijnd hebt, en een grote lading biertjes met dit exacte persoonlijke recept wil brouwen, dan ben je veel efficiënter bezig met je eigen ketel. Eigenlijk is zo’n brouwketel dus voor de echt fanatieke thuisbrouwer gewoon een must-have. 

“Ga eens wat nuttigs doen met je tijd” is vast een uitspraak die regelmatig is gedaan door je moeder, misschien ook door je vader, je partner en misschien wel door je kind. Nou, met een thuisbrouwerij kun je altijd wat nuttigs doen met je tijd. En vooral wanneer je deze brouwerij naar een hoger, professioneler niveau tilt (want zo ontwikkelen hobby’s zich nu eenmaal), hoor je niemand meer klagen in je omgeving. Vooral niet als je je omgeving daarna ook nog eens kunt verblijden met een zelfgebrouwen biertje. Om dit op en top te kunnen verwezenlijken, schaf je dus zo’n brouwketel aan. En ja, we weten dat je na oudejaarsavond misschien even geen bier meer kunt zien, maar gelukkig duurt het wel even voor je biertjes klaar zijn: tijd genoeg dus om even bij te komen voor je weer aan de goudgele rakkers gaat. 

Alle grootheden begonnen klein

Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Bill Gates: ze begonnen allemaal ergens in een garage of schuurtje met hun destijds ‘gekke’ plannen. Dit geldt ook voor beroemde wetenschappers en uitvinders. Zelfs automerken die nu niet meer uit het straatbeeld weg zijn te denken begonnen ooit als kleine fabriekjes. Dus wie zegt dat jouw mini-thuisbrouwerij niet uit gaat groeien tot een wereldwijd gewaardeerd biermerk? Als je groot droomt, is de kans ook groot dat je dromen uitkomen. Hopen we dan, natuurlijk. 

Maar een kleine investering is hier uiteraard voor nodig, anders kom je nog niet ver. Wanneer je merkt dat je inmiddels toch wel echt een fanatiek thuisbrouwer bent geworden, is het goed om te starten met de investering in een nieuwe brouwketel. Zoals je in onze shop kunt zien hebben wij ketels in de aanbieding van 27 tot en met 50 (!) liter. Daar kun je ongetwijfeld wel even mee uit de voeten. Brouwketels zijn speciaal ontwikkeld om het bouwproces efficiënter en simpeler te maken. Natuurlijk is het weer even uitvogelen hoe je met zo’n ketel aan de slag gaat, maar hé, that’s part of the fun - en natuurlijk ontvang je van Hop alle info die je nodig hebt om van start te gaan. 

Wil je meer lezen over het thuisbrouwen van bier? Schaf dan het boek ‘Thuis bier brouwen’ van Greg Hughes aan om meer te leren over de theorie én praktijk achter het bierbrouwen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.